Dziś jest: Poniedziałek, 18 grudnia 2017, godzina 23:18
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft Pomoc Instalator spolszczenia się blokuje i nie chce się przez to zainstalować.


Odpowiedź

Temat: Instalator spolszczenia się blokuje i nie chce się przez to zainstalować.

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 |   >   >>     Ostatnia
kamil950
Wiadomość [#1]: 31.08.2010 o 16:19

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Kiedy klikam na ikonę spolszczenia, czyli TC SC PL , a potem wybieram Instaluj Half Unit PL albo Instaluj Full Unit PL to instalator się blokuje i po kliknięciu na niego pojawia się komunikat Windows 7: Program Starcraft PL przestał działać (...). Tryb zgodności z Windows XP albo 98/ME nie pomaga. Mam zakupiony na portalu aukcyjnym oryginalny klucz Starcraft + Brood War do ściągnięcia z Battle.net. Proszę o pomoc.

PM Email
BlekDef
Wiadomość [#2]: 31.08.2010 o 16:41

Konto skasowane




Dołączył: 17.03.2003 o 12:44
Lokalizacja: Omtose Phellack


Spolszczenie było robione w czasach, gdy nikt o Viście jeszcze nie słyszał, nie mówiąc już o 7. Spróbuj jako administrator odpalić. Jak nie ruszy, to znaczy, że Win 7 spolszczenia nie lubi.



Każden, kto mowę swą ojczystą kala i jej ortografię umyślnie plugawi, bądź nauczyć się jej nie chce,
ten jest jak dziwka pospolita, co dupy głupocie daje w zamian dysmózgię otrzymując.

Last
To nie treść gier wywołuje przemoc tylko lagi, bugi, nieprzemyślane rozwiązania, kiepski support i inni gracze.
PM Email
kamil950
Wiadomość [#3]: 31.08.2010 o 16:48

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Niestety nie działa w trybie administratora również, ale jest jeszcze nadzieja. Spróbuję Trybu Windows XP (czyli emulacji tamtego systemu) albo jakiegoś innego spolszczenia (jak się wpisze w Googlach: Starcraft spolszczenie to wychodzi kilka.

Spolszczenie stąd to jest też to Total Conversion tylko, że ma oddzielną instalkę do misji i oddzielną do menu (i to do menu działało. Jeszcze przeczytałem np. tutaj , że można spróbować z poprzednimi patchami, to spróbuję.

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 16:58]

Jak zainstalowałem spolszczenie do menu stąd to potem to spolszczenie Half Unit i Full Unit stamtąd działało! A to, że podczas właściwej gry nie jest po polsku to pewnie jest sprawa zbyt nowego patcha do gry, więc przeinstaluję grę i zainstaluję spolszczenie do gry bez patchy.

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 17:05]

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 17:32]

PM Email
BlekDef
Wiadomość [#4]: 31.08.2010 o 17:31

Konto skasowane




Dołączył: 17.03.2003 o 12:44
Lokalizacja: Omtose Phellack


Spolszczenie było robione pod 1.14 lub 1.15 afair i z tą wersją powinno najlepiej działać.



Każden, kto mowę swą ojczystą kala i jej ortografię umyślnie plugawi, bądź nauczyć się jej nie chce,
ten jest jak dziwka pospolita, co dupy głupocie daje w zamian dysmózgię otrzymując.

Last
To nie treść gier wywołuje przemoc tylko lagi, bugi, nieprzemyślane rozwiązania, kiepski support i inni gracze.
PM Email
kamil950
Wiadomość [#5]: 31.08.2010 o 18:21

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Wersja ściągnięta z Battle.net to 1.15.2.1 i w takiej spolszczenie nie działa (tylko menu działa), a nie da się zainstalować starszego patcha, bo gra wykrywa, że mam nowszego.

Znalazłem program, który aktualizuje w dół (http://www.broodwarai.com/forums/index.php?showtopic=374), ale nadal mam po polsku tylko menu (zresztą w wersji 1.14 podstawka wymaga płyty, ale dodatek już nie i trzeba się posłużyć jakimś programem no-cd do podstawowej wersji gry).

Chyba jednak jeszcze trochę zaczekam z przejściem tej gry - poduczę się angielskiego. Chociaż mógłbym już teraz grać, ale wolę jednak poczekać jeszcze trochę.

No, albo jeszcze popróbuję z tym trybem Windows XP, bo zresztą to spolszczenie ze StarCraft Area nawet menu nie chciało przetłumaczyć, tylko dopiero to z pobieralnia.pl.

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 18:22]

Może ktoś by przerobił spolszczenie, żeby działało z najnowszym patchem oraz Windows Vista i Windows 7 oraz ew. na Macu? Jakby ktoś takie chciał robić, zrobił albo takie znalazł (albo odnalazł sposób, żeby to obecne tak działało), to proszę napisać na tym forum.

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 18:24]

[Edycja kamil950 - 31.08.2010 o 18:26]

PM Email
BlekDef
Wiadomość [#6]: 31.08.2010 o 18:23

Konto skasowane




Dołączył: 17.03.2003 o 12:44
Lokalizacja: Omtose Phellack


Lej na no-cd. Ściągnij skądkolwiek obrazy płyt do SC i BW, gra chodzi bez problemu na obrazach, nie wymaga cracka, a klucz oryginalny masz (mam nadzieję tylko, że ten w formacie 1111-11111-1111). Jakbym miał za każdym razem wkładać płytę do napędu, gdy chcę zagrać w SC, to bym się chyba pociął potluczony.gif A zabawa z install.mpq to za dużo roboty tongue.gif



Każden, kto mowę swą ojczystą kala i jej ortografię umyślnie plugawi, bądź nauczyć się jej nie chce,
ten jest jak dziwka pospolita, co dupy głupocie daje w zamian dysmózgię otrzymując.

Last
To nie treść gier wywołuje przemoc tylko lagi, bugi, nieprzemyślane rozwiązania, kiepski support i inni gracze.
PM Email
kamil950
Wiadomość [#7]: 01.09.2010 o 21:35

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Może ktoś ma kontakt z Knigh & Knight200, czyli autorami spolszczenia do Starcrafta, to by może ich poprosił o aktualizację spolszczenia, żeby działało z najnowszym patchem (kolejny raczej prędko się nie pojawi, jeżeli w ogóle) oraz Windows Vista i Windows 7 (oraz ewentualnie z MacBookiem, ale z nim to już nie jest chyba takie konieczne). Zwłaszcza teraz to spolsczenie może być przydatne, bo niektórzy ludzie zanim przejdą niedawno wydanego po polsku Starcrafta 2, chcieliby ukończyć także pierwszą część tej gry, która należy wręcz do klasyki.

PM Email
BlekDef
Wiadomość [#8]: 02.09.2010 o 01:59

Konto skasowane




Dołączył: 17.03.2003 o 12:44
Lokalizacja: Omtose Phellack


To uczyć się angielskiego Cylon_anim.gif
Knight 200 już bardzo dawno temu przestała wykazywać jakiekolwiek zainteresowanie tym forum oraz SC, natomiast Knight mignął mi gdzieś ze 3-4 miesiące temu na tablicy SC2, a wcześniej przez bardzo długi czas nie odwiedzał forum. Ale ciężko mi coś więcej powiedzieć, bo rzadko wchodzę na tablice SC2.



Każden, kto mowę swą ojczystą kala i jej ortografię umyślnie plugawi, bądź nauczyć się jej nie chce,
ten jest jak dziwka pospolita, co dupy głupocie daje w zamian dysmózgię otrzymując.

Last
To nie treść gier wywołuje przemoc tylko lagi, bugi, nieprzemyślane rozwiązania, kiepski support i inni gracze.
PM Email
kamil950
Wiadomość [#9]: 02.09.2010 o 15:49

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Znalazłem Kinght i Knight200 w dziale "Użytkownicy" na tym forum i wysłałem do nich mail (za pomocą forum) z prośbą o aktualizację tego spolszczenia do Starcraft 1. Może odpowiedzą.

PM Email
knight200
Wiadomość [#10]: 02.09.2010 o 18:37

Dołączył: 25.02.2010 o 17:15
Lokalizacja: Toruń


W sobotę zerknę, spróbuję znaleźć płytkę z materiałami i zobaczymy

PM Email
Garn
Wiadomość [#11]: 02.09.2010 o 22:34

Mirror Image




Dołączył: 17.08.2009 o 20:47
Lokalizacja: Kraków


ooo... zaskoczyła mnie taka inicjatywa ;D



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
PM Email
kamil950
Wiadomość [#12]: 03.09.2010 o 15:44

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


Próbowałem jeszcze w trybie Windows XP w Windows 7 (to nie jest tryb zgodności z Windows XP, tylko tryb Windows XP, a więc emulacja systemu, która gwarantuje, że wszystkie programy z Windows XP będą działać) i w jak dawałem zainstaluj, to też pojawiał się błąd (to okienku, co można kliknąć "Wyślij raport o błędach" lub "Nie wysyłaj"). W tym trybie Windows XP próbowałem instalować spolszczenie na świeżo zainstalowanej wersji gry z Battle.net (wersja 1.15.2.1). Działało komuś to spolszczenie na Windows XP?

P.S. Tryb Windows XP nie obsługuje jednak OpenGL ani DirectX, a jak chciałem uruchomić w nim Starcraft (który jest w DirectDraw chyba), o mi się wyświetlił komunikat, żeby zmienić rodzielczość na 640x480 i ustawić 256 kolorów, ale to już wina tej emulacji (w emulacjach z zewnętrznych programów chyba wszystkie gry normalnie działające pod danym systemem się chyba uruchamiają też w emulacji, więc to chyba trochę Microsoft zawalił sprawę, ale mniejsza o to).

P.S 2 knight200 -> dzięki za odpowiedź.

[Edycja kamil950 - 03.09.2010 o 15:45]

PM Email
knight200
Wiadomość [#13]: 04.09.2010 o 23:04

Dołączył: 25.02.2010 o 17:15
Lokalizacja: Toruń


Za dużo zabawy z tym nowym instalatorem Blizzarda. W dobie szybkich łączy pozwolę sobie na umieszczenie większego pliku i nie spędzę nad tym więcej czasu.
W archiwum znajdują się dwa pliki. Należy je skopiować do katalogu gry zastępując oryginalne pliki. Jeżeli ktoś będzie chciał powrócić do wersji angielskiej wystarczy że przywróci stare pliki (jeśli zrobiliście kopie)
Paczka przygotowana pod wersję 1.16.1

http://www.megaupload.com/?d=Z80TI0KT

Mod jest darmowy i pod żadnym pozorem nie należy rozpowszechniać go płatnie. I tak jak poprzednio - używacie tego na własną odpowiedzialność

PM Email
kamil950
Wiadomość [#14]: 05.09.2010 o 16:16

Dołączył: 31.08.2010 o 15:57
Lokalizacja: Wrocław


O dzięki.

A tak na przyszłość, to chyba http://www.mediafire.com/ jest lepszym hostingiem, bo jest znacznie mniej ograniczeń dla darmowych kont (w zasadzie to nie ma żadnych, tylko, że jeden plik może być do 200 MB, a dla płatnego jeden plik jest do 2 GB). Poza tym pliki tam chyba nie są nigdy usuwane, nawet dla darmowych kont i w teście w PC Format zajął drugie miejsce (na pierwszym było odsiebie,com, które obecnie już nie istnieje).

Zainstalowałem na czysto grę, wszedłem w Multiplayer na Battle.net, żeby gra się zaktualizowała do najnowszej wersji (tej pod którą jest to spolszczenie, czyli 1.16.1), a potem po wyłączeniu gry skopiowałem pliki spolszczenia do katalogu z grą oraz zamieniłem je, a spolszczenie DZIAŁA! Szkoda tylko, że nie ma tłumaczenia cut-scenek, ale i tak jest nieźle, a tłumaczenia dialogów z filmików można znaleźć pewnie gdzieś napisane w Internecie lub zapytać o co oni mówią na forum.

[Edycja kamil950 - 05.09.2010 o 16:22]

Jakby ktoś miał problem ze zrozumieniem fabuły ze względu na brak tłumaczenia filmików, to tutaj można ściągnąć lub przeczytać "Fabułę SC" (Starcrafta).

[Edycja kamil950 - 05.09.2010 o 16:29]

PM Email
pingwinnhl
Wiadomość [#15]: 18.05.2012 o 03:57

Dołączył: 17.05.2012 o 14:53


Ma ktoś linka do wersji 1.16.1 bo niestety podany wygasł?

PM Email
knight200
Wiadomość [#16]: 15.10.2012 o 15:54

Dołączył: 25.02.2010 o 17:15
Lokalizacja: Toruń


Proszę nie piszcie do mnie na PW - nie zaktualizuję linków i nie zrobię poprawek do tłumaczenia SC1 - nie mam na to już czasu - a jak mam to wolę zająć się pracą nad D III

PM Email
Dexter2525
Wiadomość [#17]: 02.06.2013 o 18:03

Dołączył: 15.02.2011 o 19:17
Lokalizacja: Gierałtowice


Witam
poniżej link do spolszczenia na wersje 1.16, trzy pliki do podmiany w katalogu gry. pozdrawiam.

http://qupla.pl/pl/fil(...)rar.html

[Edycja Dexter2525 - 10.06.2013 o 19:32]

PM Email
pawelpawel
Wiadomość [#18]: 10.02.2014 o 21:41

Dołączył: 10.02.2014 o 21:39


knight200, dlaczego nie chcesz ponownie wrzucic na jakis serwer spolszczenia? Wszystkie linki sa nieaktywne.

PM Email
knight200
Wiadomość [#19]: 11.02.2014 o 18:36

Dołączył: 25.02.2010 o 17:15
Lokalizacja: Toruń


Dlaczego? Nie zajmuję się już tym dłużej. Spolszczenie robiłem ze wspaniałymi ludźmi, których poznałem na tym forum. Było to w czasach, gdy chodziłem jeszcze do liceum i z uwagi na to miałem mnóstwo czasu.
Skończyłem liceum, skończyłem studia, jedna praca, druga, trzecia; ożeniłem się i mam łobuza i łobuziarę. Nie mam czasu wracać już do tego tematu. "Dzieło" zrobione przed laty obecnie wydaje mi się niedoskonałe, choć jestem szczęśliwy, że między innymi dzięki mnie powstało. Nie wiem gdzie jest płytka, którą nagrałem przed laty na której znajdują się narzędzia i pliki do spolszczenia. Wybaczcie, ale na chwilę obecną jest to dla mnie skończona przygoda. Jeżeli w przyszłości dzieci będą większe, będę mieć mniej absorbującą pracę to wtedy... Choć i tak wpierw wrócę do tematu rozpakowania plików

*.cpk Diablo III dla Xbox360


[Edycja knight200 - 11.02.2014 o 18:39]

PM Email
Garn
Wiadomość [#20]: 11.02.2014 o 23:48

Mirror Image




Dołączył: 17.08.2009 o 20:47
Lokalizacja: Kraków


Uczcie się lepiej języków wreszcie a nie tylko na spolszczeniach jedziecie. Angielski w życiu wam się jeszcze przyda

Nie ogarniam jak można w 2014 roku nie umieć po angielsku prostych zwrotów... I to jeszcze z napisami



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 2.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :