Dziś jest: Piątek, 20 października 2017, godzina 03:41
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo III Pomoc Diablo 3 wymagania systemowe


Odpowiedź

Temat: Diablo 3 wymagania systemowe

Pierwsza     <<   <   ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
DaimonoS
Wiadomość [#341]: 23.05.2012 o 11:48

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


Pisałem o tym kilka postów wyżej, na anglojęzycznym forum w temacie założonym przez jednego z CM a dotyczącym ATI CCC 12.4a pod informacją o możliwym FIX'ie widnieje masa postów o treści zbliżonej do "@$%@$#% DOESN'T WORK FOR ME :////////////" także ja bym chyba się w to nie bawił, znaczy się ja się nie bawiłem w to tylko w ATI CCC 12.2

PM Email
Triandor
Wiadomość [#342]: 23.05.2012 o 15:24

Dołączył: 27.03.2010 o 19:26


A co edytowaniem pliku D3prefs.txt ? Testowal ktos ?

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#343]: 23.05.2012 o 16:01

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


W 3 osobowym party, wizz, barb i dh, po zmianach w prefs.ini jest niewielka poprawa.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#344]: 24.05.2012 o 07:36

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


Triandor napisał
A co edytowaniem pliku D3prefs.txt ? Testowal ktos ?


ja edytowałem wg tego co pisałem na 17 stronie, micro stuttering zniknął beerchug.gif

PM Email
arteq
Wiadomość [#345]: 25.05.2012 o 13:11

Dołączył: 10.08.2011 o 20:36


Panowie eksperci, mam do was pytanie. Czy DIablo 3 pójdzie (i jak) na tym lapku:
Pentium P6200, 2.13Ghz
3GB RAM
Radeon HD 6370M 1GB

PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#346]: 25.05.2012 o 13:37

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


arteq napisał
Panowie eksperci, mam do was pytanie. Czy DIablo 3 pójdzie (i jak) na tym lapku:
Pentium P6200, 2.13Ghz
3GB RAM
Radeon HD 6370M 1GB


z tego co kojarzę to karta podana jako "minimum" osiąga ponad 6000 pkt w 3dmark 06, Twoja 4222, procesor też hmmm słabszy cpu znalazłem testy PassMark? 1600pkt podczas gdy mój niewiele lepszy wyciąga 2000pkt i powiem tak ja mam AMD Mobility Radeon 5650 i jest słabo a gram tylko na Guest Pass póki co, ja bym się w ogóle cieszył gdyby D3 mi odpaliło na takim sprzęcie ale biorąc pod uwagę moje doświadczenia na bądź co bądź 50% mocniejszej konfiguracji (czyli i tak słabej) nie wydaje mi się, żebyś mógł komfortowo pograć w cały content. proponuje zaczekać jeżeli nie masz guest passa za jakieś 2 - 3 tygodnie (teoretycznie miesiąc po premierze wg Blizza) ma być dostępny trial D3 i nie będzie potrzebny nawet guest pass, wtedy sprawdzisz na spokojnie.

PM Email
arteq
Wiadomość [#347]: 25.05.2012 o 14:13

Dołączył: 10.08.2011 o 20:36


Grałem w betę na znacznie gorszym sprzęcie (P4 3,4Ghz, 1GB RAM, Geforce 7600GT) i nawet dało się grać na najniższych detalach (chociaż trochę przycinało), więc myślałem, że tutaj będzie lepiej. No szkoda, dzięki za odpowiedź.

[Edycja arteq - 25.05.2012 o 14:14]

[Edycja arteq - 25.05.2012 o 14:15]

PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#348]: 25.05.2012 o 14:26

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


powiem tak, nie mówię nie, wróżką ani expertem nie jestem to raz a dwa od czasu bety (załóżmy sprzed patch-owania) sporo się zmieniło, a trzy ja na swojej konfiguracji gram komfortowo dopiero na 800x600 i wszystko na low tak to są spadki fps i laptop strasznie się grzeje, inna osoba z forum ma zamiast AMD Phenom 920x4 (czy coś takiego) procek i3 (wydajniejszy niż mój) i tą samą kartę i gra na mid w wyższej rozdzielczości i mówi, że spoko, ale jest jeszcze kwestia tego, że mi idzie gra przeciętnie w starterze, później w kolejnych aktach ma duuużo więcej do roboty gdy mobów jest kilka razy więcej i używają przeróżnych skili, po prostu trzeba spróbować (tak mi się wydaje) na starterze.

PM Email
Pacio
Wiadomość [#349]: 29.11.2012 o 14:50

Dołączył: 21.02.2011 o 19:40
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka


Witam, mam pewne pytanie do Was - mam nadzieje że ktoś mi odpowie, a że ostatni post jest z przed paru miesięcy myślę że to nie z powodu nie działania forum.

Otóż według minimalnych wymagań gry, które wykazują:

PC
OS: Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
Processor: Intel Pentium® D 2.8 GHz or AMD AthlonTM 64 X2 4400+
Video: NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ X1950 Pro or better

Mój komputer to:

OS: Windows XP 32 bit
Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E4500 2.20 GHz (Czyli 2.2GHz razy 2)
Video: Nvidia GeForce 210 (1024 mb GDDR2)

I tu nasuwa się moje pytanie, minimalne wymagania spełniam lecz czy gra mi pójdzie? Mam na myśli że mojego koledze który ma zbliżony komputer do mojego (lecz trochę gorszy raczej (nie wiele) mówił że pokazuje mu że ma za słaby komputer i gra się nie uruchmi (nie pamiętam dokładnej)

Czy gra mi się uruchomi, opłaca mi się kupywać? Proszę o odp

PM Email
LAMAS
Wiadomość [#350]: 29.11.2012 o 15:49

Dołączył: 06.03.2010 o 11:25
Lokalizacja: Szczecin/Rzecko


Pacio napisał
Witam, mam pewne pytanie do Was - mam nadzieje że ktoś mi odpowie, a że ostatni post jest z przed paru miesięcy myślę że to nie z powodu nie działania forum.

Otóż według minimalnych wymagań gry, które wykazują:

PC
OS: Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
Processor: Intel Pentium® D 2.8 GHz or AMD AthlonTM 64 X2 4400+
Video: NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ X1950 Pro or better

Mój komputer to:

OS: Windows XP 32 bit
Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E4500 2.20 GHz (Czyli 2.2GHz razy 2)
Video: Nvidia GeForce 210 (1024 mb GDDR2)

I tu nasuwa się moje pytanie, minimalne wymagania spełniam lecz czy gra mi pójdzie? Mam na myśli że mojego koledze który ma zbliżony komputer do mojego (lecz trochę gorszy raczej (nie wiele) mówił że pokazuje mu że ma za słaby komputer i gra się nie uruchmi (nie pamiętam dokładnej)

Czy gra mi się uruchomi, opłaca mi się kupywać? Proszę o odp


Aby mieć pewność pobierz bezpłatną wersje starter z battle.net i zainstaluj .

Na starterze możesz grać do osiągnięcia 13lvl i/lub zabicia Króla Szkieletów co daje wystarczająco dużo czasu by protestować grę.

Jeśli gra będzie ci działać, dodasz do swojego konta tylko jej klucz, aby kontynuować grę od miejsca, w którym skończysz w wersji starter.



Jestem jaki jestem i nikt ani nic tego nie zmieni.
PM Email
malynr9
Wiadomość [#351]: 05.12.2012 o 19:53

Dołączył: 05.12.2012 o 19:41
Lokalizacja: ziembowo


Witam, nie jestem pewien czy to właściwy temat. Jeżeli nie to przepraszam ale napisane jest, ze jak zadam szybkie pytanie to otrzymam szybka odpowiedzi. Zastanawiam się czy na moim lapku poleci mi te diablo III. Na parametrach znam się slabo, dlatego pytam bo bylem fanem pierwszej i drugiej części a moj braciak wspominal mi cos o prezentach pod choinke :P

Parametry mojego lapka: Procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU B950 @ 2.10 GHz 2.1 GHz
Pamięć ram 6,00 GB
a Grafika to GEFORCE GT 540M 1GB

Dodam, że gry typu Skyrim czy Deus Ex smigaja. Nawet troche lepiej niz na minimalnych. Wydaje mi sie, ze procesor mam troche za slaby. Wiec moje pytanie, czy poleci i da sie grac z przyjemnościa? Pozdrawiam!

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#352]: 05.12.2012 o 22:25

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Powiem tak samo jak LAMAS: Załóż konto battle.net, zassij startera i spróbuj. Będzie i najszybciej i najpewniej a dodatkowo jak się okaże, że jest lipa, nie stracisz kasy.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
malynr9
Wiadomość [#353]: 06.12.2012 o 10:41

Dołączył: 05.12.2012 o 19:41
Lokalizacja: ziembowo


Dobry pomysł. Zassalem i chodzi bez zarzutów, zadnego ciecia. Ale mam kolejne pytanie, czy nadal bedzie mi dobrze chodzic gdy bede chcial grac online?

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#354]: 06.12.2012 o 11:34

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Na starterze też grasz online. Ta gra nie ma single-player. Wszystko jest online. Chyba, że masz na myśli granie w drużynie, a nie samemu to wiadomo, przy pełnej drużynie komp będzie trochę bardziej obciążony. Nie pamiętam, czy na starterze można grać w teamie, ale spróbuj się dołączyć do kogoś jak się da. Klikająć ctrl+r pojawi ci się na ekranie licznik fps-ów i będziesz widział ile ich masz podczas grania.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
malynr9
Wiadomość [#355]: 06.12.2012 o 13:10

Dołączył: 05.12.2012 o 19:41
Lokalizacja: ziembowo


Dzieki za pomoc smiley.gif tych fpsow jak odpalam wersje startowa od nowa to mam ok 35 i caly czas skacze. Nie wiem czy to duzo czy to malo. Przeszedlem wersje startowa bez zarzutow, zadnych lagow czy czegokolwiek. Nie wiem jak to bedzie wygladac gdy bede gral z ludzmi.

[Edycja malynr9 - 06.12.2012 o 13:15]

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#356]: 06.12.2012 o 13:38

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


35 to tak średnio, bo największe rzeźnie są w 3 i 4 akcie i tam komp mocniej pracuje. Ale to wszystko zależy w jakiej grasz rozdzielczości i na jakich innych opcjach graficznych. Ja na starym kompie pentium d 3,0 2GB ramu i radku hd3870 512MB w 3 akcie miałem często ochotę wyłączyć grę, bo tak cięło.
Tak czy siak, grając samemu powinno być w miarę spoko, zawsze możesz zmiejszyć rozdzielczość albo tekstury czy inne tego rodzaju opcje na gorsze jakbędzie bardzo kiepsko. (o ile teraz nie grasz na najgorszych opcjach).

[Edycja RaQ-HPL - 06.12.2012 o 13:39]



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
malynr9
Wiadomość [#357]: 06.12.2012 o 18:41

Dołączył: 05.12.2012 o 19:41
Lokalizacja: ziembowo


Dziekuje za odpowiedz! Nie, nie gram na minimalnych, mozna powiedziec, ze gram praktycznie na maksymalnych, rozdzialka ostatnia, wszystko wysokie tylko cos tam jest srednie(wygladzone). Jak cos sie dzieje to fps skacza nawet ok 40. mam nadzieje, ze bede sobie komfortowo gral. Gdy gram z ludzmi, 2,3,4 tez niema zadnych lagow. To chyba dobry zwiastun co nie?

[Edycja malynr9 - 06.12.2012 o 18:42]

[Edycja malynr9 - 06.12.2012 o 18:46]

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#358]: 07.12.2012 o 00:14

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Tak, dobry. Powinno być ok.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
malynr9
Wiadomość [#359]: 07.12.2012 o 14:29

Dołączył: 05.12.2012 o 19:41
Lokalizacja: ziembowo


Dzieki. Pozdrawiam.

PM Email
11701619
Wiadomość [#360]: 15.03.2014 o 14:11

Dołączył: 15.03.2014 o 14:02
Lokalizacja: Broszków


witam mam taki problem mam Laptopa z takimi parametrami
Intel(R) Core(TM)2 Duo UPS P8700 2.53ghz
2gb ram
mobile intel(r) 4 series express chipset famili
sp1 instaluje 2
jakiś czas temu dostałem diablo od kumpla bo mu się znudziło popykałem sobie na kompie ale musiałem przestać po reinstalacji systemu nie było czasu teraz mam ochotę popykać ale wyskakuje mi że nie spełniam wymagań a lapek ma słabszy jedynie procek bo komp też nawalał na zintegrowanej po rozwaleniu grafiki i na średnich bez cieni chodziło płynie czasami przy większej ilości mobów się zacinało i tu rodzi się moje pytanie co zrobić żeby zainstalować D3

PM Email
REKLAMA
Strona 18 z 19.
Pierwsza     <<   <   ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :