Dziś jest: Czwartek, 19 października 2017, godzina 02:05
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: Jak ogarnąć mid gejm?

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 |   >   >>     Ostatnia
r3tsa
Wiadomość [#21]: 04.07.2011 o 14:16

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Po prostu idę zawsze pod górę biggrin.gif

PM Email
mr_jaro
Wiadomość [#22]: 04.07.2011 o 15:08

Dołączył: 07.10.2010 o 23:37


#1 obejrzyj sobie jakiś mecz na YT... zauważysz że koło 20 minuty na ogół 80% mapy jest zajęte a koło 30-35 minuty nie ma na niej już surowców... ;]
Jak nie ogarniasz to znaczy że musisz zautomatyzować (przez trening i plan wykonania) część rzeczy które robisz chaotycznie...
Typu produkcja wojska... Dołączanie nowego woja do grup, dorabianie probe-ów w expach..

Ale jeżeli jesteś na etapie "17minuta pierwszy exp".. to spróbuj zrobić sobie zabawę na czas.. odpal grę na dowolnej mapie. Sam. I staraj się jak najszybciej dobić limit.
>> przećwiczysz >> zaczniesz robić dużo rzeczy automatycznie >> będziesz miał więcej czasu na wszystko.



<3 NW !!! http://www.netwars.pl/forumview.php
PM Email
haaz
Wiadomość [#23]: 04.07.2011 o 16:07

Dołączył: 16.04.2009 o 19:36
Lokalizacja: Hell


lategame zaczyna się w momencie kiedy:
a) jeden z graczy ma >3 bazy
b) obaj gracze posiadają jednostki t3
c) ~ > 15min na poziomie master


pierwszego expa stawia się przed 10 minutą ZAWSZE
jest to dobra zasada jak chce się zrobić jakiś progress, wiadomo im szybciej tym lepiej, ale to zależy od poziomu na jakim grasz

typowy zerg grający na tossa robiącego fe w 8 minucie stawia 3 bazę

PM Email
Delta
Wiadomość [#24]: 05.07.2011 o 04:03

Dołączył: 05.09.2010 o 05:19
Lokalizacja: Gdynia


Dziwne, w temacie jest jak ogarnąć ilość operacji w późniejszzej grze, natomiast wszyscy tutaj rozważają jak definiuje się poszczególnie nazwy etapów w grze:P

[Edycja Delta - 05.07.2011 o 04:03]

PM Email
Sulphuriell
Wiadomość [#25]: 05.07.2011 o 07:11

Dołączył: 13.05.2010 o 21:40


Jak ogarnąć? Więcej klikać, ot co. Wątpię, żeby ktoś wymyślił coś innego w tej kwestii biggthumpup.gif

kwestia dobrych bindów i praktyki.

[Edycja Sulphuriell - 05.07.2011 o 07:39]



Co to za świat, że już nawet sku rwysyństwo nie popłaca?
PM Email
Switch_0n
Wiadomość [#26]: 05.07.2011 o 10:07

Dołączył: 26.08.2010 o 09:42
Lokalizacja: Gdańsk


@doAutoraTematuKtôregoNiestetyNiePamiêtamNicka

najlepiej zbinduj Sobie wszystkie robo I stargate'y, forge'e I inne I po prostu co kilka chwil sprawdzaj czy Siena nich cos buduje, jak nie to klikasz hotkey'a I go

Saws możesz także po prostu co kilka sekund latać po mapie i patrzeć czy się buduje , gdy masz już 1500+ nadwyzek czas zaekspowac, a najlepiej wcześniej ;)

"build more bases, take the map bro"
"use control groups, learn to macro"

"[...]and remember... Spechul takticks"



SwitchOn#639
PM Email
zbigr
Wiadomość [#27]: 05.07.2011 o 10:15

Dołączył: 31.08.2010 o 11:05
Lokalizacja: Lublin


U protosów w prawym rogu jest ikonka pokazująca czas do warpowania jednostek, można ją wcisnąć i warpować w ten sposób.
Czy ktoś tego używa? czy to wystarczająco szybki sposób warpowania jednostej z gejtów?

PM Email
r3tsa
Wiadomość [#28]: 05.07.2011 o 10:30

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Ja ztego korzystam (w) i nie czuję żadnej różnicy między bindem a tym.

PM Email
Switch_0n
Wiadomość [#29]: 05.07.2011 o 12:10

Dołączył: 26.08.2010 o 09:42
Lokalizacja: Gdańsk


(W) jest Imo najlepsze, ale to zalezy od ustawienia innych hotkey'ôw, gram na defaulcie



SwitchOn#639
PM Email
Vasto
Wiadomość [#30]: 05.07.2011 o 13:47

Dołączył: 05.11.2010 o 15:52
Lokalizacja: Rumia


1exp - ~7 minuta, 2exp - 13-14, 3exp - ~17. Z moich obserwacji z różnych streamów w grach macro lub z małą agresją. Oczywiście w mirrorach/allinnach czasy expów są zazwyczaj zupełnie inne.



http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1554317/1/Vasto/
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#31]: 05.07.2011 o 14:08

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Imo w jest dobre, bo nie zabiera control group. Chcę coś takiego dla wszystkich hatcherek :C



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Delta
Wiadomość [#32]: 05.07.2011 o 14:59

Dołączył: 05.09.2010 o 05:19
Lokalizacja: Gdynia


@Shadow
W sumie też bym chciał, nie trzebaby wszystkich hatchery w każdej grze bindować za każdym razem

PM Email
r3tsa
Wiadomość [#33]: 05.07.2011 o 16:11

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Wy nie musicie przeskakiwać ekranem, to nie dostaniecie.

PM Email
cl3arsky
Wiadomość [#34]: 06.07.2011 o 14:34

Overmind




Dołączył: 23.03.2010 o 16:42
Lokalizacja: Kraków


Bindowanie hatcherek jest mniej uciążliwe niż wspólny rally point jednostek i overlordów O_o Na początku może to nie przeszkadza, jednak potem jest uciążliwe przy zrobieniu np 5 ovków na raz wraz z armią...

PM Email
Sulphuriell
Wiadomość [#35]: 06.07.2011 o 17:28

Dołączył: 13.05.2010 o 21:40


przecież dla każdego jaja można ustawić railly point osobno. Klikasz na hatche, zapuszczasz ovy, na lewym na minimapie dajesz miejsce gdzie mają dojść a potem powtarzasz operacje dla produkcji innych jednostek wyxnaczając im osobne railly pointy i po kłopocie.



Co to za świat, że już nawet sku rwysyństwo nie popłaca?
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#36]: 07.07.2011 o 11:17

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


r3tsa napisał
Wy nie musicie przeskakiwać ekranem, to nie dostaniecie.


Jakbyś zbindował to też byś nie musiał.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
r3tsa
Wiadomość [#37]: 07.07.2011 o 11:37

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Nie da się warpować bez przeskakiwania ekranu Cylon_anim.gif

PM Email
Delta
Wiadomość [#38]: 07.07.2011 o 16:08

Dołączył: 05.09.2010 o 05:19
Lokalizacja: Gdynia


Nie da się inject bez przeskakiwania ekranu. Niby jest sposób żeby się dało, ale nie jest dośc efektywny. Czyli dalej remis retsa. Bądźmy szczerze, blizz wie że protoss jest dla graczy z apm poniżej 20, więc tylko tej rasie dają ułatwienia (np warp gdziekolwiek na mapie, żeby nie trzeba było mysleć o strategii, gdzie tworzyć armie obronie harassu itp, klik attack move i harass z głowy). Powoławszy się na właśnie zmyślony przeze mnie wywiad z Davidem Kimem, powiedział on że zerg jest rasą dla hardcorowców, natomiast protoss jest dla graczy którzy nie za bardzo wiedzą co to wyzwanie. I żeby ich nie stresować(czyli więcej graczy będzie=więcej kasy) będą mieli łatwo. Tak powiedział David Kim więc tak jest. Zerg jest dla pro. Nie ma dla nas ułatwień, żeby nie ujmować nam hardcora.

PM Email
r3tsa
Wiadomość [#39]: 07.07.2011 o 16:12

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Stary injecty można sobie tak wyćwiczyć, że zawsze będą szybsze od warpa 10+ jednostek xd

PM Email
Delta
Wiadomość [#40]: 07.07.2011 o 16:15

Dołączył: 05.09.2010 o 05:19
Lokalizacja: Gdynia


Odpowiem rzeczowo na Twój argument, protoss imba. Koniec

PM Email
REKLAMA
Strona 2 z 3.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :