Dziś jest: Czwartek, 21 września 2017, godzina 01:31
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Pomoc StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne


Odpowiedź

Temat: StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >   >>     Ostatnia
Gosen
Wiadomość [#21]: 02.08.2010 o 13:46

Dołączył: 02.03.2010 o 18:23
Lokalizacja: Poznań


Mam sprzęt ciut powyżej rekomendowanych, a mimo to misje przycinają w pierwszych sekundach jakby sie doczytywać musiały, poza tym w niektórych sekwencjach/loadingach po misji z komputera odchodzą odgłosy prądy jakby spięcie/zwarcie czy coś :o Nie mówiąc już o totalnym zamulaniu kompa przy upadate patchów :P Na razie zaktualizuje sterowniki do karty graficznej, jak to nie pomoże to nie wiem - w innych grach nie mam tego problemu, choć faktem jest, że L4D2 też czasami przymula, ale to już wina gnoju na mapie, itp. Zresztą dysk twardy mam stary, więc to też pewno swoje robi, w każdym razie nie powinno być niepokojących odgłosów elektrycznych.

PM Email
Isthore
Wiadomość [#22]: 02.08.2010 o 17:55

Dołączył: 07.06.2010 o 01:04
Lokalizacja: Lodz


Jeśli masz jakieś "dźwięki" z kompa, to zmień zasilacz i podopinaj kable.



"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
PM Email
Gosen
Wiadomość [#23]: 02.08.2010 o 20:03

Dołączył: 02.03.2010 o 18:23
Lokalizacja: Poznań


a podobno były przypadki, że ludziom przypalało karty graficzne bo nie dodali

"frameratecapglue=30
frameratecap=60"

trochę to udupili, że gra takie rzeczy robi przez swoje niedopatrzenie techniczne, a mi tam podejrzane głosy były - tylko w StarCrafcie2, żadna inna gra nie powodowała takich akcji, teraz kiedy dodałem te dwie linijki może odgłosy ucichną, jeśli nie - zacznę się bać :P

PM Email
Braveheart
Wiadomość [#24]: 05.08.2010 o 13:47

Dołączył: 02.07.2010 o 13:59


Cart napisał
Witam,

mam następujący problem:
Kupiłem dzisiaj Starcrafta 2 w Saturnie. Szczęśliwy, z długo oczekiwaną grą, wróciłem do domu. I tu się moje szczęście skończyło. Okazało się, że po włożeniu płyty do napędu, ten najzwyczajniej jej nie wykrywa... Nie dzieje się nic, trochę brzęczenia, a potem cisza. Komputer zachowuje się tak, jakby żadnej płyty w napędzie nie było.

Poszedłem z reklamacją, ale u nich wszystko działa bez zarzutu. Tak więc jestem w kropce. Powiedziano mi, że to przez wirtualne napędy. Odinstalowałem wszsytkie programy z nimi związane, ale nadal mam to samo. Zeby nie było, napęd to DVDsmiley.gif

Oczywiście zawsze mogę sciągnąć klienta, bo mam klucz licencyjny, ale przy moim połączeniu 7GB danych będę miał dopiero pod koniec tygodnia.

Jeśli ktoś jest w stanie podsunąc mi jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu, to będę bardzo wdzięczny. Postaram się też odpowiedzieć na pytania o szczegóły co do systemu (Vista Basic). Napęd bez problemu czyta inne płyty. Dopiero z SC2 mam taki problem.

Pozdrawiam,
Adam


Mam dokładnie ten sam problem. Czy ktoś może mi pomóc?

[Edycja Braveheart - 05.08.2010 o 13:49]

PM Email
ggrafik
Wiadomość [#25]: 06.08.2010 o 11:11

Dołączył: 09.04.2010 o 10:13
Lokalizacja: Kraków


Sam jestem zainteresowany poprawą wydajności bo sprzętu nie mam złego a skoki są spore u mnie (ASUS F70SL; 2x2,1GHz procek i GeForce 9300M GS 512 MB - grafika może kiszkowa do gier no ale coś tam powinna pociągnąć tymczasem na medium tnie...)

W pliku Variables.txt dopisałem dwie komendy:

frameratecap=30

frameratecapGlue=30


Mógłbyś wyjaśnić do daje zmiana tych parametrów? Co one określają w związku z klatkami?

PM Email
Vagon
Wiadomość [#26]: 06.08.2010 o 11:26

Dołączył: 07.06.2010 o 14:58
Lokalizacja: Jelenia Góra


Tak nie pamiętam dokładnie, która co konkretnie robi, ale jedna linijka odpowiedzialna jest za ilość FPS wyświetlanych w menu gdzie najbardziej grzały się karty. Natomiast druga jest odpowiedzialna za ilość wyświetlanych FPS podczas gry. W moim przypadku miałem bardzo duże skoki FPS nie zależnie od tego co działo się na monitorze. klatki skakały nawet z około 100 do 10 i z powrotem. Teraz wszystko działa na 30 FPS nie ma skoków nie ma grzania jest gra. Przyznam, ze trochę mnie to kosztowało zdrowia nim znalazłem odpowiedź w necie. :/ Po za tym ciągle czekam na patcha, który problemy z wydajnością naprawi.



Horses are BAD People
PM Email
ggrafik
Wiadomość [#27]: 06.08.2010 o 15:42

Dołączył: 09.04.2010 o 10:13
Lokalizacja: Kraków


Więc rozumiem że te atrybuty po prostu ustalają klatki "na sztywno".

Po za tym ciągle czekam na patcha, który problemy z wydajnością naprawi.

Aż dziw że jeszcze nie wyszedł, wydaje się to naglący i dość niebezpieczny bug.

EDIT
Jeszcze jedno - do którego Variables mam wsadzić te atrybuty? Mam dwa takie pliki: Jeden - C:\Users\NAZWA\Documents\StarCraft II

z taką zawartością:

alphadepthWrite=1
aolight=0
creepnormalmap=1
creepQuality=1
creepselfshadow=0
creeptrans=1
deff=0
deffspec=0
depthDisp=0
dof=0
fogvolume=0
foliagedensity=0.250000
foliagequality=1
gamehdr8bit=1
GraphicsOptionEffectsDetail=0
GraphicsOptionLightingQuality=0
GraphicsOptionModelQuality=2
GraphicsOptionMovies=0
GraphicsOptionOverallQualityVer7[5]=4
GraphicsOptionPhysicsQuality=1
GraphicsOptionPortraits=2
GraphicsOptionPostProcessing=1
GraphicsOptionReflections=0
GraphicsOptionShaderDetail=1
GraphicsOptionShadowQuality=1
GraphicsOptionTerrainQuality=1
GraphicsOptionTextureQuality[2]=1
hdr=1
hdr8bit=1
height=720
lastDeviceId=1769
lightingLevel=0
lightmap=1
lightmapcastshadows=0
localao=0
localeidassets=enGB
localeiddata=enGB
localight=0
localShadows=0
lowQualityMovies=1
MoviesSeen=1
MusicHeard=1
musicvolume=0.713675
normalmap=1
parallax=0
particlelod=0
particleobjects=0.200000
particleterrain=0.500000
physicsdensity=4
pixellight=1
preBlendedCreep=0
reducemouselagenabled=0
ribbonlod=0
shadowmapsize=2048
shadows=1
simplifiedCloaking=0
simplifiedShaders=0
soft=0
softshadows=0
SoundAutoDetectCPUCoreCount=2
soundchannels=32
soundoutput=Default
SoundQuality=1
spec=1
splatlod=0
targettexeldensity=0.560000
TerrainTextureLowResCacheSize=40
TerrainTextureSize=768
texQualityLevel=1
texSpace[2]=500
textureBasedFOW=1
tipnotificationshidden=1
treadlod=0
voicechatsoftwaremute=0
vsync=0
waterflipbook=1
waterrendertargetformat=1
waterrendertargetsize=768
watershadow=0
width=1280


Drugi: C:\Users\NAZWA\Documents\StarCraft II\Accounts\105589394

z taką zawartością:
musicvolume=0.713675
tipnotificationshidden=1


[Edycja ggrafik - 06.08.2010 o 17:16]

[Edycja ggrafik - 06.08.2010 o 17:16]

PM Email
Gosen
Wiadomość [#28]: 06.08.2010 o 20:00

Dołączył: 02.03.2010 o 18:23
Lokalizacja: Poznań


Po wpisaniu komend już nie ma dźwięków z kompa, ale loadingi dłuuuuuuuuugie oraz kilka pierwszych sekund rozgrywki po wczytaniu strasznie muli.

PM Email
ggrafik
Wiadomość [#29]: 06.08.2010 o 20:15

Dołączył: 09.04.2010 o 10:13
Lokalizacja: Kraków


Zmieniłem sterowniki na starsze i wpisałem powyższe komendy do pliku znajdującego się pod tą ścieżką C:\Users\NAZWA\Documents\StarCraft II

REZULTAT: Bardzo mocna poprawa. Wcześniej nie dało się grać, teraz na high śmiga bez zarzutu!

PM Email
Bol3k
Wiadomość [#30]: 16.08.2010 o 15:18

Dołączył: 15.08.2010 o 20:04
Lokalizacja: Toruń


Witam wszystkich.

Mam takie pytanko: możliwe, że gdzieś to było, ale próbując wyszukać nie znajduję nic sad.gif

Jak sprawdzić FPSy w grze??

Pozdrawiam

PM Email
robalxp
Wiadomość [#31]: 16.08.2010 o 18:39

Dołączył: 24.03.2006 o 16:56
Lokalizacja: Subkowy


Bol3k napisał
Witam wszystkich.

Mam takie pytanko: możliwe, że gdzieś to było, ale próbując wyszukać nie znajduję nic sad.gif

Jak sprawdzić FPSy w grze??

Pozdrawiam

na przykład frapsem http://www.fraps.com/download.php

odpal frapsa, i odpal starcrafta, f12 zmieniasz położenie wyświetlacza



Lunatics Unite
PM Email
Bol3k
Wiadomość [#32]: 16.08.2010 o 18:46

Dołączył: 15.08.2010 o 20:04
Lokalizacja: Toruń


THNX

Sądziłem, że w grze jakoś się da ;P
Sprawdzę jak u mnie sprawa wygląda z fps, bo mój setup spełnia w zasadzie minimalne wymagania, a na low wszystko chodzi - czasem się przytnie.

Athlon XP 2400+ (2000MHz)
GeForce 7300 GT 256MB DDR3
RAM DDR 1,5GB - było 1GB i dołożyłem 512MB i trochę lepiej chodzi
System XP Black Edition v8.1

Pozdro

PM Email
szymcioooo
Wiadomość [#33]: 17.08.2010 o 10:53

Dołączył: 31.07.2010 o 16:17


Bol3k napisał
Witam wszystkich.

Mam takie pytanko: możliwe, że gdzieś to było, ale próbując wyszukać nie znajduję nic sad.gif

Jak sprawdzić FPSy w grze??

Pozdrawiam


No właśnie, w becie nożna było ustawić, aby ilość FPS się wyświetlała. W wersji finalnej nie widzę takiej opcji.

PM Email
Mr.Fajny
Wiadomość [#34]: 17.08.2010 o 12:26

Dołączył: 18.06.2010 o 18:01


Proszę o pomoc! Kupiłem klucz do SC2 i zassałem od blizzarda (z battle.net) grę kiedy instaluje (a przynajmniej chce instalować) wyskakuje mi błąd o braku dostępu do internetu. To samo mam z wersją na płycie.

PM Email
szymcioooo
Wiadomość [#35]: 18.08.2010 o 14:48

Dołączył: 31.07.2010 o 16:17


Mr.Fajny napisał
Proszę o pomoc! Kupiłem klucz do SC2 i zassałem od blizzarda (z battle.net) grę kiedy instaluje (a przynajmniej chce instalować) wyskakuje mi błąd o braku dostępu do internetu. To samo mam z wersją na płycie.


Może masz firewall'a i to on blokuje dostęp aplikacji do sieci. Wyłącz na chwilę wszystkie firewall'e (Zapora systemu Windows itp.) i sprawdź czy zadziała. Jeśli zadziała, to ustaw w zaporze, aby przepuszczała SC2.

[Edycja szymcioooo - 18.08.2010 o 14:56]

PM Email
marc99
Wiadomość [#36]: 19.08.2010 o 15:28

Konto skasowane





Bol3k napisał
Witam wszystkich.

Mam takie pytanko: możliwe, że gdzieś to było, ale próbując wyszukać nie znajduję nic sad.gif

Jak sprawdzić FPSy w grze??

Pozdrawiam


CTRL+ALT+F

Rej
Wiadomość [#37]: 24.08.2010 o 17:10

Dołączył: 20.04.2010 o 16:32


Mam taki problem, ze przy uruchamianiu gry w trybie offline wywala mi blad, i generuje sie raport
================================================================
StarCraft II (B16291)
Time: 2010-08-24 16:08:39.232
Exe: D:GameStarCraft IIVersionsBase15405SC2.exe
Parameters:
Exe Built: 2010-08-24 15:46:23.290
User: Przemo
Computer: PRZEMO-MSI
Version: 1.0.3.16291
Branch: branches/1.0.2-replacement
Revision: 83913
Locale: enGB

Wysylam go juz od dluzszego czasu, lecz dalej zadnego rozwiazania wie ktos co z tym zrobić? Pisalem do supportu, lecz 0 odzewu...

[Edycja Rej - 24.08.2010 o 17:20]

PM Email
Boulie
Wiadomość [#38]: 27.08.2010 o 11:05

Dołączył: 27.08.2010 o 10:56


Ja tylko sie podziele ze problem z zbyt małą ilością pamiecie (czyli tzn memory leaks - Low on Page Pool) w moim lapku (HP 8710p T7500,3GB RAMu,NvidiaQuadro 320M) rozwiązałem stosując metode opisana przez Eriel tutaj
Fakt ze zrobiłem to inna metodą opisana tutaj
Nie probowalem jeszcze zmieniac fremerate w Variables.txt .
Moze przetestuje wieczorem.
Dzieki wszystkim za porady. biggthumpup.gif

pzdr

[Edycja Boulie - 27.08.2010 o 20:17]

PM Email
buczek
Wiadomość [#39]: 27.09.2010 o 21:39

Dołączył: 27.09.2010 o 21:31


witam smiley.gif
Mam problem ze scII jak tylko odpalam gre automatycznie chce mnie zalogować na battelneta i musze utworzyć konto żeby zagrac wszystko pieknie ładnie ale nie wiem o co chodzi z tym Security Input da rade jakos to obejsc zeby zagrac normalnie a nie w necie?? uzi2.gif

PM Email
Cam3ll
Wiadomość [#40]: 27.09.2010 o 22:48

Dołączył: 23.03.2010 o 18:45


buczek napisał
witam smiley.gif
Mam problem ze scII jak tylko odpalam gre automatycznie chce mnie zalogować na battelneta i musze utworzyć konto żeby zagrac wszystko pieknie ładnie ale nie wiem o co chodzi z tym Security Input da rade jakos to obejsc zeby zagrac normalnie a nie w necie?? uzi2.gif

Jeżeli nie masz oryginala to sobie nie pograsz. A jeżeli masz i chcesz grac offline (głupota bo achiv sie nie dostaje :P) musisz najpierw na tym kompie chociaz raz sie zalogowac na Bnet i poźniej logować jako gość offline

PM Email
REKLAMA
Strona 2 z 6.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :