Dziś jest: Sobota, 16 grudnia 2017, godzina 02:34
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo III Pomoc Diablo 3 wymagania systemowe


Odpowiedź

Temat: Diablo 3 wymagania systemowe

Pierwsza     <<   <   ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
dikamilo
Wiadomość [#281]: 22.04.2012 o 18:52

Dołączył: 21.04.2012 o 12:14
Lokalizacja: Nowa Sól


arghim napisał
dikamilo, mam mocniejszy procek od Ciebie (i5 430) i ciut mocniejszą kartę (330m), 4 gb ram, Win 7 x64 a mam stałych 30 klatek na powierzchni i 60 w jaskiniach, od czego to może zależeć? Zaśmiecony dysk czy jak?:>

Ciężko powiedzieć, ja podałem "średnią" więc można powiedzieć że mamy podobne wyniki. Główny nacisk bym kładł jednak na sterownikach, ja osobiście używam 301.24 (beta) - skonfigurowane pod wydajność. Ilość procesów w tle, zdefragmentowany dysk itp. też ma znaczenie. Ale należy też wziąć pod uwagę ping z serwera jak ping będzie rwał gre to fps też będzie spadać a w becie to normalne. Ja dodatkowo odpalając D3 ma ustawiony profil baterii na wysoką wydajność co też może podbić troszkę fps.

PM Email
midzi
Wiadomość [#282]: 22.04.2012 o 22:30

Dołączył: 04.06.2010 o 12:21


Patrzcie jeszcze na warunki testu (która lokacja, czas testu i oto czy gramy solo, czy multi) oraz to jaki net używamy.



d3clan.um4.pl
PM Email
Nolaan
Wiadomość [#283]: 22.04.2012 o 23:07

HAKUNA MATATA




Dołączył: 15.02.2005 o 21:38
Lokalizacja: Lublin


Pobawiłem się trochę testowanie tych fpsów

Mój komp:
CPU Type:
Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2.20GHz
CPU Speed:
2.22 GHz
System Memory:
7.9 GB
Video Card Model:
NVIDIA GeForce GT 555M
Video Card Memory:
2.66 GB

Wszystkie testy były robione w lochach na 4 graczy, pierwsza liczba to brak akcji druga to duża grupa mobków (cztery pilary w royal crypts)

1920x1080 - Wszystko na HIGH - ok 35 ok 25
1920x1080 - Wszytko na LOW - ok 45 ok 35
1366x768 - Wszystko na HIGH - ok 45 ok 35
1366x768 - Wszystko na LOW - ok 85 ok 75

Ping mam ok 220.

Gdzieś kiedyś czytałem że Beta ma problem z fpsem, bo wydaje mi się że ten komp powinien mieć lepsze osiągi, może to ktoś potwierdzić?
Robił ktoś podobne testy?

Teraz wyłączyłem Anti-Aliasing i podczas akcji mam ok 30 fps.



BattleTag: Nolaan#2781
HAKUNA MATATA
PM Email
Sallos
Wiadomość [#284]: 22.04.2012 o 23:16

Dołączył: 15.08.2010 o 21:36


AMD Phenom(tm) II X4 960T Processor
Szybkość procesora:
3,42 GHz
Pamięć systemowa:
4 GB
Model karty graficznej:
AMD Radeon HD 6850 Series
Pamięć karty graficznej:
2,74 GB
Sterownik karty graficznej:
aticfx32.dll
Rozdzielczość pulpitu:
1920x1080
Pojemność dysku twardego:
931,51 GB

I grałem dzisiaj i wczoraj solo jak i w teamie 4 graczy. FPS 60, czasem spadały do 50. Wszystko HIGH, AA, totalnie wszystko co się dało zaznaczyć oczywiście 1920x1080, grafika grzała się na około 60 stopni, procek ok. 35 stopni. Nie ściemniam, nie wymyślam bo sam chciałem sprawdzić no i sprawdzałem frapsem.

PM Email
bialasq
Wiadomość [#285]: 22.04.2012 o 23:34

Dołączył: 06.06.2009 o 13:34


witam, mam dość banalne pytanie więc pewnie szybko rozwiejecie moje wątpliwości, mam kompa z karta gtx 460 1gb, 4 gb ram, intel core 2 duo 2,66ghz, win 7 64, i takie pytanie, giera podczas tych 4 kolumn sie strasznie tnie, właściwie to cały czas się tnie podczas atakowania, komp niby spelnia rekomendowane wymagania więc moje pytanie brzmi: czy to wina bety ze jest kiepsko skonfigurowana, czy może zainstalowac win xp albo dac sobie spokoj ? (ustawienia full high albo full low nie daja zadnej roznicy)

[Edycja bialasq - 22.04.2012 o 23:36]

PM Email
Nolaan
Wiadomość [#286]: 23.04.2012 o 11:24

HAKUNA MATATA




Dołączył: 15.02.2005 o 21:38
Lokalizacja: Lublin


bialasq napisał
witam, mam dość banalne pytanie więc pewnie szybko rozwiejecie moje wątpliwości, mam kompa z karta gtx 460 1gb, 4 gb ram, intel core 2 duo 2,66ghz, win 7 64, i takie pytanie, giera podczas tych 4 kolumn sie strasznie tnie, właściwie to cały czas się tnie podczas atakowania, komp niby spelnia rekomendowane wymagania więc moje pytanie brzmi: czy to wina bety ze jest kiepsko skonfigurowana, czy może zainstalowac win xp albo dac sobie spokoj ? (ustawienia full high albo full low nie daja zadnej roznicy)

[Edycja bialasq - 22.04.2012 o 23:36]


Może zmniejsz rozdzielczość, to może pomoc. Dużo zależy też od twojego łącza internetowego. Jaki masz zazwyczaj ping?



BattleTag: Nolaan#2781
HAKUNA MATATA
PM Email
bialasq
Wiadomość [#287]: 23.04.2012 o 11:45

Dołączył: 06.06.2009 o 13:34


Nolaan napisał
bialasq napisał
witam, mam dość banalne pytanie więc pewnie szybko rozwiejecie moje wątpliwości, mam kompa z karta gtx 460 1gb, 4 gb ram, intel core 2 duo 2,66ghz, win 7 64, i takie pytanie, giera podczas tych 4 kolumn sie strasznie tnie, właściwie to cały czas się tnie podczas atakowania, komp niby spelnia rekomendowane wymagania więc moje pytanie brzmi: czy to wina bety ze jest kiepsko skonfigurowana, czy może zainstalowac win xp albo dac sobie spokoj ? (ustawienia full high albo full low nie daja zadnej roznicy)

[Edycja bialasq - 22.04.2012 o 23:36]


Może zmniejsz rozdzielczość, to może pomoc. Dużo zależy też od twojego łącza internetowego. Jaki masz zazwyczaj ping?


rozdzielczosci nie sprawdzalem bo mam moitor lcd, myslalem ze w takich monitorach rozdzielczosc musi zostac nominalna smiley.gif zaraz to sprawdze na single player, , ping mam okolo 200,

właściwie to nawet chodząc po mieście nie mam doskonałej płynności, a ustawienia Low FX i FPSy zaznaczac na jakies maxymalne czy odznaczyc te opcje ?

[Edycja bialasq - 23.04.2012 o 11:47]

zmniejszając rozdzielczość z 1280x1024 na 1024x960 zauważyłem znaczna poprawę w trybie jednego gracza, jednak przy 4 graczach już się tnie tam gdzie więcej się dzieje, mniejszej rozdzielczości nie nastawie bo to kara dla oczu, mam nadzieje ze wina leży też po stronie amerykańskich serwerów i przede wszystkim dlatego, że to beta, jednak innym chodzi płynnie, dziwi mnie tylko, to że komputer niby spełnia wymagania rekomendowane i giera się tnie ;) Szkoda, że nie wiem, który ze znajomych kupuje d3, wtedy mógłbym zobaczyć jak to chodzi na oryginale i postanowić czy warto kupić (na pewno też sformatuje cały komputer, zastanawiam się jeszcze nad 2 windowsami, wtedy przetestowałbym d3 na dwóch systemach)

[Edycja bialasq - 23.04.2012 o 12:58]

PM Email
Blask
Wiadomość [#288]: 24.04.2012 o 01:16

kocha Blizzard-Activision




Dołączył: 29.04.2010 o 12:55


Procek amd athlon(tm) II X2 2,91 GHz, 1,75 GB RAM i grafika ATI Radeon HD 4200 to za malo na d3?



ENSIDIA TRIAL - PAMIĘTAMY [*]
IMPREZA U PATRYCJI - PAMIĘTAMY [*]
POSTĘPUJĄCY ANALFABETYZM - PAMIĘTAMY [*]
PM Email
Bejti
Wiadomość [#289]: 24.04.2012 o 09:30

Dołączył: 24.04.2012 o 09:20
Lokalizacja: Poznań


Witam,

jestem nowy na forum i chciałem odnieść się do wymagań Diablo III Beta. Czytając ten wątek mam wrażenie, że niektórzy swoje domysły co do płynnego chodzenia gry odnoszą tylko i wyłącznie przez podane informacje przez Blizzarda (krótko mówiąc nie grali w Betę). Testowałem weekendową otwartą betę na sprzęcie takim: laptop, karta graficzna Ati Radeon Mobility HD 2400 256 mb pamięci własnej, 4 gb ramu, procesor Intel Dual Core 1,6 Ghz, Windows 7 HP. Oczywiście wszystkie rzeczy ustawiłem na minimum gdzie w tym wypadku gra jak dla mnie nie wygląda dużo gorzej jak przy nie wiadomo jakich ustawieniach i grając solo miałem FPSy z przedziału 30-50 (obojętnie co się działo grało się cały czas płynnie). Jeżeli chodzi o grę w 4 osoby (w inną ilość niż ta i solo nie testowałem) to miałem fpsy z przedziału 20-50 i jedyne miejsce gdzie mi tak naprawdę przycinało na około 3 sekund (to przycięcie nie było też jakoś strasznie uciążliwe) to było to miejsce gdzie idzie się do Leorica i jest pełno potworów plus takie 4 pillary do zniszczenia. Mam nadzieję, że mój ostry test weekendowy na takim sprzęcie komuś się przyda i uzmysłowi wymagania gry, które moim zdaniem są bardzo zawyżone, jeśli chodzi o płynną grę na low.

Pozdrawiam

PM Email
Ostzie
Wiadomość [#290]: 24.04.2012 o 11:27

Dołączył: 31.03.2007 o 23:27
Lokalizacja: Poznań


Witam
planuje kupić nowgo lapka i stąd moje pytanie:
czy grał ktoś na lapku z kartą GF 520M?
Jak to wyglądało?
Czy na min będzie chodzić płynnie?
Pozdro

PM Email
Cisnieniowiec
Wiadomość [#291]: 24.04.2012 o 18:58

Dołączył: 17.02.2012 o 16:14
Lokalizacja: Wawa/BP


Tez mialem problemy z beta. Lapek calkiem niezly, procek i5-2410M, grafika GT 555M 2 GB i zaleznie od ustawien normalnie mialem 100-60 fps, ale kiedy cos sie zaczynalo dziac potrafilo spasc do 8 fps (!). Stery najnowsze, ustawienia Nvidia prawie wszystko na wydajnosc, wylaczone oszczedzanie energii i inne badziewie. Nie mam pojecia czemu tak sie dzieje. Troche mnie to zniechecilo do kupna gry, ale przypuszczam, ze w finalnej wersji optymalizacja bedzie lepsza.

PM Email
Qman
Wiadomość [#292]: 24.04.2012 o 19:25

Dołączył: 01.08.2008 o 09:31


Rany Blizzard już kilka razy pisał, że beta nie jest zoptymalizowana pod względem wydajności i patrzeć na to jak będzie działać wersja finalna grając w betę nie ma sensu. Na pewno mają odpalone masę narzędzi diagnostycznych, poczekajcie na premierę, zapewne każdy będzie mógł odpalić wersję starter i wtedy sprawdzicie co i jak.

PM Email
Johnny88
Wiadomość [#293]: 24.04.2012 o 23:55

Dołączył: 27.04.2010 o 14:49
Lokalizacja: Gdańsk


Ostzie, na min będzie śmigać spokojnie, mocniejsza od mojego 210m o te kilkadziesiąt procent.

PM Email
ufo217
Wiadomość [#294]: 08.05.2012 o 18:36

Dołączył: 07.09.2011 o 18:39


Witam , jestem bardzo w tyle ze sprzętem mam pytanie czy diablo pójdzie płynnie na tym gracie , nawet na low wszystko. Nie grałem w betę i nie wiem teraz czy kupić grę czy zmienić sprzęt. Słyszałem ze beta nie była zoptymalizowana pod względem sprzętu i na mocnych komputerach gra chodziła nie raz słabiej niż na słabszych pod względem sprzętu komputerach.

System operacyjny:
Windows 2.6.0.6002 (Service Pack 2)
Typ procesora:
Intel® Core™2 Duo CPU T5750 @ 2.00GHz
Szybkość procesora:
2,02 GHz
Pamięć systemowa:
3 GB
Model karty graficznej:
NVIDIA GeForce 9300M G
Pamięć karty graficznej:
1,49 GB

PM Email
RotheR
Wiadomość [#295]: 08.05.2012 o 19:14

Dołączył: 04.08.2007 o 09:25
Lokalizacja: IF


Panie i Panowie. Zwracam się do Was z prośbą abyście rzucili okiem na mojego kompa którego spokojnie można szukać na wykopaliskach. Sprzęt mam wiekowy, WoW`a targał spokojnie, raidy 25 osobowe w low dałem rade spokojnie kosić. Po wielu latach oczekiwania nadchodzi premiera D3. Człowiek już najmłodszy nie jest (tak jak i mój sprzęt), ale coś wieczorem po pracy z piwkiem w ręku bym pograł. Może ktoś znający się na rzeczy, może ktoś na takiej specyfikacji pykał w bete diabełka, udzieli odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.... czy D3 pójdzie na moim "sprzęcie"? Z góry dziękuję za odpowiedzi czy mogę spokojnie we wtorek stanąć w kolejce po egzemplarz gry, czy dwa sklepy dalej w innej kolejce po 0,5 wody ognistej, leczącej smutki ;)
Pozdrawiam!!

Procesor: AMD Athlon 64 x2 dual core 3600+
Grafa: nvidia geforce 8500 gt
Ram: 2GB
System: WIN XP



War - tank
PM Email
lux
Wiadomość [#296]: 09.05.2012 o 09:44

Dołączył: 16.03.2012 o 10:03
Lokalizacja: Ełk


Mysle, ze na low mozesz pojechac... ale tez szalu nie bedzie:

1.Diablo 3 to gra, ktora stawia w głównej mierze na Fizyke, czyli Procesor...(masz słaby)
2.Twoja karta graficzna ----> do wglądu http://eu.battle.net/s(...)raficzne (masz niską wydajność)
3.Ram jak na WIN XP wystarczający...

Polecałbym Ci, abyś pożyczył od jakiegos kumpl na troche konto, zeby sprawdzic, czy da rady zagrac i jak to bedzie wyglądało, jezeli kumple nie bedzie chciał Ci pozyczyc to niech przyjdzie do Ciebie i sie zaoguje u Ciebie i wtedy sprawdzicie i bedziesz mial odpowiedz czy kupowac czy nie.

Pozdrawiam

PM Email
RotheR
Wiadomość [#297]: 09.05.2012 o 11:08

Dołączył: 04.08.2007 o 09:25
Lokalizacja: IF


lux napisał
1.Diablo 3 to gra, ktora stawia w głównej mierze na Fizyke, czyli Procesor...(masz słaby)
2.Twoja karta graficzna ----> do wglądu http://eu.battle.net/s(...)raficzne (masz niską wydajność)
3.Ram jak na WIN XP wystarczający...


Ehh... wiem że słabo to wygląda. Bebechy już wiekowe i słabe. Szczerze Ci powiem, że jak pociągnie mi na minimalnych ustawieniach, to będę zadowolony. Patrzyłem na tą stronkę do której link wrzuciłeś. Światełko nadziei się pojawiło, że na low uda się zagrać.


lux napisał
Polecałbym Ci, abyś pożyczył od jakiegos kumpl na troche konto, zeby sprawdzic, czy da rady zagrac i jak to bedzie wyglądało, jezeli kumple nie bedzie chciał Ci pozyczyc to niech przyjdzie do Ciebie i sie zaoguje u Ciebie i wtedy sprawdzicie i bedziesz mial odpowiedz czy kupowac czy nie.


I to jest najrozsądniejsza opcja. Nie ma sensu w ciemno kupować tytuł który może znokautować mojego kompa, a później mnie z wyrzuconych pieniędzy w błoto. Tak zrobię jak piszesz.

lux napisał
Pozdrawiam


Ja również pozdrawiam i dzięki za dobrą rade!



War - tank
PM Email
Hunter_Killer
Wiadomość [#298]: 09.05.2012 o 11:34

Dołączył: 13.04.2009 o 11:40


A na takim sprzęcie - na co mogę liczyć smiley.gif :

Geforce 9600 GT
Proc: Intel(R) Core(YM)2 Duo CPU 2.53GHz
Ram 4gb
Windows 7

PM Email
lux
Wiadomość [#299]: 09.05.2012 o 13:50

Dołączył: 16.03.2012 o 10:03
Lokalizacja: Ełk


Hunter_Killer napisał
A na takim sprzęcie - na co mogę liczyć smiley.gif :

Geforce 9600 GT
Proc: Intel(R) Core(YM)2 Duo CPU 2.53GHz
Ram 4gb
Windows 7


na Medium polatasz ale przy wiekszej aferze, tam gdzie bedzie sie wiecej dziala licz sie ze spadkiem FPS

PM Email
Hunter_Killer
Wiadomość [#300]: 09.05.2012 o 15:16

Dołączył: 13.04.2009 o 11:40


Tak myślałem - SC2 na High ale tu juz tak nie polecę. Aby grać na high - to w proca by trzeba było inwestować czy grafe ?

PM Email
REKLAMA
Strona 15 z 19.
Pierwsza     <<   <   ... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :