![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Replaye początkujących - czyli co powinienem poprawić |
Pierwsza << < ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | > >> Ostatnia |
![]() |
fajeczka1906 |
Wiadomość [#221]: 27.03.2012 o 21:40 |
|
Konto skasowane |
Nie jest ryzykowne. Stalkerem/probką patrzysz ile przeciwnik ma armii jeżeli widzisz że może szykować się do ataku dostawiasz 2gate i zdążysz też immortala zrobić. Jeżeli widzisz ,że armii ma mało to możesz postawić nexusa następnie 2 gatey. Jeżeli ktoś rzeczywiście może się czuć nie pewnie z gate-core-robo to może grać 2 gate-core-robo. ale to co napisałem jest dobre. |
|
|
||
![]() |
||
Drakkus |
Wiadomość [#222]: 12.04.2012 o 13:32 |
|
Konto skasowane |
Cześć! To chyba mój pierwszy post na tym forum. Dzisiaj rozegrałem mecz przeciw terranom, no i jak się domyślacie, przegrałem. Standardowa armia u nich - u niego, czyli marauders, marines i medivac, ja starałem się to odeprzeć, ale nawet gdybym zrobił air, to bym po prostu padł, miałem ulepszenia na 3/3, zresztą, sami zobaczcie jak to było.
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#223]: 12.04.2012 o 14:29 |
|
Konto skasowane |
Całej gry nie ogldalem, chyba do 22 min.
|
|
|
||
![]() |
||
Drakkus |
Wiadomość [#224]: 12.04.2012 o 14:45 |
|
Konto skasowane |
Całej gry nie ogldalem, chyba do 22 min. -kolejkujesz za duzo jednostek na raz, u terrana powinna byc ciaglosc, konczy sie budowac unit, BAM! wciskasz kolejny. W kolejce ma byc tylko jedna jednostka. Reszta to zamrozone pieniadze. -supply blocki non stop, dodatkowo marnujesz energie comand center na rzucanie supply, zamiast budowac nawet po 2 na raz jak masz dobra ekonomie -w 16 minucie masz tylko 30 scv, wynika to z tego, ze postawiles nowego expa, a zapomniales o mainie gdzie zostalo parunastu workerow. W tym po jednym na gaz. Powinno byc po 3 na gaz i po 2 na kazdy mineral. -postawiles pierdyliard barakow a nie masz nawet takiego incomu aby je wszystkie obsluzyc. I wyglada to tak ze pracuja max 2 w jednym momencie, albo tylko factory lub starport. Produkcja jednostek musi byc caly czas. Zwlaszcza jak walczysz bo nie bedziesz jako terran w stanie nadyzyc z reprodukcja armii 200/200 gdy twoja pierwsza zginie. -16 minuta, konczy sie 4 exp i nadal nie masz nawet tylu workerow zeby zapelnic nawet 2. Non stop produkuj scv i stawiaj supply depoty -wspomnialem to juz wczesniej ale energia ma byc wydawana na MULE i czasem na skan jak go bedzisz potrzebowal -strasznie mala liczebnosc armii ale to juz wynika z wczesniejszych punktow, przejechal sie po was stimrollem, ciekaw jest czemu twoj kompan nie mial banelingow na taka mase bio -zapomnialbym nie upgradujesz swoich command center do orbital command Blędów jest wiecej ale te sa powiedzmy podstawowe. Jak dla mnie na poczatek powinienies ograniczyc sie max do 2 baz i nauczyc sie macro. To wystarczy, bo bedziesz jechal innych z porzadna ekonomia. Jest to czasochłonne, sam sie tego wciaz ucze ale bez tego nie ma opcji zebys pokonal kogokolwiek wyzej. [Edycja Yazgot - 12.04.2012 o 14:33] [Edycja Yazgot - 12.04.2012 o 14:36] |
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#225]: 12.04.2012 o 16:29 |
|
Konto skasowane |
Co to ku*** za mania cytowania całych wypowiedzi i to jeszcze jak odpowiadasz pod moim postem.
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#226]: 12.04.2012 o 18:02 |
|
Konto skasowane |
Ultras z 6 armora robi sieczkę z marines
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#227]: 12.04.2012 o 18:16 |
|
Konto skasowane |
Shadow owszem ale nie w takim wydaniu jak to oni zrobili
|
|
|
||
![]() |
||
Dziad |
Wiadomość [#228]: 25.04.2012 o 21:56 |
|
Konto skasowane |
Siema,
|
|
|
||
![]() |
||
gruby22 |
Wiadomość [#229]: 26.04.2012 o 18:04 |
|
Konto skasowane |
co to za opening był to ja nie mam pojecia wogole. gaz zbierałes i nic z nim nie robiles.dwa bunkry tez nie potrzebne byly do niczego.do tego opuszczales scv no i wojska nie robiles, do tego zapomniales o dropie i co go toss zestrzelil do tego pozniej wziales 4 gazy tez nie wiem po co i miales na koniec 0 mineralów i 1800 gazu.micro tez nie bardzo.zestymowales wojsko stales nim i dopiero po chwili zaatakowales.3 baze mogles mu zesnajpowac nie wiem ile razy, wystarczylo go wyciagnac ze srodka bo tam ciagle stal a mała kulke bio puscic na 3 baze i ja zniszczyc.miales engeenering beye a zrobiles tylko +1 innych upów nie zaczałes nawet i to w której minucie...macro, micro i popracuj nad openingami bo to co tu zrobiles to była zgroza |
|
|
||
![]() |
||
Public |
Wiadomość [#230]: 01.05.2012 o 05:25 |
|
Konto skasowane |
Witam,
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#231]: 01.05.2012 o 14:20 |
|
Konto skasowane |
Brak upów, nadwyżki, słabe macro, zły scout.
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Bargor |
Wiadomość [#232]: 01.05.2012 o 15:59 |
|
Konto skasowane |
Myślę, że najlepszą radą dla wszystkich bronzów jest nauczenie się grać czegokolwiek , czyli gramy według 3 podstawowych reguł:
|
|
|
||
![]() |
||
Public |
Wiadomość [#233]: 01.05.2012 o 18:32 |
|
Konto skasowane |
Sam napisałem o błędach, które mi wypisaliście. Co do uzupełnienia Bargor, to mam na karteczce zapisane:
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#234]: 01.05.2012 o 19:08 |
|
Konto skasowane |
Czytałem dosyć trafną radę. Wyznaczaj sobie cele. Np. Cel na dziś to rozrzucanie creep`a. I dbasz tylko o to. Następnego dnia rozrzucanie będziesz już miał "we krwi" to zajmujesz się np. injectowaniem. Trzeba obierać małe cele i je sobie szlifować. |
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#235]: 01.05.2012 o 20:15 |
|
Konto skasowane |
Public: Bo to nie ważne - jeśli podczas starcia masz 60 marines więcej, to reszta błędów jest nieważna.
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#236]: 01.05.2012 o 20:44 |
|
Konto skasowane |
Czytałem dosyć trafną radę. Wyznaczaj sobie cele. Np. Cel na dziś to rozrzucanie creep`a. I dbasz tylko o to. Następnego dnia rozrzucanie będziesz już miał "we krwi" to zajmujesz się np. injectowaniem. Trzeba obierać małe cele i je sobie szlifować. w związku z czym przypominam sobie, co powinienem ciągle robić. Chciałem dowiedzieć się, jakie inne błędy popełniłem, ale skoro uważacie, że to nie ważne, to i tak, dzięki za komentarz ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#237]: 01.05.2012 o 21:15 |
|
Konto skasowane |
Bzdura, to nie sztuka rozrzucać creep, mieć dobre macro, atakować z dwóch frontów i co tam jeszcze kto chce. Sztuka, to robić to wszystko na raz dobrze, dbanie wycinkowo o jedno nie nauczy multitaskingu. |
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#238]: 02.05.2012 o 20:09 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#239]: 02.05.2012 o 20:36 |
|
Konto skasowane |
Liczy się zwycięstwo ;P
|
|
|
||
![]() |
||
Colin |
Wiadomość [#240]: 11.05.2012 o 08:07 |
|
Konto skasowane |
Co by pozostał po tym ślad: http://glhfmag.com/ oczywiście było w newsach na bnecie ale może i tutaj kiedyś komuś wpadnie w ręce. W pierwszym numerze pod koniec ciekawy artykuł na temat laddera i sensu grania laddera. Normalnie "z przemyśleń przy śniadaniu..." |
|
|
||
![]() |
||
REKLAMA | ||
![]() |
Strona 12 z 14. |
Pierwsza << < ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | > >> Ostatnia |
Idź do strony : |