![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Replaye początkujących - czyli co powinienem poprawić |
Pierwsza << < ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... > >> Ostatnia |
![]() |
mrGreg |
Wiadomość [#161]: 10.03.2012 o 11:05 |
|
Konto skasowane |
Fakt, teraz zauważyłem, że sie nie da scoutować, nie znam tych map do 2v2
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#162]: 10.03.2012 o 14:53 |
|
Konto skasowane |
http://speedy.sh/MhZsV/Shakuras-Plateau-7.SC2Replay
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#163]: 10.03.2012 o 19:07 |
|
Konto skasowane |
Dodam, że jestem w bronzie na wysokiej pozycji No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#164]: 15.03.2012 o 17:32 |
|
Konto skasowane |
Witam,
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#165]: 15.03.2012 o 18:37 |
|
Konto skasowane |
Jak to możliwe, że ten Protoss przegrał?! Pozwoliłeś mu wejśc na tyle expów
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#166]: 15.03.2012 o 18:51 |
|
Konto skasowane |
Tylko zauwaz, że w 2 expach nie było żadnego proba
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#167]: 15.03.2012 o 19:51 |
|
Konto skasowane |
a to inna historia ze satckuje sobie kase |
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#168]: 15.03.2012 o 20:17 |
|
Konto skasowane |
http://speedy.sh/MhZsV(...)C2Replay Byłbym wdzięczny za każdą krytykę, pomoc w uświadomieniu mi gdzie robie błędy i jakie. Dodam, że jestem w bronzie na wysokiej pozycji [Edycja Yazgot - 10.03.2012 o 14:56] |
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#169]: 15.03.2012 o 23:04 |
|
Konto skasowane |
Z tym dronowaniem, to rzeczywiście u mnie to potrafi leżeć :[. Staram się dbać o zapełnianie lairów ale jest jak widać.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#170]: 16.03.2012 o 00:16 |
|
Konto skasowane |
Może wrzuć repa w którym przeciwnik umiał grać i jego APM w szczytowym momencie miało tą 100, co? Bo wszystkie te 3 repy grasz z goścmi którzy raczej dopiero do tej gry zasiadli. Idzie jedynie wywnioskować, że z kimkolwiek grasz i cokolwiek robi przeciwnik ty zawsze robisz lingi, bany i muty. Po trochu. Nazbierasz 20 k zasobów i drony stoją, bo maksymalnie masz 2 expy i 1 natural.
|
|
|
||
![]() |
||
Spark |
Wiadomość [#171]: 16.03.2012 o 02:34 |
|
Konto skasowane |
Może wrzuć repa w którym przeciwnik umiał grać i jego APM w szczytowym momencie miało tą 100, co? Bo wszystkie te 3 repy grasz z goścmi którzy raczej dopiero do tej gry zasiadli. Idzie jedynie wywnioskować, że z kimkolwiek grasz i cokolwiek robi przeciwnik ty zawsze robisz lingi, bany i muty. Po trochu. Nazbierasz 20 k zasobów i drony stoją, bo maksymalnie masz 2 expy i 1 natural. Nie wyciągasz wniosków i po wjeździe jednego z terran na tyły (tanki / maruderzy / marines) nie stawiasz aa. I to w żadnej grze tego nie postawiłeś. Jedyne co stawiasz to Spore (x1) które wysyłasz do naturala by sobie jak palec popatrzyło na horyzont. Bardzo zabawne (dla mnie) był moment z Infestorami z którymś z terków który dorobił sie Thorów. Zamiast rzucić Fungala, to napastowałeś go terkami a potem w nieznanych mi okolicznościach infestory znikneły. Wrzuc repa gdzie przerżnąłeś z kimś kto umie grać a nie z ludźmi których APM waha się między 8 - 20 punktów... |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#172]: 16.03.2012 o 09:09 |
|
Konto skasowane |
Tylko, że ja gram z gościem na rownym poziomie. On wrzuca repy z ludźmi o szczebel niżej. No trudno jak nie możesz zalapac tego, że pokonanie kogoś kto wyciska średnio 10 APM uważasz za szczyt umiejętności to rzeczywiście nie mamy o czym gadać.
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#173]: 16.03.2012 o 15:24 |
|
Konto skasowane |
Po pierwsze nie wrzucałem tych repów po to, żeby się stworzył hate i flame w temacie, tylko po to, żeby ktoś zjebał to co robie, źle. Co do przeciwników to nie gram sparringów bo nie mam za bardzo z kim. Są to mecze z laddera (liga bronze). Tak na serio cokolwiek zacząłem grać 2 tygodnie temu i to jeszcze nieregularnie. Nie chce się tym usprawiedliwiać czy coś, ale jak juz wyciagnałeś takie coś to proszę bardzo. Mam parenaśćie przegranych walk i to na własne życzenie i uwierz bądź nie, wiem jakie akurat tam błędy popełniłem + te co zwykle, które zostały mi wypomniane już przez paru użytkowników forum nawet przy tych wygranych walkach.Bo nawet te wygrane walki są pełne błędów. Na nich po prostu coś się dzieję i powtórzę się nie poradzę nic na to, ża gościu z którym gram wyciska 20 APM. Poza tym APM nie jest wyznacznikiem zajebistości czy "skilla" i jeśli miałbym dyskutować o czymś podobnym to możemy pogadać o EPM. APM można sobie sztucznie doprawiać molestując klawisze i nie do końca coś z tego wyniknie. Jestem wdzięczny za każdą konstruktywną krytkę tylko nie zniosę jakiegoś bzdurnego wywyższania i stwarzania cięzkiej atmosfery, którą Ty z tego co zauważyłem już wcześniej uwielbiasz wprowadzać. I to tyle w temacie.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#174]: 16.03.2012 o 18:35 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#175]: 17.03.2012 o 21:24 |
|
Konto skasowane |
Nie jedź tak po nim, bo ja mogę to samo powiedzieć o twoich replayach. Kiedyś na głównej był reportaż o koreańczyku, który miał protezę ręki i grał w silver terranem. Przypomnij, gdzie ty jesteś?
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#176]: 17.03.2012 o 22:01 |
|
Konto skasowane |
No dobra, zgadzam sie z tym, że przeforsowałem niepotrzebnie w temacie który powinien byc miły i przyejmny. Serdecznie przepraszam i obiecuje poprawę.
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#177]: 20.03.2012 o 01:23 |
|
Konto skasowane |
Stronę wcześniej w tym temacie masz odpowiedź.
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
zbigr |
Wiadomość [#178]: 20.03.2012 o 10:23 |
|
Konto skasowane |
Shadow pełen szacun jestem z Ciebie dumny!!!! |
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#179]: 20.03.2012 o 10:57 |
|
Konto skasowane |
O co chodzi z wrzucaniem tych "paczek" repów? Ja (wulg.)ę, chętnie komuś pomogę, ale nie będę siedział i oglądał Xgier, to chyba osoba, która oczekuje pomocy powinna wybrać JEDEN konkretny rep z PRZEGRANEJ walki z konkretną prośbą, np. "powiedzcie mi dlaczego przegrałem", "czy mogłem coś zrobić w 13 minucie żeby powstrzymać przeciwnika?", "jak grać na taki zestaw jednostek", "czy mój build jest dobry?". Wtedy jest dobry ogląd sprawy, bo jest konkretny temat i jeden rep, który go ilustruje. Zamiast tego jest wrzucanie jakiejś pieprzonej paczki repów. Pff, nie zamierzam ani ściągać, ani oglądać żadnych repo paczek, jak ktoś chce pomocy to proponuję się ogarnąć.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#180]: 20.03.2012 o 11:48 |
|
Konto skasowane |
I'm gonna cry 'coz of You
|