Dziś jest: Wtorek, 24 października 2017, godzina 11:40
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo III Pomoc PROBLEMY TECHNICZNE - szybkie pytanie, szybka odpowiedź


Odpowiedź

Temat: PROBLEMY TECHNICZNE - szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 |   >   >>     Ostatnia
Yano
Wiadomość [#1]: 17.05.2012 o 22:22

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


temat do zadawania szybkich pytań z problemami technicznymi

nie zakładajcie 20 tematów z każdym drobiazgiem, jest to niezgodne z regulaminem


EDIT
i nie szalejcie gdy nie dostaniecie odpowiedzi - może poprostu nikt nie wie jak rozwiązać dany problem, trzeba cierpliwości czasami, albo skuteczniejszej metody - www.google.pl/

[Edycja Yano - 17.05.2012 o 22:53]



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
sarces
Wiadomość [#2]: 17.05.2012 o 22:35

Dołączył: 06.03.2010 o 16:09
Lokalizacja: Częstochowa


Witam!
Posiadam problem z grą, a mianowicie podczas większych walk w trybie solo jak i co-opie odczuwam znaczny spadek FPS'ów.
Problemu doświadczam na detalach graficznych ustawionych na wysoki jak i niski poziom, a posiadam dobry komputer także to chyba
nie jest tego przyczyną:
Windows XP Home Edition SP3
AMD Athlon II X4(Quad Core) 640
GeForce GTS 450
Processor 783 MHz - 4GB ramu.

Bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż nie owy problem nie pozwala mi się cieszyć pełnią gry.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
sarces.

PM Email
Dreathan
Wiadomość [#3]: 17.05.2012 o 22:38

Dołączył: 11.01.2007 o 21:02


Powtorze moje pytanie z innego tematu.
Na drugim kompie nie moge za chny zainstalowac diablo.
Probowalem zgrac instalke po lanie, skopiowac na pena, sciagnac calkowicie klienta od blizza, jak o metody kopiuj wklej zainstalowanego folderu.
Problem w tym ze po odpaleniu launchera, jest napis "initalizing" i caly czas jest 0%.
Dodam ze raz pojawilo mi sie okno, ze komputer nie spelnia min wymagan ( chodzi o proca, ale w skyrima gralem bez wiekszych problemow), ale nie bylo wzmianki ze przez to nie uruchomie gry.
Teraz to okienko nawet sie nie pojawia.
Jakies sugestie?

PM Email
meris
Wiadomość [#4]: 17.05.2012 o 22:44

Dołączył: 08.01.2011 o 21:43
Lokalizacja: --------


Ja mam problem z niespełnianiem minimalnej wartosci dla procesora... inne gry takie jak wow, sc 2 itd. chodza bez zarzutu. Blizz postanowil jednak zablokowac nawet mozliwosc instalacji dla ludzi ze slabszym pc. DOdam, ze mam amd v120 2.2 ghz w singlu i takie gry jak pes 12 i wyzej wymienione dzialaja dobrze na minimalnych detalach. CZy jest jakis sposob na zainstalowanie gry mimo upartego launchera ktory wyswietla co chwila ze mam za slaby cpu?



Najlepszy leveling w Polsce...
Solidny i zaufany.
www.wowleveling.prv.pl ---> info
PM Email
Anarchy
Wiadomość [#5]: 21.05.2012 o 17:48

Dołączył: 20.05.2012 o 18:09
Lokalizacja: Zawiercie


Witam
Kumpel dał mi swoj kluczyk do triala żebym sobie obczaił czy mi pójdzie na kompie
konto battlenet zrobiłem, zarejestrowałem typ gry startowy.
I już się mecze aby ściągnąć jakiś działający client i cały czas coś jest nie tak.
Ściągałem ten z blizzart ale tam mi wyskakuje ERROR: Nie można otworzyć pliku "E:\Diablo III\Diablo III.temp\Data_D3.temp\PC.temp\MPQs.temp\ClientData.mpq.temp

dokładnie wygląda to tak http://img844.imagesha(...)n1ss.png

plik data po becie usunięty itd.
forum przekopane ale ten pomysł z podłączeniem innego neta to dla mnie raczej ciężka i skomplikowana sprawa:C
mógłby mi ktoś zapodać linka do jakiegoś sprawnego klienta np. tego który wam chodzismiley.gif o ile ofc nie uzywaliście płytki będe bardzo wdzięczny??
bo nie wiem czy systemu nie stawiać od nowa i czy to coś pomoże

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#6]: 21.05.2012 o 18:16

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Spróbuj ściągnąć jeszcze raz.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
Anarchy
Wiadomość [#7]: 21.05.2012 o 20:28

Dołączył: 20.05.2012 o 18:09
Lokalizacja: Zawiercie


próbowałem paro krotnie sad.gif niestety sie zpętla sad.gif spróbuje ściągnąc jeszcze jakiegoś innego clienta z forum...

PM Email
Dreathan
Wiadomość [#8]: 21.05.2012 o 20:35

Dołączył: 11.01.2007 o 21:02


Anarchy napisał
próbowałem paro krotnie sad.gif niestety sie zpętla sad.gif spróbuje ściągnąc jeszcze jakiegoś innego clienta z forum...

Z tego co kojarze, to ten blad sie poajwia jak przerwiesz sciaganie i wlaczasz ponownie blizz downloader. Zeby temu zapobiec, musisz sciagnac ponownie tego samego downloadera i wskazac ta sama sciezke do gry. Zakladajac ze moje pierwsze zdanie jest sluszne.

PM Email
Anarchy
Wiadomość [#9]: 21.05.2012 o 21:59

Dołączył: 20.05.2012 o 18:09
Lokalizacja: Zawiercie


właśnie downloader z blizzart zajmuje 40MB czy 30MB , i sobie potem instaluje potem i na 4 % błąd
próbowałem tak jak mówisz, ściągam teraz z jakiegoś forum to 7,5GB zobaczę czy to pójdzie w razie czego dam znać,
napisałem również do wsparcia battlenet z wysłaniem plików msinfo32 i dxdiag jak odpiszą również wrzuce,

PM Email
Adik91
Wiadomość [#10]: 22.05.2012 o 00:19

Dołączył: 16.08.2008 o 16:48


Ja mam tak - zgralo sie tyle % ze niby mozna grac i klikam play. Wyskakuje na chwile ta czaszka diablo jak by sie gra odplala i po chwili znika i nic, pulpit widze a menedzer zadan pokazuje ze diablo jest odpalone. Jak to naprawic?

PM Email
Anarchy
Wiadomość [#11]: 23.05.2012 o 20:49

Dołączył: 20.05.2012 o 18:09
Lokalizacja: Zawiercie


co do mojego problemu dobry człowiek z forum wysłał mi rozwiązanie i zadziałało smiley.gif
wystarczy zainstalować na czas instalacji program hotspot shield i wszystko potem ładnie chodzi smiley.gif

PM Email
paku93
Wiadomość [#12]: 23.05.2012 o 21:33

Dołączył: 20.04.2010 o 15:47
Lokalizacja: Kielce


Mam problem polegający na tym iż zgrałem diablo na drugi komputer (poprzez pendriva), gra działa tzn. otwiera się mogę się zalogować, ale po zalogowaniu nie widzę swoich postaci, tak jakby gra nie pobrała ich listy z serwera, próbowałem parę razy. Po zalogowaniu na konto kuzyna, jest ten sam problem. Jako że grałem w betę i znalazłem takie info na stronie Blizzardu
"Informacja dla beta testerów

Klient beta testów Diablo III powinien zostać usunięty przed rozpoczęciem instalacji gry, ponieważ może on spowodować błędy podczas procesu instalacji. Należy się upewnić, że folder Battle.net, znajdujący się w poniższych lokacjach, także został usunięty:

[WINDOWS XP]

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Battle.net"

pomyślałem iż jako że właśnie miałem betę na tym komputerze to w pliku "Batlle.net" leży problem, może są tam jakieś stare pliki z bety czy coś. Jednak usunąłem go odpaliłem diablo, które utworzyło ten folder ponownie. Przy uruchomieniu była aktualizacja która trwała chwilę, zazwyczaj od razu pojawia się i znika, albo nawet w ogóle się nie pojawia. Ale jednak nie rozwiązało to problemu :/

na tym PC mam XP z servispackiem 3

Beta śmigała i dało się grać, po ponownym logowaniu postacie nie znikały, więc trochę zdziwił mnie ten problem.

Jeśli ktoś wie jaka może być tego przyczyna to bardzo proszę o pomoc, gdyż u mnie te 8gb ściąga się ponad dobę, a w dodatku podczas ściągania są spore lagi i nie da się grać ;/

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#13]: 23.05.2012 o 21:43

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Zapewne potrzebne są pliki znajdujące się w folderze battlenet utworzone już podczas grania, znajdź ten folder i przekopuij w to samo miejsce na ten drugi komputer.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
kubolbarb
Wiadomość [#14]: 24.05.2012 o 00:04

Dołączył: 23.05.2012 o 23:56


mam problem ,przed chwilą logowałem się do d3 i patrze postać goła jak ją pan bóg stworzył ,skrzynka pusta ,brak jakichkolwiek itemów ,co śię stało zostałem okradziony nie mogę grać ,znajomi mnie nie widzą ,tak jakbym ich po usunął z listy .proszę o pomoc nie wiem co się dzieje.

PM Email
Grinden
Wiadomość [#15]: 24.05.2012 o 00:21

Just call me Grin




Dołączył: 03.08.2004 o 10:18
Lokalizacja: Siedlce !


nie panikowac, wylaczyc gre i isc spac

wstac jutro rano, sprawdzic czy sytuacja dalej sie utrzymuje - jesli tak to napisac do blizza, jesli nie to postawic mi piwo



Impossible is nothing !

I nie badz o(d)porny na wiedze !

Moderator tablicy Diablo III
PM Email Strona domowa
dip24
Wiadomość [#16]: 26.05.2012 o 00:12

Dołączył: 20.08.2009 o 19:10
Lokalizacja: Dębica


Nie znalazłem takiego zabardzo nie wiem jak to nazwac :P jeżeli owy problem był to przepraszam....
Od bodajże wczorajszego wieczoru mój znajomy ma taki problem iż pokazuje mu błędną aktywność w znajomych ja jestem online a mu pokazuje że byłem np.6h temu, czy ktoś jeszcze tak miał? może da się coś z tym już zrobić smiley.gif

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#17]: 26.05.2012 o 01:05

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Też tak miałem, ale w sumie nie zastanawiałem się co na to zaradzić. Może relog pomaga.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
Duppon
Wiadomość [#18]: 26.05.2012 o 11:50

wizzard 60




Dołączył: 03.10.2009 o 12:53


Nie mogę się zalogować na konto w grze. Gra myśli, myśli i potem się wyłącza. Do gry loguje się na drugim komputerze, jestem teraz w podróży i korzystam z internetu w różnych miejscach. Czy jest możliwość, żebym z tego powodu nie mógł grać (że niby różne osoby w różnych miejscach świata logują się na moje konto = podejrzane).



VelOCity#1448
PM Email
Arhi
Wiadomość [#19]: 29.05.2012 o 09:58

gdzie jest moja mana?!




Dołączył: 05.11.2008 o 10:50
Lokalizacja: Warszawa


Witam wszystkich,

Mam problem podczas grania w Diablo 3, a mianowicie monitor się wyłącza po jakimś czasie grania - czasami jest to 5 min czasami 15. Słychać że komputer nadal chodzi ale nie ma obrazu. Gram na karcie GF9800GTX+.
Sterowniki są aktualne. Ma ktoś jakiś pomysł co jest tego powodem?

z góry dzięki za pomoc

PM Email
Grinden
Wiadomość [#20]: 29.05.2012 o 13:46

Just call me Grin




Dołączył: 03.08.2004 o 10:18
Lokalizacja: Siedlce !


ale wyłącza się fizycznie czy przez kartę?

dzieje się tak tylko z D3 czy przy innym używaniu gier/programów też? Komp się resetuje czy dalej chodzi? Żeby włączyć monitor z powrotem musisz zrobić reset komputera czy po prostu wyciągnąć kabel z monitora/kompa i włożyć z powrotem ?



Impossible is nothing !

I nie badz o(d)porny na wiedze !

Moderator tablicy Diablo III
PM Email Strona domowa
REKLAMA
Strona 1 z 3.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :