Dziś jest: Niedziela, 20 września 2020, godzina 18:10
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: Warcraft 2 - pytanie

PaweleccWC2
Wiadomość [#1]: 30.07.2010 o 14:26

Konto skasowane





Otóż mam pytanie dotyczące Warcraft 2 BNE: jak zrobić, żeby nie można było zbudować jakiegoś budynku na danej mapie? I nie chodzi mi o ustawienie dużych kosztów wybudowania, tylko całkowite zablokowanie na danej mapie.

Drakonno
Wiadomość [#2]: 30.07.2010 o 23:20

Konto skasowane





Daj niemożliwe nigdzie do opracowania wymaganie.



Skromna animacja - http://img694.imagesha(...)fend.gif

-Brrr... A którego z nich, powiedz, można ukatrupić za pomocą zwierciadła?
-Każdego. Jeśli walnąć prosto w łeb.
A. Sapkowski - Rozmowa wiedźmina z rycerzem po zabiciu kuroliszka.

-Gdzie podkop, jaki podkop, lampa w podłodze! Jakie to wszystko popieprzone!
Seksmisja
PaweleccWC2
Wiadomość [#3]: 31.07.2010 o 12:48

Konto skasowane





Mapa: kotr bgh no air.mag.lust.tow
Posiadam fortress, a jak widać nie mogę zbudować pewnych budynków.
Mapa najprawdopodobniej stworzona przez gracza.



[Edycja PaweleccWC2 - 31.07.2010 o 12:49]

wPbartekLw
Wiadomość [#4]: 31.07.2010 o 14:11

Konto skasowane





Ale się dużo zmieniło między warcraftem 2 a 3 wink.gif



.......
potluczony.gif
Drakonno
Wiadomość [#5]: 31.07.2010 o 14:26

Konto skasowane





wPbartekLw napisał
Ale się dużo zmieniło między warcraftem 2 a 3 wink.gif


Aleś pomógł biggrin.gif

@TPC

Nie wiem jak wyglądają wyzwalacze w War2 a na tym kompie go niestety nie ściągnę. Podmienianie zdolności budowniczego?
Takie przypuszczalne możliwości, więcej nie pomogę. Dopóki nie chwycę War2 to się zamykam smiley.gif



Skromna animacja - http://img694.imagesha(...)fend.gif

-Brrr... A którego z nich, powiedz, można ukatrupić za pomocą zwierciadła?
-Każdego. Jeśli walnąć prosto w łeb.
A. Sapkowski - Rozmowa wiedźmina z rycerzem po zabiciu kuroliszka.

-Gdzie podkop, jaki podkop, lampa w podłodze! Jakie to wszystko popieprzone!
Seksmisja
Garn
Wiadomość [#6]: 31.07.2010 o 19:06

Konto skasowane





Chyba w oryginalnym edytorze Warcraft 2 nie było w ogóle wyzwalaczy, do tego były inne nieoficjalne WE... sad.gif



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
Ite.m.ek
Wiadomość [#7]: 01.08.2010 o 23:36

Konto skasowane





O ile mnie pamiec nie myli, to nie da sie w prosty sposob tego zrobić, bo bylo jakies nieoficjalne rozszerzenie (jak w sc, które tam umożliwiało m.in stawianie bardzo cienkich "wzniesień" terenu, których nie mozna było stawiać normalnie w staredicie, bo nie było takiego malego pedzla).

/edit:
jak znajde plyte od w2 to obczaje co i jak

[Edycja Ite.m.ek - 01.08.2010 o 23:38]

Garn
Wiadomość [#8]: 02.08.2010 o 16:27

Konto skasowane





Znalazłem takie coś co się nazywa "war2xed", ściągnąłem to z pierwszej lepszej wygooglanej strony - artho.com/warcraft/wctools.html, to na samej górze. Można tam kikla dziwnych rzeczy zrobić, jak na przykład zabronienie budowy czegoś. Z ciekawostek powiem że można tam dać np. zaznaczanie wszystkich budynków(jak w Wacrafcie 3, ale z tym się trzeba trochę napracować, bo trzeba dać każdemu typowi opcję multizaznaczania), albo zmianę typu ataku(Danath Trollbane atakujący Lighthammerami Gryfich Jeźdzców z zasięgiem na pół mapy ;D), albo wstawienie Attack Peonów i Attack Peasantów(wyglądają jak zwykli robotnicy ale nie umieją atakować ani zbierać surowców, można ich wykorzystać np. jako mieszkańców wioski, bo nie zbierają automatycznie złota, byli wykorzystani w misji Ludzi w której trzeba było zabrać jeńców). Poza tym chyba więcej nie da się tam zrobić, i ma dziwny interfejs...



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
PaweleccWC2
Wiadomość [#9]: 06.08.2010 o 16:53

Konto skasowane





Wielkie dzięki Garn! W chwili obecnej ogarniam się z tym biggrin.gif Mam tylko jedno pytanko jeszcze: gdzie to można ustawić, żeby zablokować tą jednostkę confused.gif Szukam tutoriali, biorę na google tłumacz help do tego i nic... "Enabled" jest tylko do upgrades.

I?...

Garn
Wiadomość [#10]: 08.08.2010 o 03:29

Konto skasowane





A nie mam pojęcia, mam szukać za Ciebie? ;D Podałem Ci tylko przykład że w Google można znaleźć dużo rzeczy...



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
mgr.kujon
Wiadomość [#11]: 27.12.2010 o 09:52

Konto skasowane





Sorry, mam pytanie związane z WarCraft 2. Kiedyś miałem War2 mogłem grać na zrobionych przez siebie mapach. Po jakiś 2 latach ściągnąłem go jeszcze raz, ale cóż to ?!?!?! mogę robić mapy (map editora mam) ale nie mogę w te mapy grać ?!?!
Na wcześniejszym War2 miałem ikonę do otwierania tych map wprost pod ikonami kampanii. Ale teraz niema crying.gif
Proszę was o pomoc, a najlepiej o link do "dobrego" WARCRAFT2.

PaweleccWC2
Wiadomość [#12]: 03.03.2011 o 20:48

Konto skasowane





TAAK! smiley.gif
Wreszcie się udało... Dzięki Garn za nakierowanie mnie na rozwiązanie smiley.gif

Garn
Wiadomość [#13]: 04.03.2011 o 21:22

Konto skasowane





Spoko nie ma sprawy ^^



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :