![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Czy hunter jest tragiczny PVP? |
Pierwsza << < | 1 | 2 | 3 | > >> Ostatnia |
![]() |
Notfunny |
Wiadomość [#21]: 02.12.2011 o 00:32 |
|
Konto skasowane |
Xyliana napisał Od dłuższego czasu korci mnie granie hunterem, ale muszę zaznaczyć, że gram tylko PVP (bg, 2v2, 3v3). Pytałam w gildii, ale nikt nie chce mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie: czy hunter znajdzie miejsce w skladzie rbg? Czy będzie mile widziany na arenie (2v2)? Większość ludzi pisze, że hunter jest do niczego jeśli chodzi o PVP, co nieco mnie zadziwia bo jako resto shaman z 4k resi najbardziej w tyłek dostaje od łowców właśnie (na BG). Ostatnio stworzyłam maga bo to rzekomo król pvp, ale kompletnie do mnie nie przemawia ta klasa. Ciągnie mnie do łowcy. Czy warto robić huntera jeśli moja gra ogranicza się głównie do PVP? Proponuję zerknąć tu: http://www.arenastats.com/i(...)mp;mg=20 i tu: http://www.arenastats.com/i(...)mp;mg=20 (ponieważ sezon się skończył i nie wiadomo czy nie poczyszczą lada godzina statów to zmirrorowałem linki: http://www.vaeryn.republika(...)m2v2.htm i http://www.vaeryn.republika(...)m3v3.htm) Jak widać na załączonych obrazkach hunterzy miażdżą wszystkie inne klasy jak Lance Armstrong innych na Tour de France w najlepszych czasach. Skoro gildia gra rbg i nikt ci nie chce powiedzieć czy jako hunter znajdziesz miejsce na tymże rbg to znaczy, że pewnie nie znajdziesz. (tak bym odbierał to jakieś dziwne milczenie) Jak już zerkniesz na staty to możesz dokończyć czytać te bzdury w tym wątku o tym jak to hunter jest OP w pvp, jest zajebisty, jest świetny, robi świetny damage jak zostawić go samego (a jakaś klasa dps nie robi w takiej sytuacji?) i tak dalej i tym podobne. Hunter pvp jest bardzo trudną klasą i daje za tą cenę małe możliwości. Jak ci się bardzo chce to możesz zrobić huntera, ale to ewentualnie tylko w sytuacji kiedy już masz dajmy na to huntera na 80-tce i wystarczy dolevelować co idzie błyskiem, jeśli masz się męczyć od zera w imię niepewnej satysfakcji później to zdecydowanie odradzam chyba, że wiesz, że będziesz grała w Pandarii, tam deko huntera pozmieniają, zobaczymy co z tego wyjdzie. Hunter nie ma self heala a wszyscy mają (poza BM ze spirit beastem i nie róbmy sobie jaj - chimerą 5%), ma irytujący minimum range, którego nikt nie ma, a z którego czasami trudno wyjśc w sytuacji kiedy wszyscy mają masę umiejętności spowalniających, stunnujących i ccujących, których to mieli mniej przed cata, ma freezing trapa, który musi być narzucony dokładnie (o ile nie stawiany pod sobą tylko narzucany trap launcherem), bo zmieniono ich promień aktywacji w cata i w rezultacie aby kogoś zaccować trzeba to robić na dwa razy, raz scatter shot na przykład, potem pułapka żeby ktoś w nią w ogóle wlazł, jego naturalna odnowa focusa jest znacznie niższa niż odnowa porównywalnych "źródeł dpsu" innych co go zmusza do "aspect dancing" i regeneracji focusa strzałami a to wymaga skutecznego kitowania, ma masę micromanagingu ogólnie zarówno jeśli chodzi o siebie jak i o peta. Jeśli mimo wszystko zdecydujesz się na grę hunterem to weź rasę, która ci się podoba i ogólnie i w setach. Są rasy lepsze i gorsze, ale to chyba pomaga jeśłi się trochę identyfikujesz z postacią. Notfunny napisał Serpent Sting powinien być cały czas na przeciwniku No pewnie. Po co komu freezing trap. [Edycja Vaeryn - 01.12.2011 o 23:51] |
|
|
||
![]() |
||
Vaeryn |
Wiadomość [#22]: 02.12.2011 o 00:39 |
|
Konto skasowane |
Jedno pytanie, grałeś kiedykolwiek hunterem ? Dawno nie czytałem większych bzdur, weź zrób sobie huntera, postaraj się doexpić do max lvla, chociaż 80 lvla. Wtedy porozmawiam z chęcią. Zagruu, The Maelstrom |
|
|
||
![]() |
||
Notfunny |
Wiadomość [#23]: 02.12.2011 o 00:43 |
|
Konto skasowane |
Nie, to ja czekam na merytoryczne argumenty popierające to co napisałeś. Słowo za słowo, poprzyj wszystko co napisałeś. Wtedy będę uważał że tą rozmowę za merytoryczną. Więc do rzeczy.
|
|
|
||
![]() |
||
Vaeryn |
Wiadomość [#24]: 02.12.2011 o 00:49 |
|
Konto skasowane |
Nie, to ja czekam na merytoryczne argumenty popierające to co napisałeś. Słowo za słowo, poprzyj wszystko co napisałeś. Wtedy będę uważał że tą rozmowę za merytoryczną. Więc do rzeczy. Zagruu, The Maelstrom |
|
|
||
![]() |
||
MM |
Wiadomość [#25]: 02.12.2011 o 09:21 |
|
Konto skasowane |
>>> Notfunny, streszczę Ci to co napisał Vaeryn powyżej:
|
|
|
||
![]() |
||
Notfunny |
Wiadomość [#26]: 02.12.2011 o 09:24 |
|
Konto skasowane |
Hunter pvp jest bardzo trudną klasą i daje za tą cenę małe możliwości. Hunter nie ma self heala a wszyscy mają (poza BM ze spirit beastem i nie róbmy sobie jaj - chimerą 5%), ma irytujący minimum range, którego nikt nie ma, a z którego czasami trudno wyjśc w sytuacji kiedy wszyscy mają masę umiejętności spowalniających, stunnujących i ccujących, których to mieli mniej przed cata, ma freezing trapa, który musi być narzucony dokładnie (o ile nie stawiany pod sobą tylko narzucany trap launcherem), bo zmieniono ich promień aktywacji w cata i w rezultacie aby kogoś zaccować trzeba to robić na dwa razy, raz scatter shot na przykład, potem pułapka żeby ktoś w nią w ogóle wlazł, jego naturalna odnowa focusa jest znacznie niższa niż odnowa porównywalnych "źródeł dpsu" innych co go zmusza do "aspect dancing" i regeneracji focusa strzałami a to wymaga skutecznego kitowania, ma masę micromanagingu ogólnie zarówno jeśli chodzi o siebie jak i o peta. Jeśli mimo wszystko zdecydujesz się na grę hunterem to weź rasę, która ci się podoba i ogólnie i w setach. Są rasy lepsze i gorsze, ale to chyba pomaga jeśłi się trochę identyfikujesz z postacią. Notfunny napisał Serpent Sting powinien być cały czas na przeciwniku No pewnie. Po co komu freezing trap. [Edycja Vaeryn - 01.12.2011 o 23:51] |
|
|
||
![]() |
||
Vaeryn |
Wiadomość [#27]: 02.12.2011 o 11:08 |
|
Konto skasowane |
nie jestem wielkim fanem huntera, ale hasła typu "Hunter pvp jest bardzo trudną klasą i daje za tą cenę małe możliwości. " kładą mnie i niszczą, jest trudną, nie zaprzeczam, ale jaka klasa daję Ci większe możliwości walki w pvp? Zagruu, The Maelstrom |
|
|
||
![]() |
||
Notfunny |
Wiadomość [#28]: 02.12.2011 o 12:50 |
|
Konto skasowane |
Nie jestem fanem wzorowania się na innych, może to głupie ale wolę do wszystkiego dojść sam, myśląc, podpatrywanie gotowych rozwiązań bije w moją przyjemność płynącą z gry. Choć nie mam problemu gdy inni się wzorują. Nie grałem wystarczająco długo hunterem by powiedzieć że jako klasa jest na tyle op by być w ścisłym topie setupów, choć z doświadczenia wiem że można dostać ładny w(wulg.) od huntera w 3vs3 gdy np jest z shamem resto i feralem. Może to naiwne ale ufam blizzardowi, i wierzę że dałoby się hunterem osiągać piękne raitingi, choć wiem ile potu i krwi by to kosztowało. Tutaj wychodzi mój albo twój błąd, ja nie mówiłem o pvp jako tylko arenach, chodziło mi głównie o bg, rbg, wiem, zdaję sobie sprawę z tego że hunter nie daje rady na arenach tak jak inne klasy, choć wciąż uważam to co napisałem wyżej, jeśli ktoś chce być hunterem wysoko to będzie, Pax
|
|
|
||
![]() |
||
Nekkro |
Wiadomość [#29]: 02.12.2011 o 13:15 |
|
Konto skasowane |
Oczywiście, że się fajnie nim gra i w ramach huntera przezwyciężenie tego całego "bagażu" jaki niesie za sobą opanowanie tej gry daje sporo satysfakcji wielu osobom, ale nie twórzmy fikcji jak to zajebiście sobie radzi na arenach bo to nie jest absolutnie prawda. Mor Ok Anga'lor, Mor Ok Gorum Pala'ahm Raval. |
|
|
||
![]() |
||
Mordrakus |
Wiadomość [#30]: 02.12.2011 o 14:09 |
|
Konto skasowane |
Ostatnio stworzyłam maga bo to rzekomo król pvp, ale kompletnie do mnie nie przemawia ta klasa. Ciągnie mnie do łowcy. Czy warto robić huntera jeśli moja gra ogranicza się głównie do PVP? Czy będzie mile widziany na arenie (2v2)? |
|
|
||
![]() |
||
MM |
Wiadomość [#31]: 02.12.2011 o 14:22 |
|
Konto skasowane |
Da się grać hunterem i 2v2, i 3v3 (tym bardziej). Nie nastawiajcie jej tak. Hunter na areny w zupełności się nadaje! |
|
|
||
![]() |
||
Mordrakus |
Wiadomość [#32]: 02.12.2011 o 14:47 |
|
Konto skasowane |
ja nie mówię że się nie da
|
|
|
||
![]() |
||
Nekkro |
Wiadomość [#33]: 02.12.2011 o 14:47 |
|
Konto skasowane |
2v2 to i tak sie nie opyla grac, wiecej nerwow i straconego czasu...
Mor Ok Anga'lor, Mor Ok Gorum Pala'ahm Raval. |
|
|
||
![]() |
||
Mordrakus |
Wiadomość [#34]: 02.12.2011 o 14:55 |
|
Konto skasowane |
arcane torrent odnawia tez focus ? |
|
|
||
![]() |
||
Padwee |
Wiadomość [#35]: 02.12.2011 o 16:27 |
|
Konto skasowane |
Ja powiem tak ludzie często rezygnują z Huntera ponieważ nie ogarniają go i mówią ze jest słaby nie da się prawie nic ubić ma mały dmg i słaby jest na arenach i to jest ich błąd, hunter to klasa która potrzebuje dużo uwagi i ogaru a jeśli się go opanuję daje on najwspanialszy fun z gry jaki mam do tej pory przez 5 lat kocham tą klasę i nie zmienił bym jej na żadną inna.
|
|
|
||
![]() |
||
GOPA |
Wiadomość [#36]: 01.07.2012 o 12:19 |
|
Konto skasowane |
Hunter słaby? powiedźcie to temu panu Zumio
|
|
|
||
![]() |
||
nabonid |
Wiadomość [#37]: 01.07.2012 o 12:38 |
|
Konto skasowane |
Nekrofil. |
|
|
||
![]() |
||
GOPA |
Wiadomość [#38]: 14.07.2012 o 10:18 |
|
Konto skasowane |
Nekrofil. |
|
|
||
![]() |
||
shaylo |
Wiadomość [#39]: 31.08.2012 o 12:13 |
|
Konto skasowane |
Hunter słaby? powiedźcie to temu panu Zumio Gościu w filmikach fajnie tłumaczy jak grać przeciwko danej klasie i co nalezy używać. Polecam każdemu hunterowi który chce grac pvp. [Edycja GOPA - 01.07.2012 o 12:21] |
|
|
||
![]() |
||
Vaeryn |
Wiadomość [#40]: 31.08.2012 o 13:18 |
|
Konto skasowane |
Aspect of the Fox
|
|