![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Replaye początkujących - czyli co powinienem poprawić |
Pierwsza << < ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | > >> Ostatnia |
![]() |
ShadowDancer |
Wiadomość [#201]: 25.03.2012 o 13:34 |
|
Konto skasowane |
No sorry, ale bronzowego 6 poola, to ja mogę z 15 hatcha obronić (przynajmniej kilka razy mi się udało). A skoro ty nie możesz obronić tak prostego do wyscoutowania pusha, to jak chcesz obronić coś bardziej skomplikowanego? Nie umiesz odeprzeć tossem banshee rusha, ale chcesz grać na 1/1/1. Pytasz się, jak rozwalić ball tossa, ale nie umiesz odeprzeć 6 poola? No to sorry, ale to tak jakbyś pytał się o całki nie umiejąc obliczać ułamków. I co potem widzimy?
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#202]: 25.03.2012 o 13:50 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#203]: 25.03.2012 o 16:05 |
|
Konto skasowane |
Skoro tak strasznie rozpierdalasz, to dlaczego wciąż siedzisz tam na samym dnie? Spójrz prawdzie w oczy - jakbyś był lepszy, to byś był wyżej i MMR nie ma tu nic do rzeczy. Siadłem kiedyś na koncie gościa, który miał kilkaset meczy silver - gold, po kilkunastu przeniosło mnei do diamentu. Ten system działa w miare dobrze i mówienie, że "a bo nie chce zepsuć mmr" jest bez sensu.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#204]: 25.03.2012 o 17:00 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#205]: 26.03.2012 o 00:14 |
|
Konto skasowane |
Ligi są luźno powiązane ze skillem (przynajmniej te < master).
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#206]: 26.03.2012 o 00:26 |
|
Konto skasowane |
Pro gracz nie gra cheese, nie gra all-in. Ma timing i macro. Dla zarysu - owszem. Dla nauki - niespecjalnie.
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#207]: 26.03.2012 o 02:00 |
|
Konto skasowane |
Och, oczywiście, że pro graja cheese ;) Myślisz, że kto wymyślił 1/1/1, bane burst i podobne?
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#208]: 26.03.2012 o 18:32 |
|
Konto skasowane |
Ladder i coś czego sie cholera nie spodziewałem. piwo temu kto mi wyjaśni jak roache sie dokopały do mnie...
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#209]: 26.03.2012 o 19:15 |
|
Konto skasowane |
Panie prosta sprawa turreta zes nie mial w bazie, to raz. Dwa nadwyzki masz za duze ponad 2k non stop. Kolejna rzecz to tanki, powinny trzymac sie tyłów a nie w tej samej linii co maruderzy. Dostaly z paru banelingow i juz nie postrzelaly sobie. A i taki pro tip burrowem mozna przechodzic pod Depotami, to tak zebys wiedzial to samo jest z force fieldami.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#210]: 26.03.2012 o 19:50 |
|
Konto skasowane |
Pff
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#211]: 26.03.2012 o 20:19 |
|
Konto skasowane |
Co ty żeś tego macro sie tak uczepil. Jest wazne ale imo zawsze bedzie ktos kto to bardziej ogarnie. A tak gosciu z wcale nie tak zajebistym macrem rozwalil cie roachami. BTW. forumułuj jasniej swoje zdania bo ciezko jest zrozumiec o co Ci chodzilo. A skad miales wiedzic o tym jak dziala burrow? Proste jak dla mnie, jest liquipedia + po raz nty powtarzam streamy z zawodow. I jeszcze jedno granie cheezow i all inow nie jest wcale takie "be" bo zauwazasz z jakimi problemami spotka sie przeciwnik i potencjalnie mozesz go z taka wiedza wykonczyc. To tak na chlopski rozum. To jes tez czesc gry na ktore trzeba byc przygotowanym.
|
|
|
||
![]() |
||
Razor |
Wiadomość [#212]: 26.03.2012 o 20:22 |
|
Konto skasowane |
jak na mnie czis lecial to sie cieszylem bo easy win xd co do treningu to nie ma, ze sie nie chce, niestety trzeba graaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacccccccc |
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#213]: 26.03.2012 o 20:51 |
|
Konto skasowane |
Bo 4 gate może być skuteczny, ale nie "brązowy 4 gate", że stawiam sobie 4 wg i gogogo, tylko przemyślany, jeśli sytuacja jest odpowiednia jest zabójczy. Tym bardziej jeśli wyskoczę z brązu i zblokuje się na srebrze bo będe miał za niskie MMR przez brąz. Czy nawet wyżej - bo jestem ambitny. Zresztą zawsze byłem przekonany, ze aby być w czymś lepszy trzeba grać z ludxmi o wiele lepszym od siebie. Ja nie mam nic przeciwnko dostać od takiego kogoś łomot. Ale obrona przed pierwszym jego pushem, jako taki udany exp wobec takiego gracza naprawdę nobilituje. I ja sie nie pytam: "Czemu przegrałem". Ja się pytam czy powinem najpierw walnąć factorie x2 czy wpierw facorie x1 i starport x1. Czy w takim zestawieniu lepiej trzymać czołgi na expie czy na rampie. Czy stawić bunkier bardziej wysunięty czy schowany. Czy spodziewać się po takiej grze jakiegoś air. Czy częstym jest wysunięty pylon gdzies pod baze przeciwnika. Pro gracz nie gra cheese, nie gra all-in. P.S Nie zgodze sie z tym ze im dluzej ga tym lepiej, bo pozdro jak lubisz grac z wymaxowanym tossem. |
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#214]: 26.03.2012 o 21:45 |
|
Konto skasowane |
Pff
|
|
|
||
![]() |
||
Yazgot |
Wiadomość [#215]: 26.03.2012 o 21:57 |
|
Konto skasowane |
Nie, nie wytrzymam.... jeszcze na tak nierozumnego czlowieka w zyciu nie trafilem. Pokaz mi zdanie, w ktorym plakalem, o to ze jestem w bronze tylko to nadmienilem, albo nie nie rob tego bo znajdziesz jeszcze innych milion cytatow, wyciagniesz je z kontekstu i zaserwujesz tak jak robia to dzisiejsi dziennikarze. Po kiego grzyba chcesz aby inni sie wypowiadali skoro to Ty wlasnie pokazujesz i udowadniasz, po tym co czytam, ze nie mozesz przyjac swoich porazek do swiadomosci i zwyczajnie wysluchac czyjegos zdania. Przestan byc hipokryto bo to tylko innych wkur***. I to mozna powtarzac w kolko a Ty doslownie w kazdym temacie po kims chcesz jechac albo pokazac jaki to nie jestes- krecisz szambo non stop. Apeluje, ogarnij się, bo Ty masz zawsze na czyjegos posta swoich dziesiec.
|
|
|
||
![]() |
||
Don_Petch |
Wiadomość [#216]: 26.03.2012 o 22:15 |
|
Konto skasowane |
Masz rację
|
|
|
||
![]() |
||
Sulphuriell |
Wiadomość [#217]: 26.03.2012 o 23:48 |
|
Konto skasowane |
Co do reszty wpisów - jeśli nie umiecie przyjąć porażki to nie wiem czego oczekujecie od tej gry. Ja po tej przegranej byłem nawet ciekawy tego, z kim przegrałem. Gdybym miał opierac sie głównie na ladderzeto bym grał na okopie na mainie tanki + maruderzy + turrety i zalewał was replayami w których przez 30 minut nic się nie dzieje. P.S. A MMR jest "zapamiętany" po pierwszej walkach w "Grach Kwalifikacyjnych" i zostaje przypisane do konta na zawsze. Więc nie pieprzyć, że nie ma znaczenia skoro komputer może dojśc do wniosku na podstawie "marginesu błędu", że jestem za słaby na awans i za dobry na pozostanie. I walnie mnie do quasi ligii w której będe walczył brąż - srebro aż do momentu przełamania impasu i wygrania z jakimś Goldem. |
|
|
||
![]() |
||
inF |
Wiadomość [#218]: 27.03.2012 o 15:33 |
|
Konto skasowane |
Witam panów ponownie! Zastanawiałem się, gdzie zamieścić post: czy w strategiach tossa, czy tutaj. Doszedłem do wniosku że jak tutaj już pisałem, to napisze znowu. Mam takie noobskie pytanie: jak protossem scoutować terrana? Tzn pierwszy probe po pylonie sobie na lajcie wchodzi do maina, oglądam go, widze robiące się baraki, jeden gazik (lub też jego brak), biegam jeszcze chwile i uciekam do naturala. Za 2 minutki chce sobie wbiec do maina zobaczyć co też ten terrek tam nastawiał - i tutaj pojawia się zonk, raksy i 2x supply depot blokują rampe, i zza supply'a beztrosko strzela do mnie marine. No i w tym momencie mniej więcej do 7-8 minuty, kiedy to wychodzi observer (zależy jak wyjdzie, perfekcyjnie opanowanych buildów jeszcze nie mam) gram na ślepo. I teraz znowu rozwidlenie:
|
|
|
||
![]() |
||
fajeczka1906 |
Wiadomość [#219]: 27.03.2012 o 16:39 |
|
Konto skasowane |
Witam panów ponownie! Zastanawiałem się, gdzie zamieścić post: czy w strategiach tossa, czy tutaj. Doszedłem do wniosku że jak tutaj już pisałem, to napisze znowu. Mam takie noobskie pytanie: jak protossem scoutować terrana? Tzn pierwszy probe po pylonie sobie na lajcie wchodzi do maina, oglądam go, widze robiące się baraki, jeden gazik (lub też jego brak), biegam jeszcze chwile i uciekam do naturala. Za 2 minutki chce sobie wbiec do maina zobaczyć co też ten terrek tam nastawiał - i tutaj pojawia się zonk, raksy i 2x supply depot blokują rampe, i zza supply'a beztrosko strzela do mnie marine. No i w tym momencie mniej więcej do 7-8 minuty, kiedy to wychodzi observer (zależy jak wyjdzie, perfekcyjnie opanowanych buildów jeszcze nie mam) gram na ślepo. I teraz znowu rozwidlenie: 1) o ile czekam probem na jego naturalu i nie widze ekspansji, to moge sie spodziewać jakiegoś pushu na jednej bazie, bo pewnie wszystko ładuje typ w wojsko. 2) Jeśli typ wychodzi powiedzmy 2-3 marinsami na natural i mój probe musi uciekać, i nie przyscoutuje już naturala ani maina to już w ogóle gram na ślepo do 8 minuty bo nie jestem w stanie stwierdzić czy on stawia tę bazę czy nie. I teraz jeśli zaistnieje wersja pierwsza, to znowu są 2 wyjścia: albo pójdzie w banshee na cloaku, albo wysypie mi pierdyliard (przepraszam za wyrażenie) marinsów i maruderów (nie wiem czy w wyższych ligach takie zagrania się pojawiają, w bronzie sporo terków tak gra.) - i znowu nie wiem co grać. Ostatnio w mniej więcej 8 minucie wleciałem obsem na jego bazę i zauważyłem kulkę z marinsów i maruderów właśnie radośnie maszerującą na moją bazę (typ zniszczył mój 7 win streak :/). Dodam iż jestem bronzem, i z tego co słyszę i widzę na streamach (czyt. podwójny gaz - będzie push, jak jest jeden gaz i cośtam to spodziewać się tego i tego) i o ile mniej więcej ogarniam czego się spodziewać widząc poszczególne budynki, to o tyle właśnie bronze może grać totalnie randomowo (no, może nie totalnie, ale nie trzymać się jakiegoś konkretnego buildu czy zamiaru pójścia w coś) i bez scoutu co chwile nie jestem w stanie sprawdzić co on gra. Ktoś wie jak ja, przeciętny pocinacz bronza, mogę sobie w tej sytuacji pomóc? EDIT: poprawiono literówki. [Edycja inF - 27.03.2012 o 15:52] |
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#220]: 27.03.2012 o 20:53 |
|
Konto skasowane |
@up: 1g robo nie jest zbyt risky? Gdyby przyszedł jakiś mm push to nie masz czym bronić, nawet gdyby wyszły pieprzone 2x maruder
|
|
||
![]() |
||
REKLAMA | ||
![]() |
Strona 11 z 14. |
Pierwsza << < ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | > >> Ostatnia |
Idź do strony : |