Dziś jest: Poniedziałek, 23 października 2017, godzina 15:17
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: PolAng 1.10 + 1.11 + Bonus

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >   >>     Ostatnia
cardil1
Wiadomość [#61]: 03.08.2005 o 04:20

Konto skasowane





chyba ok

Krzysztoforus
Wiadomość [#62]: 03.08.2005 o 13:19

Konto skasowane





Dzieki Ci bo juz oczoplasu dostawalem od polskiej czcionki! A nazwe kluczy wyswietla normalnie.

mp_lasso
Wiadomość [#63]: 04.08.2005 o 19:29

Konto skasowane





Nazwa charma też poprawna. Thx

voytas25
Wiadomość [#64]: 05.08.2005 o 23:49

Dołączył: 05.08.2005 o 23:43


Uzylem polang'a v 1.11 wszystko pieknie ladnie, mam angielskie napisy, nazwy, czcionke, ale Menu w grze oraz napisy typu "Wkraczasz do Harrogath" itp. nadal sa po polsku... Wie ktos moze co z tym zrobic ?

PM Email
Saucerhead
Wiadomość [#65]: 06.08.2005 o 04:16

Konto skasowane





Potrzeba angielski plik d2data.mpq, jednak to wykracza poza pol-ang, gdyż ten napsi typu Entered (nazwa krainy) nie jest zawarty w TBLkach.
Mogę się mylić, gdzyż od roku nie używam pol-anga.

voytas25
Wiadomość [#66]: 06.08.2005 o 09:29

Dołączył: 05.08.2005 o 23:43


Sciagnalem to oryginalne d2data.mpq i wszytko jest ok, thx

PM Email
dade20
Wiadomość [#67]: 08.08.2005 o 11:23

Konto skasowane





Aby dodac lub posias takowa liste macie te program mpq cos tam
otwieracie notatnik i piszecie
(signature)
(listfile)
i dalej np
data\global\excel\gamble.txt -plik od hazardu
data\global\excel\cubemain.txt -plik od przemian w kostce
data\global\excel\runes.txt -slowa runiczne

itd
plik zapisujecie dowolna nazwe z rozszerzeniem txt to wszystko i tak powstaja mody do diablo2!!!!Przez zmienianie plikow i nic wiecej ewentualnie daja jakies pluginy jeszcze
diablotin.gif

dade20
Wiadomość [#68]: 08.08.2005 o 11:25

Konto skasowane





poco wam angielski jakis plik jak sami mozecie do niego dadac to co chcecie tak jak przy zamianie jezyka na angielski w pliku scrypt.txt zmieniacie to co potzrebujecie i ogien love.gif

Alakhai
Wiadomość [#69]: 14.08.2005 o 13:19

Konto skasowane





Bonuslevel

Przezroczyste diablo TYLKO w okienku(czyli odpalamy z parametrem -w)
Jezeli odpalimy fullscreen to mruga i jest syf.

Wymagania Diablo2 biggthumpup.gif Windows ME/2000/XP

Jezeli ktos chce sie tym pobawic prosze KONIECZNIE zrobic backup oryginalnego pliku d2gfx.dll

Patch 1.10
http://www.republika.pl/polang/10/D2gfx.dll

Patch 1.11
http://www.republika.pl/polang/11/D2gfx.dll

Sposob uzycia:
Zastepujemy oryginalny plik d2gfx.dll w katalogu diablo2 tym sciagnietym.Odpalamy gre w okienku.

Jezeli ktos posluguje sie hex edytorem w sciagnietym pliku d2gfx.dll
1.10 pod adresem 0x130EB
1.11 pod adresem 0x140EB
jest wartosc opacity w zakresie 00-FF(0-255 dziesietnie)
gdzie 00 - okienko maksymalnie przezroczyste(nie widac go)
zas FF - okienko nieprzezroczyste

Teraz jest ustawiona wartosc 0x80 czyli przezroczystosc 50%

New Screenshot:http://img296.imageshack.us/img296/1117/sample1jh.jpg

Zycze milej zabawy





[Edycja - Alakhai w 14-08-2005 o 22:40]

Yano
Wiadomość [#70]: 15.08.2005 o 01:50

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


cos mi nie dziala te pacz ma 1.11 :/ az tak bardzo ze chyba bede musial reinstalwoac diablo :/ wyskakuja errory ze storm ddll jak go podmienilem wgrywajac pliki do katalogu gry, jak byly w innym to paczowanie nic nie dawalo , pozatym nie wiedze zadnego readme z instrukcja ;p o co chodzi?



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
Alakhai
Wiadomość [#71]: 15.08.2005 o 10:03

Konto skasowane





Przeslij mi swoj oryginalny plik d2gfx.dll na singaja[ at ]gmail.com

[Edycja - Alakhai w 20-10-2006 o 09:40]

Yano
Wiadomość [#72]: 15.08.2005 o 11:12

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


no dobra wyslslaem ;p mam andzieje ze tam nie moa hasel albo cdkeya? ;p



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
hahiha
Wiadomość [#73]: 17.08.2005 o 22:35

Konto skasowane





pięknie pięknie dodajcie jeszcze jakis help jak krok po kroku to sie instaluje bo juz nasrałem se w kompie thx

hahiha
Wiadomość [#74]: 17.08.2005 o 22:38

Konto skasowane





btw bardzo (wulg.) pięknie sie ro(wulg.) bo nie mam napędu cd sprawnego i(wulg.)a se pograłem (wulg.) pięknie poprostu zaefaken(wulg.)biście

Yano
Wiadomość [#75]: 17.08.2005 o 23:27

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


widze ze kolega ma podobny efekt jak ja ;p musialem przeinstalwoac diablo ;p



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
Alakhai
Wiadomość [#76]: 19.08.2005 o 11:10

Konto skasowane





Krok po kroku(juz to pisalem wyzej)
1.Robimy KONIECZNIE backup pliku d2gfx.dll[jezeli sie cos schrzani kopiujemy go z powrotem do katalogu diablo2]
2.Sciagamy plik z mojej strony i wrzucamy go do katalogu z diablo2 zastepujac stary.
3.Odpalamy w okienku gre.

Opisane przez was klopoty sugeruja ,ze prawdopodobnie biblioteka d2gfx.dll rozni sie u was nawet na tym samym patchu(co sie juz zdarzalo np z plikiem patch_d2.mpq).
Jedyne jak moge pomoc to przerobic wasze pliki ,jezeli mi je przeslecie.

Natomiast napewno nic sie nie popsuje jezeli skopiujecie z powrotem swoj stary backupowany plik.Wtedy gra bedzie dzialac , bez zadnych reinstalacji.

PS Yano pisalem Ci na gadu ,ze nie dostalem twojego maila.




[Edycja - Alakhai w 19-08-2005 o 11:14]

pr0wler
Wiadomość [#77]: 26.09.2005 o 19:00

Konto skasowane





Zainstalowałem PolAng 1.11 jak trzeba.. (uzywalem juz pod 1.10). Zle sa wyswietlane nazwy kluczy i przedmiotow ktore maja +skill dla ktorejs z postaci. Jak temu zaradzic ?

Alakhai
Wiadomość [#78]: 27.09.2005 o 11:46

Konto skasowane





Wyslij mi screenshoty z bledami , bo za bardzo nie kojarze o co chodzi z tym bledem +skills( i ew ta pochodnie). Czy na pewno dodajesz polanga do czystego patch_d2.mpq(tuz po spatchowaniu)?. Jezeli tak to poszukam brakujacego tbl'a.

pr0wler
Wiadomość [#79]: 30.09.2005 o 19:24

Konto skasowane





Ok. Dzieki za propozycje pomocy. Wysle screeny smiley.gif
Instalowałem PolAng zaraz po spatchowaniu, nawet tuz po reinstalacji calego D2. Jak podswietlam jakis klucz.. nie ma zadnego tekstu.. tylko maly kwadracik w ktorym jest pusto. Nie ma tez komunikatu "REALM DOWN" .. po prostu nic sie wtedy nie wyswietla.
Przedmioty ktore maja +1 all skills, wygladaja ok.
Przedmiot ktory ma np. "+2 assasins skills" ... tekst wyglada tak "+2".

Yano
Wiadomość [#80]: 14.11.2005 o 20:28

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


a ja znowu sobie zjebalem i musze rpzxeinsyalowac;/ zwalony jest plik storm.dll ;/



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
REKLAMA
Strona 4 z 5.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :