Dziś jest: Piątek, 22 września 2017, godzina 04:49
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Edytor map Skalowanie jednostek, zmiana modelu i kolizji


Odpowiedź

Temat: Skalowanie jednostek, zmiana modelu i kolizji

ufoahi
Wiadomość [#1]: 21.02.2012 o 08:30

Dołączył: 17.11.2010 o 22:53
Lokalizacja: Polska


Próbowałem, ale nie mogę rozkminić gdzie się to edytuje.

Może na przykładzie Dark Templara: jednostka ta ma dwa modele, chciałbym z niej zrobić dwie jednostki każda z jednym stałym modelem. W tym celu zduplikowałem Dark Templara, lecz teraz nie mam bladego pojęcia jak zrobić by obaj mieli tylko po jednym modelu (jeden z wristbladem, jeden z kosą).

[Edycja ufoahi - 22.02.2012 o 02:25]

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#2]: 21.02.2012 o 10:41

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Po 3 sekundach szukania w s google:
www.sc2mapster.com/forums/development/map-development/7530-dark-templar-certain-model/



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
ufoahi
Wiadomość [#3]: 21.02.2012 o 12:40

Dołączył: 17.11.2010 o 22:53
Lokalizacja: Polska


ale tam źle piszą
piszą aby ustawić variation na 0 kiedy minimalnie można dać 1
zresztą ciężko mi było to znaleźć bo jestem laikiem lub noobem jak kto woli

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#4]: 22.02.2012 o 22:56

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Dobrze piszą, tylko trzeba trochę popróbować:

Actor Creation
* ModelSwap DarkTemplar 0


I co? Działa? smiley.gif



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
ufoahi
Wiadomość [#5]: 02.03.2012 o 01:22

Dołączył: 17.11.2010 o 22:53
Lokalizacja: Polska


Actor Creation
* ModelSwap DarkTemplar 0


A gdzie to jest dokładnie? W zakładce actors czy models?
W zakładce actors znalazłem:
CActorUnit
-GenericUnitStandard
--NotDoodad
--- DarkTemplar (Dark Templar)

i jest tam jakies actor creation ale nie ma nigdzie ModelSwap

[Edycja ufoahi - 02.03.2012 o 01:23]

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#6]: 02.03.2012 o 09:03

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


W aktorze jednostki masz pole events, to są takie jakby skrypy aktora



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :