Dziś jest: Poniedziałek, 18 grudnia 2017, godzina 05:55
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo III Pomoc Diablo 3 wymagania systemowe


Odpowiedź

Temat: Diablo 3 wymagania systemowe

Pierwsza     <<   <   ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
RotheR
Wiadomość [#321]: 15.05.2012 o 20:55

Dołączył: 04.08.2007 o 09:25
Lokalizacja: IF


Parę stron wcześniej pytałem czy na moim wiekowym sprzęcie uciągnę D3. Już wszystko wiem.
Jeśli masz kompa w mojej konfiguracji to śmiało może kupić D3 smiley.gif
Nie będzie graficznego szału, ale za to spokojnie będzie można grać. Fakt, jak jest dużo (naprawdę sporo) mobów, to gra delikatnie zwalnia, wyczuwalnie dla mnie, ale nie mam dramy z powodu spadku do około 10-14 FPS`ow. Kilka godzin gry i na razie takich sytuacji (zwolnienie gry na parę sekund) miałem raptem 3... wiec bajka smiley.gif
Ustawienia wszystkie na LOW, a co się da wyłączyć, wyłączałem.

Procesor: AMD Athlon 64 x2 dual core 3600+
Grafa: nvidia geforce 8500 gt
Ram: 2GB
System: WIN XP



War - tank
PM Email
Czaras
Wiadomość [#322]: 15.05.2012 o 21:14

Dołączył: 01.03.2010 o 18:43


mój komp
amd x2 4000+
nvidia 9600GT 512
4gb RAM

rozdzielczosc 1280x1024 absolutnie MAX detale i w singlu 30-40fps jest, natomiat w grupie 4osobowej jak jest duzo mobków to spadek do około 10fps jest odczuwalny.
ogólnie śmiga

PM Email
pinoczetos
Wiadomość [#323]: 15.05.2012 o 23:40

Dołączył: 15.05.2012 o 23:06
Lokalizacja: Koszalin


Yano napisał
ja nie życze sobie wiecej kasy dla blizza tylko dobrych gier, oni i tak już trzepią tyle kasy że im sie już oknami wylewa , bo jadą na marce i hypie a nie na jakosci, w miedzyczasie wyszło wiele zajebistych gier i zadna z nich nie wymagała 10 lat produkcji a efekty byly o wiele lepsze niż diablo, blizz poprostu jest zbyt pewny siebie bo wie że i tak ludzie kupią ich gre i wie że nie musi sie starać tak jak inni

nie mowiac już o tym że sc2 i d3 to chyba jedyne gry ostatnich lat ktore na PC kosztują prawie 200zł, wszystkie inne kosztuja okolo 100zł , wiec już samo to pokazuje jak bardzo blizz leci na kase i jak abrdzo jest nadęty i pewny siebie , jakość tych gier w zadnym razie nie usprawiedliwia 2 razy wiekszej ceny


to ze ta cena Cie boli to miej pretensje do gospodarki i 200PLN to dla Ciebie duzo lub do rzadzacych (tak na marginesie) Jedneog jestem pewien, ze ludzie w ta gre beda grac kilka lat, wracac co jakis czas, co w porownaniu z wydaniem np. 100PLN za gre z piękna grafike i wrzuceniu ja na polke po 1dniu grania lub 2 a moze i tygodnia.... tu trzeba patrzec, podstawa to grywalnosc i dotarcie do wiekszej liczby klientow/graczy ... jakby wymaganiami narzucili platformy drogie to po co ta twoja gadka o oszczednosci i cenie gry ... mowisz ze chcialbys tereaz zmusic np. 3mln potencjalnych klientow, ktorych sprzet nie udziwgnie to doplaty nie wiem 500, 1000, lub jeszcze wiecej wydawać ... nie mow do konca ze sie czasy zmieniaja, mysle ze troszke masz do nich pretensje ze na full detlaach zagra ktos kto ma platforme 2tys tansza od Twojej (czyzby zazadrosc?)

Tylko po co wylewac jad na jakas tam grafike, trzeba pcozekac na oceny ludzi ktorzy przejda raz i kolejne razy poziopmy tej gry, wtedy bedzie wszystko jasne czy im sie zabieg ten udal czy nie, inne ich gry pokazuja ze jednak sa w tym dobrzy i potrafia trzymac symatykow danego gatunku na dlugie lata ... ja porownuje ich czasem np. z tworcami Quake 2 i 3 .... coby nie mowic np. ten ostatni dla fanow jest dlaje na czasie i nie ptorzbuje zadnego doszlifowania jezlei chodiz o grafike,bo maniacy nawet schjodza do ustawien totalnie mininalnych tak samo czuje ze bedzie z D3, czasem niektore efekty i upiekszacze zaczna denerwowac po dluzszym czasie i nawet ktos z i7 i bog wie jaka grafika bedzie OFF robil smiley.gif

Kunta napisał
midzi napisał
Ja tam żyję w jakiejś inne rzeczywistości. Ile tych dobrych gier wyszło w przeciągu ostatnich 10 lat? Może kilka. Ja dla siebie nic ciekawego nie znalazłem.



co to znaczy dobrych ? Ocena subiektywna . Tutaj co do grafiki każdy się zgodzi że wieje hóiem i to takim że aż żal komentować.

Zaraz się obudzą ci co drą mordy " ha ! ale w d2 gra sie dekade a w inne gry 15 godzin ". Tak , bo gry w stylu diablo żyją multi i jedyne co w nich "fajnego" to bicie leveli i mf O__o genialne. CO się mówi o np mass effectach czy falloutach nowiych ? Że są gorsze bo gra zajmuje 50 godzin i sie żadko do nich wraca. To są gry na singla SINGLA ! Czemu jest spoleczne przyzwolenie fanbojów na to,że jak gra na multi to może wyglądać jak tibia ? ( wow , sc2 , d3 )

[Edycja Kunta - 24.10.2011 o 16:17]

no bo tu wlasnie chodzi o te dekady i te 15h w innych grach .... i przywolenie jest takie zeby trafila do wiekszej ilosci klientow, niz tam glaskanie ludzie ktorzy wydali na sprzety po kilka tysiecy i jest ich napewno maly odsetek ... nierzadko Oni nawert nie spedzieli dnia w pracy zeby ten sprzet kupil, bo tatus lub mamusia im sprezentrowala bude za 6klocuszka ktora w idle pobiera 200W a w obciazeniu 600W przez okragly dzien, a sa takie domy i na pewno jest ich bardz bardz duzo ze rachunek za prad ma znaczenie a tym bardziej czy na sprzet wydaje sie 1000 czy 4000 PLN .... czujesz roznice czy nie ? czy w swoim zaslepieniu i moze bogactwie na ktore pracujesz nie zauwazasz tej roznicy smiley.gif Na max detale kolego przewazajaca wiekszosc polakow zyje za pensje 50% sredniej krajowej ... wiec tu raczej powinienes miec szacunek do Blizzarda ze stara sie zrobic cos nie tylko dla tych co na gierki i kompiki dla swoich pociech ot tak sobie wydaja kaskę ... szkoda ze nie publikuja jakie domostwa posiadaja np. legalne wydania BF3 czy gier z wyzylowanymi wymaganiami , ze bez grafiki za 600PLN nie podchodz do niej ...

Yano napisał
dobrym przykladem jest battlefield3 - gra ktora pewnie w multi bedzie rzadziła przez lata graficznie wyglada super, pewnie za 2-3 lata wyjdą ładniejsze gry ale BF3 nadal bedzie fajną gra w multi

D3 też wciąga w multi, tez starcza na lata tylko że graficznie już w dniu premiery jest przestarzała o 5-8 lat


moze i przestarzale ale o sukcesie gry decyduja tez inne czynniki, a jednym z najwazniejszych jest ilość grajacych .... i sa pewne gatunki i mechaniak gry, że grafika nie gra tu roli pierwszoplanowej, jedynie ma nie przeszkadzac ... wogole Ci ktorzy jrytykuja powinni powiedziec jakie wymagania powinna miec i dlaczego tak naprawde, czy zmieniloby to jakosc gry ? Czy w szachy gra się gorzej jak figury nie są w połysku ? smiley.gif

PM Email
piotrix21
Wiadomość [#324]: 16.05.2012 o 21:45

Dołączył: 16.05.2012 o 21:41


Witam wszystkich, widziałem w poprzednich stronach różne typy modelów PC itp. Nie mogłem natomiast znaleźć podobnego do moich parametrów ,wiec chciałbym zapytać czy na moich parametrach pójdzie:
Windows Vista 64 bitowy
Procesor : AMD Turion (tm) X2 Dual-Core Mobile RM-74 2,20GHz ( Boje się właśnie, że jedynie procesor mam kiepski )
Pamięć : 4 Gb Ram
Pozdrawiam Piotr smiley.gif

PM Email
przemekeo
Wiadomość [#325]: 17.05.2012 o 12:44

Dołączył: 17.05.2012 o 11:09
Lokalizacja: Zielona Góra


witam
planuje zakup monitora o rozdzielczości 1920x1080
aktualnie pośiadam 1400x900 i diablo 3 chodzi na pełnych detalach
procesor core duo e2180 2.0ghz
pamięc ram 2G 1033
płyta główna asus p5k
zasilacz medikom 350w
karta graficzna gts 250 1G ddr3 264bit
windows xp
czy na większej rozdzielczośći diablo 3 będzie chodził na pełnych detalach?

PM Email
meris
Wiadomość [#326]: 17.05.2012 o 22:23

Dołączył: 08.01.2011 o 21:43
Lokalizacja: --------


Da sie w jakis sposob pominac przy starcie instalacji testowanie sprzetu? Installer wykrywa, ze moj procek jest zbyt slaby ale mysle, ze gra spokojnie da rade. Procek to AMD v120 2.2 ghz w singlu.



Najlepszy leveling w Polsce...
Solidny i zaufany.
www.wowleveling.prv.pl ---> info
PM Email
Skarpetoperz
Wiadomość [#327]: 18.05.2012 o 16:29

Dołączył: 18.05.2012 o 16:25


Witam. Czy pogram plyynie w diablo w rozdzialce 1680x1050 na Athlon II x2 245, 3 GB RAM ddr2, i ati 4850 ddr3 smiley.gif. Dzieki za reply !

PM Email
Musel
Wiadomość [#328]: 19.05.2012 o 21:08

Dołączył: 19.05.2012 o 21:04
Lokalizacja: fff


Laptop
SYSTEM OPERACYJNY:
Windows 2.6.1.7601 (Service Pack 1)
TYP PROCESORA:
Celeron® Dual-Core CPU T3300 @ 2.00GHz
SZYBKOŚĆ PROCESORA:
2,02 GHz
PAMIĘĆ SYSTEMOWA:
1,93 GB
MODEL KARTY GRAFICZNEJ:
Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family

Ustawienia Beta testera z Battlenet

Zastanawiam się czy D3 pójdzie.

PM Email
ilidian84
Wiadomość [#329]: 21.05.2012 o 13:25

Dołączył: 27.06.2008 o 10:32
Lokalizacja: Kraków


Witam,

Żona ma taki sprzęcik i diablo jej bardzo źle działa.

Intel Core i3-330M
4GB
ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB

Sterowniki są wgrane najnowsze i gra na minumim detali przycina, że masakra, a z tego co wiem powinna śmigać płynnie. Miał ktoś z was może podobne problemy?

PM Email
Gwain
Wiadomość [#330]: 21.05.2012 o 13:40

Dołączył: 28.01.2009 o 17:28


Athlon 64 x2 5200 (2x2,7GHz)
4GB ram
Radeon 5770 1GB
Win7
rozdzielczość 1680x1050 na maxa tylko cienie wyłączone :-) śmiga jak ta lala chociaż grając w 4 przy max rzezi gra tnie :-)

PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#331]: 21.05.2012 o 14:31

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


ilidian84 - mam podobną konfigurację 6gb ramu, AMD Mobility 5650 i procesor AMD Phenom 4x 1,6 nie pamiętam dokładnie jaki i tak samo przy D3 na low wszystko jest masakra, szukam jakiegoś rozwiązania, w razie czego napiszę tu na forum, gdybyś wpadł na coś co może pomóc napisz ;]

[Edycja DaimonoS - 21.05.2012 o 14:31]

PM Email
Huragano
Wiadomość [#332]: 22.05.2012 o 12:24

Dołączył: 03.02.2012 o 11:34


ilidian84 napisał
Witam,

Żona ma taki sprzęcik i diablo jej bardzo źle działa.

Intel Core i3-330M
4GB
ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB

Sterowniki są wgrane najnowsze i gra na minumim detali przycina, że masakra, a z tego co wiem powinna śmigać płynnie. Miał ktoś z was może podobne problemy?

hmm to dziwne mam della inspirion i3 2,53 ati 5650 3gb ram, czasm zalguje ale gra sie bardzo dobrze oprocz cieni wszystko mam na maxa, moze macie problem z latency?
hmm ale wieczorem z ciekawości sprawdzę wartości fps;)

[Edycja Huragano - 22.05.2012 o 12:24]

[Edycja Huragano - 22.05.2012 o 12:30]



[IMG]http://i.imgur.com/BHZt4Jd.jpg[/IMG]
PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#333]: 22.05.2012 o 12:40

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


Huragano napisał
ilidian84 napisał
Witam,

Żona ma taki sprzęcik i diablo jej bardzo źle działa.

Intel Core i3-330M
4GB
ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB

Sterowniki są wgrane najnowsze i gra na minumim detali przycina, że masakra, a z tego co wiem powinna śmigać płynnie. Miał ktoś z was może podobne problemy?

hmm to dziwne mam della inspirion i3 2,53 ati 5650 3gb ram, czasm zalguje ale gra sie bardzo dobrze oprocz cieni wszystko mam na maxa, moze macie problem z latency?
hmm ale wieczorem z ciekawości sprawdzę wartości fps;)




Witam, przekopałem odrobinkę fora z US i tam ludzie mają problemy z kartami AMD serii 4xxx /5xxx /6xxx większość z nich zainstalowało nanowsze sterowniki catalyst 12.4 i w wielu przypadkach to jest problem gdyż wydajność gry znacznie się poprawia po powrocie na 9.x czy nawet 12.3. Niektórzy radzą by w ogóle nie instalować Catalyst-a od AMD i że standardowy sterownik z Win7 radzi sobie w przypadku 5650 znacznie lepiej, inni zwracają uwagę, że najprawdopodobniej ich AMD mobility radeon hd 5650 (może jakaś firma wymyśli w końcu dłuższą nazwę?) najprawdopodobniej jedynie wyświetla informacje, że działa i obsługuje D3 podczas gdy w rzeczywistości gra chodzi na integrze. Wyszła łatka Catalyst 12.4a jak dotąd wszyscy zgodnie twierdzą że nie działa. smiley.gif Ja u siebie zainstalowałem Catalyst 12.2 i jakąś poprawę odczułem jednak gra ze wszystkim na LOW nadal przycina. Spróbuję dzisiaj odinstalować go całkowicie i zobaczę jak będzie się spisywał diabełek.

PS: Jeżeli mógł bym mieć prośbę do kolegi Huragano o info jakich sterowników używa, byłbym wdzięczny smiley.gif + informacja w jakiej rozdzielczości grasz. Z góry dziękuję, DaimonoS.

[Edycja DaimonoS - 22.05.2012 o 12:41]

PM Email
ilidian84
Wiadomość [#334]: 22.05.2012 o 12:52

Dołączył: 27.06.2008 o 10:32
Lokalizacja: Kraków


Ok, to czekamy w takim razie na informacjesmiley.gif

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#335]: 22.05.2012 o 12:55

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Przed premierą były informacje, że najwyższe współpracujące stery do d3 sa 12.2 I pewnie tak jeszcze jest.



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
Huragano
Wiadomość [#336]: 22.05.2012 o 13:05

Dołączył: 03.02.2012 o 11:34


oczywiście Panowie- wieczorem jak położę synka spać;) umieszczę tutaj wszystkie informacjesmiley.gif



[IMG]http://i.imgur.com/BHZt4Jd.jpg[/IMG]
PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#337]: 22.05.2012 o 13:49

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


Czekamy czekamy, w międzyczasie dotarłem do forum EN i tematu gdzie na 71 stronie pewien gracz zamieścił taką oto wypowiedź

"GUUUUYS I HAVE A BIG NOTIVE TO ALL OF US! HAHAH Im so happy!!!!!!!! Change DisableTrilinearFiltering to '1' from '0' and HARDWARECLAS to 1, THIS FIX TOTALLY THE PROBLEM, HAHAHHA, Im so HAPPPPY!!!!!! =D VERY THXXXXXXXXXXXXXXX"

nie jestem w stanie teraz tego przetestować gdyż siedzę w pracy i w sumie to nawet nie bardzo wiem gdzie to miałbym zmienić, ale po powrocie do domu coś na pewno spróbuję.

no więc zmian tych dokonuje się w pliku D3prefs.txt diablotin.gif

[Edycja DaimonoS - 22.05.2012 o 14:02]

PM Email
Huragano
Wiadomość [#338]: 22.05.2012 o 21:46

Dołączył: 03.02.2012 o 11:34


Panowie mam tak
ati 5650 i3 2,53 3 gb ram
catlyst control podaje tak /mozliwe ze w sterach do grafy grzebali ludzie od della- ponoć tak się zdarza/
ati bios version 012.020.000.050
ati bios date 2011/02/21
------------------------
ati catalyst control center version 2010.0601.2152.37421

diablo 3 ustawienia:
pełny ekran
1366-768 panorama
tryb panormamiczny: off
synchronizacja pionowa: off
max liczba klatek 150
max liczba klatek w tle33
jakość tekstur - wysoka
jakość cieni - średnia
fizyka- wysoka
gęstość obiektów- średnia
wygładzanie krawędzi: on
mało obiektów: off

fps 30-40 czasem skacze pod setkę czasem spada do widocznego laga 2/ 10 / 15 /20 rzadko ale się zdarza- szczególnie
na czempionach - testy robiłem tuż po wejściu do gry odnoszę wrażenie że po chwili gry kolo 5 minut system sie
stabilizuje i lagi sa sporo mniej odczuwalne <edit po godzinie gry - 2akt burzowe sale nie schodzi na high ponizej 50fps>
fps srednio jest taki jak podajenotebookcheck.pl w opisie karty podają coś w przypadku diablo 3 ~40fps przy high
jak zmniejszam all ustawieniana niskie to smiga lepiej
fps mierzyłem funkcją w grze control+r ale licznik szalejesmiley.gif fraps w tym przypadku nei dziala, ciezko mi ustalic realną min max /średnią
jeżeli mogę w czymś pomóc- piszcie

[Edycja Huragano - 22.05.2012 o 21:47]

[Edycja Huragano - 22.05.2012 o 21:48]

[Edycja Huragano - 22.05.2012 o 23:55]



[IMG]http://i.imgur.com/BHZt4Jd.jpg[/IMG]
PM Email
DaimonoS
Wiadomość [#339]: 23.05.2012 o 07:44

Dołączył: 21.03.2010 o 09:20
Lokalizacja: Lublin


Huragano w takim razie mam tą samą rev. Biosu co Ty, sterowniki skoro są z 2010 to na pewno nie jest to 12.4 smiley.gif tylko coś starszego i to może tłumaczyć brak problemów u Ciebie. Ja mam u siebie słabszego proca dlatego troszeczkę się grzeje laptop i przy większym wykorzystaniu fizyki są dropy fps. Po zmianie sterowników na 12.2 i edycji w pliku d3prefs.txt moje problemy ustały gra działa dużo płynniej, zniknął micro stuttering. Także mogę się przez jakiś czas cieszyć grą na minimalnych ustawieniach ze względu na kulturę pracy mojego HP.

PM Email
Huragano
Wiadomość [#340]: 23.05.2012 o 09:56

Dołączył: 03.02.2012 o 11:34


może to też pomoże innym n a forum diabla pojawił się w temacie http://eu.battle.net/d(...)08051387 taki oto wpis:

Sterowniki AMD 12.4:

Użytkownicy Windows Vista oraz Windows 7, którzy zainstalowali sterowniki AMD 12.4 Mogą napotkać problemy graficzne podczas gry w Diablo III. By rozwiązać ten problem należy ściągnąć i zainstalować sterowniki AMD Catalyst 12.4a dostępne na stronie AMD:
http://support.amd.com(...)fix.aspx



[IMG]http://i.imgur.com/BHZt4Jd.jpg[/IMG]
PM Email
REKLAMA
Strona 17 z 19.
Pierwsza     <<   <   ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :