Dziś jest: Piątek, 20 października 2017, godzina 05:26
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: Jak uzywac DROPa

Vorment
Wiadomość [#1]: 03.12.2011 o 11:30

Dołączył: 05.07.2009 o 23:09


Widzialem (jak i zapewne wiekszosc ludzi z tego forum) wiele razy, jak prosi uzywaja latajacych transportowcow (niewazne czy to medivace, overlordy czy warp prismy) do zrzucania jednostek podczas latanie gdzies.

Chodzi mi o sytuacje, gdzie np 10 overlordow leci sobie, leci leci.. i w pewnym momencie (caly czas leca) zaczynaja zrzucac z siebie jednostki (banelingi) .. caly czas lecą, banelingi pojedynczo wypadaja z nich, coraz blizej armii.

Nie umiem tego zrobic. Testowalem to, i jak mialem 1 warp prism, to po kliknieciu gdzie ma leciec, wystarczy klikac LPM na jednostki zaladowane do srodka, zeby w ten sposob wyskakiwaly. Ale nie umiem tego zrobic jak mam 2 warp prism czy wiecej - nie mam listy jednostek na dole na srodku, tylko liste zaznaczonych warp prismow (gram protosem, dlatego nie testowalem tego np na medivacach)


W kazdym razie pytanie brzmi - JAK DROPOWOAC "LINIE" JEDNOSTEK Z KILKU TRANSPORTOWCOW.

Nie mozna uzyc przycisku "Wysadz wsyzstkich" na jakims miejscu, bo wtedy overlordy (mysle o overlordach, bo bede chcial robic baneling dropy) poleca do danego miejsca, zatrzymaja sie, po czym zaczna wyrzucac wojsko. A nie tego chce.

PM Email
aain
Wiadomość [#2]: 03.12.2011 o 11:46

Dołączył: 27.04.2010 o 19:32
Lokalizacja: Kraków


klikasz opcje dropowania jednostki a pozniej na medivaca/warpprisma/overlorda ktory zaczyna dropowac w czasie lotu do celu

PM Email
Dagaen
Wiadomość [#3]: 03.12.2011 o 12:02

Dołączył: 04.06.2009 o 17:26
Lokalizacja: Szczecin


Źle robisz dropowanie nawet w przypadku jednego transportu - zamiast klikać jednostki wewnątrz, to powinieneś nacisnąć przycisk dropowania (D) i kliknąć raz na samym transporcie. Wtedy jednostki Ci same wyskakują co pewien przedział czasowy. W przypadku wiekszej liczby musisz po prostu zaznaczyć wszystkie, a następnie D+ klik na transporcie.



http://eu.battle.net/sc2/pl/profile/594275/1/Indolent/
PM Email
Vorment
Wiadomość [#4]: 03.12.2011 o 12:14

Dołączył: 05.07.2009 o 23:09


Wciskam drop wszystkich jednostek, i klikam na PIERWSZEGO overlorda? One wtedy leca za nim i powoli zrzucaja jednostki, dobrze zrozumialem ?


edit:

tak, dobrze zrozumialem. Bardzo Wam dziekuje, pomogliscie mi <3

[Edycja Vorment - 03.12.2011 o 12:14]

PM Email
Kris7
Wiadomość [#5]: 04.12.2011 o 01:30

DiamondTerran




Dołączył: 03.04.2010 o 17:17
Lokalizacja: Antypody


tez skorzystalem sobie na tym temacie i nauzcylem sie tych dropów dywanowych ^^ fajna sparawa



do not cry about the balance before you know how to play your race.
I'm not a nub, I'm gosu of tomorrow...

nie rozmawiam z debilami
PM Email
Dagaen
Wiadomość [#6]: 04.12.2011 o 12:48

Dołączył: 04.06.2009 o 17:26
Lokalizacja: Szczecin


Vorment napisał
Wciskam drop wszystkich jednostek, i klikam na PIERWSZEGO overlorda? One wtedy leca za nim i powoli zrzucaja jednostki, dobrze zrozumialem ?


W sumie to jak chcesz dropować wszystkim, to musisz kliknąć każdy transport po kolei. Nie wydaje mi się, żeby klikanie na jednym podziałało, no ale może się nie znamtongue.gif



http://eu.battle.net/sc2/pl/profile/594275/1/Indolent/
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :