Dziś jest: Piątek, 22 września 2017, godzina 04:47
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: Warp facility

Immortal66
Wiadomość [#1]: 29.06.2011 o 18:25

Konto skasowane





Wlasnie koncze moda i mam kilka pytan.

1) Zrobilem Warp Facility(taki Warp Gate dla Robotics Facility) ale tylko Observer "warpuje sie" w polu pylona, inne jednostki moge rozsylac po calej mapie. Wiem, ze za to odpowiada zmiana opcji z AVAILABLE NA RESTRICTED z dwukliku na WarpGate Train(na jakiejs jednostce). Jak to poustawiac zeby jednostki z Warp Facility warpowaly sie w polu pylona z ta animacja(te latajace kwadraty z gory na dol)confused.gif

2) Jak ustawic Dark Archona by morfowal sie w czerwonej mgle(Archon morfuje sie w niebieskiej)confused.gif Moj DA wyskaluje gotowy(na niebiesko) z paskiem postepu. Po" mergu" zmienia kolor na czerwony(ustawilem SetTintColor) ale brak mu czerwonej, sferycznej otoczki. Gdzie sie ja ustawiaconfused.gif

3) Jezeli ktos ma zinstalowanego Brood War-a czy moze dla mnie sprawdzic zasieg Mibd Control-a. Unt Datebase oraz SC2BW podaja 10 a mi sie wydaje, ze bylo to 8(Maelstorm i Feedback napewno 10).

4) Potrzebuje jakiegos "Launchera SC2" poza SC2Allin1 w ktorym moge ustawiac z jakim modem ma startowac gra.

5) Wie ktos w ktorej becie SC sa OBELISKI(regeneruja tarcze, mane i przyspieszaja wydobycie) oraz dwa dodatkowe czary Mothershipa(te lasery w dol i aura spowalniajaca poc8ski)confused.gif

Krecik
Wiadomość [#2]: 29.06.2011 o 18:39

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


5 obeliska juz nie bylo w becie jak pamietam
a mothership w jednej z pierwszych, na pewno w pierwszej becie, potem dosc szybko to usuneli



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Immortal66
Wiadomość [#3]: 29.06.2011 o 18:43

Konto skasowane





Krecik napisał
5 obeliska juz nie bylo w becie jak pamietam
a mothership w jednej z pierwszych, na pewno w pierwszej becie, potem dosc szybko to usuneli


Obeliski byly, pamietam. To byla ta beta z szybkimi Immortalami z tarcza aktywujaca sie tylko gdy strzelaly Siege Tanki.

Krecik
Wiadomość [#4]: 29.06.2011 o 19:09

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


szukaj w najstarszych, w nich wlasnie byly rozne cuda widy, potem szybko usuwali, ja niestety dostalem klucz dopiero po 3 tygodniach, a juz wtedy tych rzeczy nie było



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#5]: 29.06.2011 o 23:47

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


http://starcraft.wikia.com/wiki/Dark_archon
Mind control ma zasięg 8 btw mam brood wara ale nie mam pojęcia jak miałbym ci to sprawdzić

Kwadracików latających z góry na dół dla dowolnej jednostki nie zrobisz, możesz ew. dla latających (hero protossów mają takie animacje), immortal podobno kiedyś był warpowany, więc może model zostawili.

Czerwona mgła, to będzie color tint - musisz wyczaić gdzie w aktorze zaczyna się mergowanie (nigdy nie bawiłem się ability merge, więc nie powiem Ci dokładnie) i tam trzasnąć color tint: red, no blend, one shot, z termem w stylu mergeTo Archon. Albo może spróbuj ustawić tinta już przy "construction started" - to takie strzały.

Co do bety, to te efekty było by łatwo odtworzyć - lasery w dół ma ms z kampanii, z misji z ratowaniem kolonii. Time bomb, to po prostu search areana i apply buff z missile required i movement speed 0.5
Regeneracje tarcz i many koło obeliska łatwo by było zrobić, natomiast nie mam pojęcia jak wykonać to z wydobyciem.

[Edycja ShadowDancer - 29.06.2011 o 23:51]



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Krecik
Wiadomość [#6]: 29.06.2011 o 23:55

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


skoro guardian shield ma zasieg dzialania i obniza otrzymywany dmg o 2, to moze i da sie walnac + iles tam do speeda dla probek, creep sam w sobie tez dodaje speeda do jednostek tongue.gif
jak znajde chwile to rzuce na to okiem



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#7]: 30.06.2011 o 00:04

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


A to nie było tak, że ten skill dawał im +1 minerał przenoszony na kurs?
Zmienić szybkość poruszania się jest dosyć prosto.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Krecik
Wiadomość [#8]: 30.06.2011 o 00:20

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


An area-of-effect ability that makes all targeted Probes gather one additional mineral per trip when collecting resources.

yup, hm to trochę gorzej bedzie tongue.gif

http://sc2pod.com/wiki/Obelisk



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Immortal66
Wiadomość [#9]: 30.06.2011 o 08:38

Konto skasowane





ShadowDancer napisał
http://starcraft.wikia.com/wiki/Dark_archon
Mind control ma zasięg 8 btw mam brood wara ale nie mam pojęcia jak miałbym ci to sprawdzić

Kwadracików latających z góry na dół dla dowolnej jednostki nie zrobisz, możesz ew. dla latających (hero protossów mają takie animacje), immortal podobno kiedyś był warpowany, więc może model zostawili.

Czerwona mgła, to będzie color tint - musisz wyczaić gdzie w aktorze zaczyna się mergowanie (nigdy nie bawiłem się ability merge, więc nie powiem Ci dokładnie) i tam trzasnąć color tint: red, no blend, one shot, z termem w stylu mergeTo Archon. Albo może spróbuj ustawić tinta już przy "construction started" - to takie strzały.

Co do bety, to te efekty było by łatwo odtworzyć - lasery w dół ma ms z kampanii, z misji z ratowaniem kolonii. Time bomb, to po prostu search areana i apply buff z missile required i movement speed 0.5
Regeneracje tarcz i many koło obeliska łatwo by było zrobić, natomiast nie mam pojęcia jak wykonać to z wydobyciem.
i spri
[Edycja ShadowDancer - 29.06.2011 o 23:51]


Co do Mind Controla to tez mi sie wydawalo, ze to 8. Info z tego linka wprowadzilo mnie w blad.
http://wiki.teamliquid(...)k_Archon

Aj a myslalem, ze te kwadraty to jakis efekt. Immortala nie zostawili. Nic nie ma, no moze poza LURKEREM.

Co do DA to problem w tym, ze pojawia sie gotowy z paskiem postepu i na dodatek niebieski. Sproboje skopiowac AKTORA DA z SC2VW i sprawdze czy to jego wina czy ustawien jedbostki.


Ponawiam pytanie: Jak zrobic by jednostki z Warp Facility "warpowaly" sie w polu pylona? Sa ustawione tak jak Observer on warpuje sie w polu a one sie po calej mapie.

Jeszcze jedno.Nie wiem gdzie usunac "czerwony krzyzyk" by zlikwidowac limit Mothershipow.

[Edycja Immortal66 - 30.06.2011 o 08:46]

ShadowDancer
Wiadomość [#10]: 30.06.2011 o 12:03

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


http://screenup.pl/?l=K9JKFGH

[Edycja ShadowDancer - 30.06.2011 o 12:06]



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Immortal66
Wiadomość [#11]: 30.06.2011 o 12:28

Konto skasowane





Likwidujac ten krzyzyk moge budowac Mothershipa od razu. Moze trzeba zmienic wymagania na "have fleer beacon"?

[Edycja Immortal66 - 30.06.2011 o 12:29]

ShadowDancer
Wiadomość [#12]: 30.06.2011 o 12:33

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Tak



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Immortal66
Wiadomość [#13]: 30.06.2011 o 21:38

Konto skasowane





Czy rozwiaze ktos moj problem z "warpowaniem" jednostek w Warp Facilityconfused.gif

Immortal, Warp Prism oraz Colossus przeniesione na chwile do Warp Gate TEZ warpuja sie po calej mapie.

[Edycja Immortal66 - 30.06.2011 o 21:39]

ShadowDancer
Wiadomość [#14]: 01.07.2011 o 13:16

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


http://wiki.sc2mapster.com/galaxy/data/validators/location-power/

Poza tym wszystkie jednostki oprócz colossusa mają animację warp-in. Poszukaj np. ObserverWarpIn.m3



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :