![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Replaye początkujących - czyli co powinienem poprawić |
Pierwsza << < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... > >> Ostatnia |
![]() |
Rexia |
Wiadomość [#1]: 16.11.2010 o 02:24 |
|
Konto skasowane |
Witam, jakimś cudem udało mi się odpalić sc2 na moim kochanym blaszaku, rozegralem jakies 15 gier , nadal ucze się ogólnej mechaniki gry, wzorców zachowań itp itd. Nie grałem w sc bw , od zawsze byłem raczej mocno związany z w3. Gram tossami i mam nadzieję że ktoś znajdzie chwile czasu żeby obejrzeć moje dwie ostatnie gry i powiedzieć mi w skrócie które elementy gry najlepiej poprawiać na początku i w moim przypadku. Oglądałem kilka repków, objaśnień - kilka kanałów na youtubie. Ale oczywiscie wiadomo że najlepsze rady to 'spersonalizowane ' rady
|
|
|
||
![]() |
||
Despotes |
Wiadomość [#2]: 16.11.2010 o 13:02 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
Rexia |
Wiadomość [#3]: 16.11.2010 o 16:06 |
|
Konto skasowane |
Wops, nie wiedzialem że W zaznacza warpgaty ;) własnie o takie bzdury o ktorych moge nie wiedziec prosze. Co do hotkey to wolalbym miec unity w np warpgatach pod qweas a nie jakos rozrzuconej po klawie jak jest teraz |
|
|
||
![]() |
||
Despotes |
Wiadomość [#4]: 16.11.2010 o 17:06 |
|
Konto skasowane |
|
|
|
||
![]() |
||
zbigr |
Wiadomość [#5]: 17.11.2010 o 08:00 |
|
Konto skasowane |
@Despotes
|
|
|
||
![]() |
||
elkho |
Wiadomość [#6]: 17.11.2010 o 09:25 |
|
Konto skasowane |
Ustaw sobie grid hotkeys i nie musisz wtedy latać po całej klawiaturze. |
|
|
||
![]() |
||
Despotes |
Wiadomość [#7]: 17.11.2010 o 11:42 |
|
Konto skasowane |
[Edycja zbigr - 17.11.2010 o 08:24] |
|
|
||
![]() |
||
gund |
Wiadomość [#8]: 18.11.2010 o 11:43 |
|
Konto skasowane |
witam, temat akurat dla mnie, więc postanowiłem skorzystać ;) Jestem początkującym graczem, bronze. Wrzucam repka(11minut tylko), żebyście wytknęli błędy. Bardzo dużo oglądam różnego rodzaju kanałów, np. Day[9], Husky, troche polskich uNCoolSC, sc2tv. Dużo również czytam. Gram zergiem i postanowiłem również tutaj poszukać porad co do mojej "gry".
|
|
|
||
![]() |
||
xrasnolud |
Wiadomość [#9]: 18.11.2010 o 13:02 |
|
Konto skasowane |
Od siebie tylko dodam, aby pomagając innym stosować konstruktywną krytykę a nie np "grasz jak ćwok idź lepiej sadzić marchew".
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#10]: 18.11.2010 o 16:26 |
|
Konto skasowane |
gund: Ty chciałeś się pochwalić, czy żeby ci wytknąć błędy? Wrzuć przegranego repa. Jedyne, co ci mogę powiedzieć, to atakuj wszystkimi mutaliskami jakie masz naraz i rzucaj częściej spawn larva.
|
|
|
||
![]() |
||
r3tsa |
Wiadomość [#11]: 18.11.2010 o 18:40 |
|
Konto skasowane |
Apropo protoss playerów:
|
|
|
||
![]() |
||
Bialy1423 |
Wiadomość [#12]: 19.11.2010 o 18:51 |
|
Konto skasowane |
Jestem graczem z platyny ale mam nadzieje ze trochę ci to pomoże gund.
|
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#13]: 19.11.2010 o 20:51 |
|
Konto skasowane |
Nie wiem, czy taki niski
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś? Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ). Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi ![]() |
|
|
||
![]() |
||
r3tsa |
Wiadomość [#14]: 20.11.2010 o 10:45 |
|
Konto skasowane |
Nie wiem, czy taki niski ![]() |
|
|
||
![]() |
||
ShadowDancer |
Wiadomość [#15]: 20.11.2010 o 11:05 |
|
Konto skasowane |
IMO to zależy od tego, kto szybciej postawi techa, nie ma tak tragicznie jak zvt.
|
|
|
||
![]() |
||
Destiny. |
Wiadomość [#16]: 20.11.2010 o 18:02 |
|
Konto skasowane |
day[9] jest odpowiedzią na wszystkie pytania noobów, mid i prosów. wpiszcie sobie na youtube day[9] i stosowną kwestię np: ZvT, PvP, defending against Banshee harras, how to deal with Collosuses (chyba tak to się pisze) itp.
|
|
|
||
![]() |
||
Vadim |
Wiadomość [#17]: 26.11.2010 o 00:37 |
|
Konto skasowane |
moze nie jestem poczatkujacy, ale nie ma sensu zakladac nowego tematu bo chodzi mniej wiecej o to samo. prosze was panowie o przemyslenia na temat tego repka gdyz pvt to moj najgorszy matchup, ktory ostatnio znacznie poprawilem dzieki stosowaniu 1 gate FE. w tej grze rowniez planowalem uzyc tej taktyki, nie mniej jednak po zescoutowaniu bazy przeciwnika zobaczylem 2 gazownie i reaktor na barakach... pomyslalem, ze napewno gdzies schowal starport i beda cloaked banshees. postanowilem przejsc na 4 warpgate i troche goscia przycisnac w razie czego broniac maina przed banshee, niestety gosc pojechal mnie bez wazeliny z 1 bazy robiac mmm...
|
|
|
||
![]() |
||
Bosak |
Wiadomość [#18]: 26.11.2010 o 11:56 |
|
Konto skasowane |
moze nie jestem poczatkujacy, ale nie ma sensu zakladac nowego tematu bo chodzi mniej wiecej o to samo. prosze was panowie o przemyslenia na temat tego repka gdyz pvt to moj najgorszy matchup, ktory ostatnio znacznie poprawilem dzieki stosowaniu 1 gate FE. w tej grze rowniez planowalem uzyc tej taktyki, nie mniej jednak po zescoutowaniu bazy przeciwnika zobaczylem 2 gazownie i reaktor na barakach... pomyslalem, ze napewno gdzies schowal starport i beda cloaked banshees. postanowilem przejsc na 4 warpgate i troche goscia przycisnac w razie czego broniac maina przed banshee, niestety gosc pojechal mnie bez wazeliny z 1 bazy robiac mmm... http://replayfu.com/download/WBdRbc z gory dziekuje, bede wdzieczny za jakies wskazowki |
|
|
||
![]() |
||
Despotes |
Wiadomość [#19]: 26.11.2010 o 14:07 |
|
Konto skasowane |
1 gate FE |
|
|