Dziś jest: Czwartek, 21 września 2017, godzina 01:40
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Pomoc StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne


Odpowiedź

Temat: StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >   >>     Ostatnia
feliks_333
Wiadomość [#81]: 03.03.2011 o 08:57

Dołączył: 03.03.2011 o 07:52


Mam taki problem , że kupiłem st2 i wyskakuje mi okienko aktualizacji do werski 2.1.2.2159 patch się elegancko instaluje wyskakuje 100% i zaczyna od nowa i tak w kółko jest moment miedzy 100 a 0 % kiedy mogę kliknąć "graj" jak to zrobie to normalnie ładuje się gra wyskakuje okienko logowania jak wpisze swojego meila to wywala mi i znowu robi aktualizacje sad.gif Co zrobić ?

PM Email
Sulphuriell
Wiadomość [#82]: 03.03.2011 o 09:01

Dołączył: 13.05.2010 o 21:40


czekać aż ściągnie wszystkie aktualizacje



Co to za świat, że już nawet sku rwysyństwo nie popłaca?
PM Email
enssne
Wiadomość [#83]: 04.04.2011 o 08:48

Dołączył: 04.04.2011 o 08:42
Lokalizacja: uĆ


Witam,

Posiadam oryginał SCII pl, niestety dubbing mnie już wystarczająco zmęczył. Stwierdziłem, że muszę wrócić do oryginalnej wersji językowej gdzie dialogi stoją na dużo wyższym poziomie etc. Loguje się na blizzardzie, wybieram wersje językową gry na EN i ściągam 7.08gb...

Przy instalacji pojawia się 'przeszkoda' - instalacja zatrzymuje się na 00017 części [z ~3900] i wyskakuje okienko z pytaniem o rejestracje / przejście dalej. Klikam przejście dalej i niestety instalacja wisi w tym samym martwym punkcie, po parunastu minutach wyskakuje komunikat:

"The file "E:Installer Tome 1.MPQE" could not be opened, because an error 108 occurred. If this problem persists, please contact Blizzard Technical Support. (OpenArchive::Execute)"

Robiłem już dwa podejścia do dl instalacji ze strony blizzarda, z każdą mam takie same problemy.
Moje konto ma na blizzardzie SC2 status aktywny.

Czy ktoś wcześniej spotkał się z w/w błędem i sobie poradził?

Z góry dzięki za pomoc.

***edit***

Poszperałem support blizzarda i znalazłem wątek odnośnie PL wersji. Jest możliwość zmiany języka z PL -> ENG. Mój problem ma rozwiązać "When you install the GB client remove you SC2 disk from your drive "

hahaha.gif
<facepalm>

Popołudniu dam znać czy wyjęcie płyty rozwiąże problem ;)
Może komuś się przyda.

[Edycja enssne - 04.04.2011 o 09:45]



Name: enssne #791
League: Khaydarin Gamma [1v1 bronze]
PM Email
malakiki
Wiadomość [#84]: 07.04.2011 o 10:00

Dołączył: 07.10.2010 o 08:48


Cześć, mój kuzyn ma następujący problem:
"po wgraniu najnowszego patcha tuż po uruchomieniu się gry (widzę jeszcze czarny ekran) wyskakuje mi informacja, że program przestal dzialac. Jezeli to cos pomoze to lacze sie z netem poprzez kabel z routerem. Komp to Win 7 32 bit , karta HD 4870"
Miał ktoś takie coś. Dodam że reinstal nie pomógł!!.
Z góry dziekuję za odpowiedzi.

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#85]: 09.04.2011 o 23:59

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


enssne: a próbowałeś go przeczytać i się zastosować?



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Footman
Wiadomość [#86]: 12.05.2011 o 13:52

Konto skasowane





Co jakiś czas po odpaleniu gierki takie coś mi się pojawia na spawnie:
http://k.min.us/ilco2O.JPG
Jakieś pomysły co z tym zrobić? Problem zdaje się występować tylko w quick matchach, a dziwne tekstury są tylko w okolicach mojego respa.



"Szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
r3tsa
Wiadomość [#87]: 12.05.2011 o 14:12

Dołączył: 20.07.2010 o 00:15


Alt+tab i wszystko powinno wrócić do normy.

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#88]: 13.05.2011 o 00:10

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


@up: +1, z tym, że ja mam na całej mapie. Wygląda mi to na nadpisywanie pamięci na karcie.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Dreathan
Wiadomość [#89]: 03.06.2011 o 10:13

Dołączył: 11.01.2007 o 21:02


witam.

moj sprzet
atlhon x2 4000+ ( 2.2 ghz x2)
radeon 6850 sapphire
3 gb ram
windows xp sp3 pl
monitor 17' 1280x1024


Problem sie zaczal po wymianie karty z gforce 7600 gs na radeona 6850.

O co chodzi?
Podczas grania laddera, badz tez kampanii, podczas gry pojawiaja sie na chwile takie hmm "czarne plamy" Nie obejmuja calego ekranu, lecz jakas czesc, powiedzmmy ze wielkosci okolo 3 budynkow 3x3(chociaz sa roznych ksztaltow). Te plamy pojawiaja sie doslownie na chwile moment i znikaja, dlatego nie jestem w stanie zrobic zdjecia. Raz ( moglo mi sie wydawac) ze plama miala ksztalt jak "chmurki" w komiskach ( tam gdzie sie wstawia tekst postaciom w komiskach)
W menu nie ma takich problemow, jak rowniez podczas cut-scenek. W innych grach ten problem nie wystepuje. ( heroes of newereth, half life 1, dawn of warII)

Co probowalem zrobic?
wyczyszczesnie rejestru ze starych sterownikow programami jak driver sweeper, ccleaner.
Temperatura karty w normie, 43 stopnie. Repair gry tez nie pomogl, nie znalazl bledow. posiadam sterowniki ati w wersji 11.5, wiec sa najnowsze

PM Email
Krecik
Wiadomość [#90]: 03.06.2011 o 10:32

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


zasilacz wystarczający masz?
ja na radku 4850 miałem caly ekran czarny to sterowniki trzeba bylo przeinstallowac



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Dreathan
Wiadomość [#91]: 03.06.2011 o 13:01

Dołączył: 11.01.2007 o 21:02


problem jest tylko w sc2, w innych grach nie wystepuje. Zasilacz 400 w chiefteca, ale niektorzy znawcy sie wypowiedza ze "za slaby" Otoz wczesniej mialem podkreconego radka 4870 ktory zjada wiecej pradu i nie bylo problemow z karta.

PM Email
Kari317
Wiadomość [#92]: 18.07.2011 o 19:11

Dołączył: 18.07.2011 o 19:01


Witam. Mam problem prawdopodbnie z grafiką(nawet na low detalach). Menu mi ok dziala włączam grę i po jakichś 10-20 minutach(jest różnie) cały obraz zaczyna migac i kursor zmienia się w 4 róznokolorowe pionowe kreski.
Wymagania spełniam na luzie ,a kiedys juz grałem w SC2 i na full mi wszystko śmigało.Mam nadzieje że ktoś pomoże.

[Edycja Kari317 - 18.07.2011 o 19:12]

PM Email
Grucha77
Wiadomość [#93]: 04.08.2011 o 06:33

Dołączył: 23.05.2011 o 00:47
Lokalizacja: Lublin


brzmi jak problem ze sprzetem, masz jakies inne gry, zeby sprawdzic czy nie bedzie tego samego efektu?

PM Email
Benny
Wiadomość [#94]: 10.12.2011 o 21:59

Czyżby w końcu?...




Dołączył: 06.03.2010 o 17:04
Lokalizacja: Łowicz


Mam pytanie. Otoz moj brat przez pomylke kupil wersje gry StarCraft II enUS (nic mi nie mowil o kupnie, a ja mam enGB - chcielibysmy grac razem). Czy jest mozliwosc, zeby zmienil on serwer na europejski? Z gory dzieki za odpowiedz.

PM Email
Krecik
Wiadomość [#95]: 10.12.2011 o 22:15

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


pisz do pomocy technicznej blizzarda, my nic z tym nie pomozemy, bo nie ma od tak latwej zmiany na EU.

swoja droga cos mi sie obijalo kiedys ze nie dalo sie tego mzienic, nie jestem pewien, pogoogluj bardziej albo pisz bezposrednio do bli$$



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
mAnge
Wiadomość [#96]: 20.12.2011 o 19:09

Dołączył: 22.12.2010 o 13:25


Mam problem z zamieszczaniem wpisów na forum i komentarzy do newsów.
Gdy chce dodać komentarz na forum:
To konto ma ograniczony dostęp do zamieszczania wpisów z następujacego powodu: Możliwość zamieszczania wpisów wyłączona Fora, na których możesz zamieszczać wpisy są oznaczone jako [Ograniczone] na liście forów.
Komentarz do newsów:
Posting on this account has been disabled.


Dodam, że ani w grze ani na forum nie dostałem żadnego bana i ostrzeżenia. Co więcej komunikaty tez pokazywały mi się od początku. Nie zamieściłem ani jednego komentarza gdziekolwiek i kiedykolwiek. Jak temu zaradzić Z góry dziękuje za pomoc.

PM Email
Volfix12
Wiadomość [#97]: 06.04.2012 o 22:54

Dołączył: 06.04.2012 o 22:50


Mam taki problem z gra w sc 2 ze od jakiegos czasu podczas gry co jakies 2-4 min gra spada z 51fps do 4 i tak przez minute potem powrot do 50 i tak dalej co 2-4 minuty wie ktos jak temu zaradzic?
AMD athlon 64 x 2 DUAL core processor 5600+ 2.91GHZ
3gb ram
Geforce 9800 gt 512 mb ram
to sa moje ustawienia gry w rozdzialce 1280x1024
http://www.geforce.com/Opti(...)0-GT-OPS

PM Email
Bargor
Wiadomość [#98]: 06.04.2012 o 23:18

Dołączył: 22.04.2010 o 14:52
Lokalizacja: Wrocław


Te ustawienia są moooooocno przesadzone, zmniejsz je, nie ma szans żeby na tej karcie chodziło płynnie w ultra, szczególnie jak jest dużo efektów.

PM Email
Volfix12
Wiadomość [#99]: 07.04.2012 o 12:46

Dołączył: 06.04.2012 o 22:50


ale kilka dni temu nie bylo takich problemow z gra fps byly stabilne na tych ustawieniach

nikt nie wie jak na to zaradzic?

po problemie komputer chyba za dlugo pracowal (9-10 godzin) teraz juz dziala normalnie wszystko

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#100]: 07.04.2012 o 19:55

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Bargor: To dziwne, bo ja mam 9800GT, niekręcona i nie ma problemów w 4v4 z mothershipami i walką limitów.

(na ultra)



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
REKLAMA
Strona 5 z 6.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :