Dziś jest: Wtorek, 26 września 2017, godzina 23:36
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Ogólna tablica o StarCrafcie 2 Twóczość czytelników - skrypt zmieniający wygląd forum!


Odpowiedź

Temat: Twóczość czytelników - skrypt zmieniający wygląd forum!

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 |   >   >>     Ostatnia
MardukGD
Wiadomość [#1]: 09.09.2011 o 15:21

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


Witam,
W związku z tym że strasznie mi się nudziło oraz dlatego że ostatnio było słychać pełno narzekań na temat wyglądu forum, postanowiłem napisać skrypt w języku JS przeznaczonego dla przeglądarki Chrome oraz Firefox z dodatkiem Greasemonkey, który poprawi nieco jego wygląd. Działa on tylko dla pod-forum Diablo3 oraz Starcraft 2.Jak by się wam spodobało to mogę spróbować zrobić wersje dla SC2. Wszystkie uwagi i sugestie mile widziane.

Poniżej screeny:

PRZED
http://img9.imageshack.us/img9/4163/before1g.png
http://img3.imageshack.us/img3/8334/before2.png
PO (Diablo3)
http://img638.imageshack.us/img638/3273/after1b.png
http://img839.imageshack.us/img839/8982/after2z.png
http://img560.imageshack.us/img560/1999/after3d.png
PO(Starcraft2)
http://img192.imageshack.us/img192/2870/after1sc2.png
http://img215.imageshack.us/img215/4294/after2sc2.png
http://img21.imageshack.us/img21/2609/after3sc2.png

Update z 30.04.2012 16:13
LINK DO SKRYPTU

Wersja D3 z innym tłem:
LINK DO SKRYPTU INNE TŁO D3


Jeżeli instalujesz nową wersje a posiadasz starą, upewnij się że stara wersja została usunięta.

Sposób instalacji w przypadku Chrome:
Ściagamy pliczek o nazwie "battlenetpl.user.js", ważne jest to by nie zmieniać jego nazwy (przynajmniej w Chrome). Przeciągamy go na okno przeglądarki Chrome, następnie wyskoczy okienko o wyrażenie zgody na instalacje skryptu, dajemy OK i gotowe.


Nie testowałem tego na Firefoxie, jednak wiem że tam potrzebny jest dodatek Greasemonkey żeby odpalić skrypt.
Sposób instalacji w przypadku Firefox 6:
1. Instalujemy dodatek do firefoxa Greasemonkey 2. W oknie firefoxa naciskamy lewy alt co spowoduje pokazanie paska narzędzi. 3. Wchodzimy w Narzędzia->Greasemonkey->Włącz 4. Powtarzamy krok 1 i wchodzimy w Narzędzia->Greasemonkey->Nowy skrypt 5. Jako nazwe wpisujemy battlenet.pl mod , lokalizacja: bnmod, witryny dla ktorych uruchamiany: http://forum.battlenet.pl/* i dajemy ok. 6. Uruchomi się nam notatnik z kilkoma linikami tekstu, wklejamy teraz zawartość skryptu który jest w 1 poście POMIJAJĄC pierwsze 4 linijki zaczynające się na "//" i zapisujemy plik. 7. Restartujemy przeglądarkę i skrypt powinien zacząć działać.


Dostałem informacje że skrypt działa również na Operze.

Mała uwaga co do skryptu: ze względu na sposób w jaki jest on obsługiwany przez przeglądarke, podczas ładowania strony nadal będzie widać jej starą wersje, dopiero po załadowaniu przeglądarka podmienia odpowiednie rzeczy. Nie wiem czy da się to zrobić inaczej jak ktoś wie jak niech mi da znać. Jako że jest to javascript to też skrypt w całości wykonywany jest przez przeglądarkę na komputerze użytkownika, a więc nie generuje też żadnych dodatkowych obciążeń dla serwera.

Aha i dla wszystkich mających fioła na punkcie bezpieczeństwa, każdy może sobie podejrzeć zawartość skryptu w notatniku i zobaczyć że nie dzieje się tam nic czego byście nie chcieli.

PS. Nie wiem czy to będzie odpowiedni dział dla tego posta, jak coś proszę o przeniesienie.

[Edycja MardukGD - 01.05.2012 o 18:13]

PM Email
Krecik
Wiadomość [#2]: 09.09.2011 o 15:41

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


<pokłon> wypas ze masakra, od razu jak dla mnie czytelniej
1 rzecz tylko
http://img192.imagesha(...)1sc2.png
tutaj "aktualnie przegladajcy" jest na zielono a w wersji co dales czerwono tongue.gif a tak to swietnie wyglada

to jest zamierzony efekt by sie wyroznialo czy mialobyc zielone?tongue.gif



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
MardukGD
Wiadomość [#3]: 09.09.2011 o 15:49

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


Hmm sam nie wiem jak lepiej, powinno być zielono ale może tak jest lepiej?

PM Email
Krecik
Wiadomość [#4]: 09.09.2011 o 15:52

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


zielony jest fajniejszy, ale czerwony daje to ze nie zlewa sie wszystko, imo narazie niech tak zostanie
a czy da sie jakos uczerwienic bardziej ikonki ktore mowia czy w danym temacie pojawilo sie cos nowego? sam spojrz czy to sie nie zlewa tongue.gif



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
MardukGD
Wiadomość [#5]: 09.09.2011 o 16:15

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


Poprawiłem pare bugów przy okazji z guzikami i zmieniłem ten kolor.

Co do ikonek masz na myśli te ikonki 'folderów' które są na lewo od tematu posta na liście wszystkich wątków?

edit:
Dobra zmieniłem te ikonki na bardziej czerwone zgodnie z życzeniem.

[Edycja MardukGD - 09.09.2011 o 16:15]

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#6]: 09.09.2011 o 16:30

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Jako mod tej tablicy pozwoliłem sobie przykleić temat, co by Twe dzieło nie ugrzęzło w gąszczu innych tematówsmiley.gif

PM Email
MardukGD
Wiadomość [#7]: 09.09.2011 o 16:32

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


No to nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za takie wyróżnienie beerchug.gif

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#8]: 09.09.2011 o 16:34

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Uhm, nie wyświetla mi tego tak jak na screenach... Coś chyba skopałem. W ogóle nie zmieniło mi kolorów czcionek...

Takie coś mam: http://imageshack.us/p(...)fks.jpg/

Modyfikacja zainstalowała się sama - ot, przy pobieraniu wyskoczył greasemonkey i stwierdził, że może dodać skrypt to dałem instaluj.

Jakiś help, Marduk?

[Edycja Asmodan - 09.09.2011 o 16:42]

PM Email
MardukGD
Wiadomość [#9]: 09.09.2011 o 16:45

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


A usunąłeś starą wersje?

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#10]: 09.09.2011 o 16:47

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Mam zainstalowane Diablo i Starcraft.

Nie mów, że nowy plik załatwia oba jednocześnie...

PM Email
MardukGD
Wiadomość [#11]: 09.09.2011 o 16:47

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


No jeden plik jest do obu :P

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#12]: 09.09.2011 o 16:54

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Hm... Spróbuję.

Dalej error - wklepię dziada ręcznie. Co ciekawe - po usunięciu tamtych 2 i zainstalowaniu tego, Diablo 3 wyświetla dobrzesmiley.gif Hehehesmiley.gif

[Edycja Asmodan - 09.09.2011 o 16:49]

[Edycja Asmodan - 09.09.2011 o 16:50]

Dobra, dalej nie działa. Trudno, obędę się bezsmiley.gif

PM Email
MardukGD
Wiadomość [#13]: 09.09.2011 o 16:59

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


Wrzuciłem tymczasową poprawke sprawdz czy teraz jest ok.

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#14]: 09.09.2011 o 17:12

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Te ikonki na dole: dodaj odpowiedź są takie jak były, ale tak poza tym to wszystko działasmiley.gif

PM Email
Krecik
Wiadomość [#15]: 09.09.2011 o 18:27

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


MardukGD napisał
Dobra zmieniłem te ikonki na bardziej czerwone zgodnie z życzeniem.

teraz jest wypas smiley.gif



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
MardukGD
Wiadomość [#16]: 09.09.2011 o 18:27

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


OK, chyba rozprawiłem się z tymi buttonami raz na zawsze. Teraz powinno być zawsze git i ładować te poprawne... dało mi to nieźle w kość musiałem przepisać połowę kodu xD.

[Edycja MardukGD - 09.09.2011 o 19:01]

PM Email
SpamFun
Wiadomość [#17]: 09.09.2011 o 19:08

Konto skasowane





Przycisk szybkiej odpowiedzi jeszcze ma stary szary wygląd, albo Opera coś mi nie chce go wczytać. Dodatkowo linie w podpisie Asmodana nachodzą na siebie. Ale to chyba jest już wina samej wielkości czcionki używanej na stronie i tego, że rozrzuciło to na 2 wersy.

I mała uwaga - na tinypic dość szybko kasują obrazki z serwera.



Spam! Spam! Spam! Spam! Lovely spam! Wonderful spam!
MardukGD
Wiadomość [#18]: 09.09.2011 o 19:11

Dołączył: 16.07.2009 o 19:02


Miło słyszeć że działa to również na operze smiley.gif

Dodałem nowy przycisk szybkiej odpowiedzi, natomiast co do opisu to raczej nie mam niestety na to wpływu.

PM Email
Asmodan
Wiadomość [#19]: 09.09.2011 o 19:36

Veni, Vidi, Diablo Vincit




Dołączył: 20.02.2011 o 23:06
Lokalizacja: Wrocław


Jej, nawet okienko banowania jest ładniejsze;) Oj...

[Edycja Asmodan - 09.09.2011 o 19:37]

PM Email
Arct
Wiadomość [#20]: 09.09.2011 o 20:22

PRowiec PTH




Dołączył: 05.07.2010 o 12:40


a jakby kto powiedział gdzie jest Greasemonkey dla Opery to byłbym wdzięczny bo nie widzdę jak narazie sad.gif



Don't become a nolife.
Private Training House - najszybciej rozwijająca się społeczność StarCraft'a 2 w Polsce
Zapraszamy również na PTH SC2 Wiki- pierwszą polską wiki o StarCrafcie 2 smiley.gif
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 2.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :