Dziś jest: Poniedziałek, 20 listopada 2017, godzina 01:21
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Pomoc StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne


Odpowiedź

Temat: StarCraft 2 F.A.Q - Problemy Techniczne

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ...  >   >>     Ostatnia
Krecik
Wiadomość [#1]: 29.04.2010 o 11:49

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


Tutaj znajdzie się kiedyś FAQ odnośnie najczęstszych błędów z instalacją, patchami itd

1. Błąd z autoryzacją downloadera
http://www.sendspace.com/file/po6piu

W linku powyżej znajduje się plik torrent do wersji enGB wyciągnięty z tego downloadera. Można odpalić w jakimkolwiek programie do ściągania torrentów. Być może jak ściągniesz tym to zadziała.

2. Nie mam map po zainstalowaniu StarCraft II

Należy oczyścić cache usuwając z zamieszczonego poniżej katalogu wszystkie pliki
C:\ProgramData\Blizzard Entertainment\

[Edycja krecik123 - 02.08.2010 o 19:38]



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Arbi
Wiadomość [#2]: 09.05.2010 o 17:48

Dołączył: 07.05.2010 o 19:57


TO ja mam startowe pytanie jak odpalić replaya zassanego z neta?

PM Email
Valium
Wiadomość [#3]: 09.05.2010 o 18:12

Dołączył: 09.04.2010 o 17:23
Lokalizacja: Bydgoszcz


Wrzucic do Moje Dokumenty/Starcraft II Beta/Replays/Multiplayer i w grze wejsc w zakladke multiplayer w repach i odpalic.

PM Email
Arbi
Wiadomość [#4]: 09.05.2010 o 20:31

Dołączył: 07.05.2010 o 19:57


Thx biggrin.gif

PM Email
tzim
Wiadomość [#5]: 27.07.2010 o 08:04

Dołączył: 26.04.2010 o 16:20
Lokalizacja: Kraków


To i ja mam pytanie. Kupiłem SC2, dodałem key'a do battle.net'u, gdzie na swoim koncie w BNecie widzę, że dodałem tą gre.
Natomiast, przy próbie zalogowania się przez samą grę po dobrych 20 minutach wciąż dostaje informacje o tym, że na moim koncie nie dodano SC2...

Czy ktoś wie jak długo może pojawiać się taka informacja? Czy może mam pecha i powinienem skontaktować się z działem technicznym Blizzarda?

pozdrawiam
Tzim

[Edycja tzim - 27.07.2010 o 08:05]



[img]http://sc2sig.com/s/eu/359568-1.png[/img]
PM Email
Vagon
Wiadomość [#6]: 27.07.2010 o 08:24

Dołączył: 07.06.2010 o 14:58
Lokalizacja: Jelenia Góra


Wejdź na tą stronkę http://eu.battle.net/s(...)83498378 i powodzenia



Horses are BAD People
PM Email
Premson
Wiadomość [#7]: 27.07.2010 o 14:52

Dołączył: 23.06.2009 o 16:48
Lokalizacja: Rydułtowy


Czy tylko ja mam taki problem, że przy instalacji patcha wyskakuje okienko "PATCH ANULOWANY"? Zawsze przy 95%...


Rozwinę problem ponieważ wystąpił ponownie po reinstalacji gry. Otóż instalacja przebiegła pomyślnie (tylko mi wyskoczylo ze nie mam service pack 3 przed instalatorem, ale to tam kichać), następnie zaczęło ściagać patcha - niestety gdy zostało ok 2 mega do konca - przestaje ściągać i pisze ze wystąpił jakiś problem. No nic wyłączam patchera i ponownie włączam Starcrafta 2. Problem sie nie powtarza - patch ściąga się do końca i zaczyna sie jego dalsza instalacja. W tym momencie zaczynają się problemy - wyskakuje okienko "PATCH ANULOWANY" daje ok i out. :/ Za każdym następnym włączeniu instalatora, ilość % jest trochę większa, jednak przy 95% (oczyszczanie) wyskakuje zawsze. I tu jestem bezradny sad.gif

Próbowałem juz funkcje repair, nic jednak nie pomogło. Zaznaczam, że problem wystąpił za pierwszym razem i po ponownej instalacji też.

Dołączam grafike
http://yfrog.com/mrerrorjjp










Dobra juz nieaktualne, nie wiem jakim cudem, ale za 3 instalacją zadziałało. Do zobaczenia na Battle.Net

[Edycja Premson - 27.07.2010 o 18:12]

PM Email
Cart
Wiadomość [#8]: 27.07.2010 o 20:17

Dołączył: 27.07.2010 o 20:08
Lokalizacja: Warszawa


Witam,

mam następujący problem:
Kupiłem dzisiaj Starcrafta 2 w Saturnie. Szczęśliwy, z długo oczekiwaną grą, wróciłem do domu. I tu się moje szczęście skończyło. Okazało się, że po włożeniu płyty do napędu, ten najzwyczajniej jej nie wykrywa... Nie dzieje się nic, trochę brzęczenia, a potem cisza. Komputer zachowuje się tak, jakby żadnej płyty w napędzie nie było.

Poszedłem z reklamacją, ale u nich wszystko działa bez zarzutu. Tak więc jestem w kropce. Powiedziano mi, że to przez wirtualne napędy. Odinstalowałem wszsytkie programy z nimi związane, ale nadal mam to samo. Zeby nie było, napęd to DVDsmiley.gif

Oczywiście zawsze mogę sciągnąć klienta, bo mam klucz licencyjny, ale przy moim połączeniu 7GB danych będę miał dopiero pod koniec tygodnia.

Jeśli ktoś jest w stanie podsunąc mi jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu, to będę bardzo wdzięczny. Postaram się też odpowiedzieć na pytania o szczegóły co do systemu (Vista Basic). Napęd bez problemu czyta inne płyty. Dopiero z SC2 mam taki problem.

Pozdrawiam,
Adam

PM Email
Vagon
Wiadomość [#9]: 27.07.2010 o 21:41

Dołączył: 07.06.2010 o 14:58
Lokalizacja: Jelenia Góra


Dostałem gre i same problemy nie wykrywa natywnej rodzielczości 1366x768 tnie się nawet na medium jak crisis chodzi na high bez problemu już nie mówiąc o innych grach masakra :/



Horses are BAD People
PM Email
FOZyLKO
Wiadomość [#10]: 27.07.2010 o 22:19

Dołączył: 27.07.2010 o 22:13


Mój problem dotyczy za to patchowania. Instalacja przebiegła pomyślnie więc daję graj. Logo starcraft czarny ekran i komunikat o potrzebie spatchowania. Klikam oczywiście ok i...
I gra włącza się od początku. Logo czarny ekran i prośba o spatchowanie. Tak w kołko. Ma ktoś jakiś pomysł? Pisałem do supportu i powiedzieli żebym spróbował w trybie awaryjnym. Spróbowałem ale tam wywaliło mi komunikat że karta graficzna niedostępna. Zainstalowałem nowe sterowniki i nic. Cóż, czekam na rozwiązanie ^^

PM Email
VaniliaSky
Wiadomość [#11]: 28.07.2010 o 18:43

Konto skasowane





Cześć, mam problem. Zaintalowalam SC II . Wszystko prawie ok oprocz jednej rzeczy. Po wlaczeniu gry myszka stoi w miejscu jakby nie kontaktowała,ale tak nie jest bo jak rusza sie na oslep myszka to podswietlaja sie opcje
tak jakby kursor graficznie nie dzialal, Ktoś może pomóc ? smiley.gif Dodam że w w pierwszej fazie bety było wszystko dobrze. W drugiej juz nie dzialalo.

FOZyLKO
Wiadomość [#12]: 28.07.2010 o 18:46

Dołączył: 27.07.2010 o 22:13


Hmm kiedyś w innej grze tak miałem. Może reinstall pomoże? Ciesz się, że ci się włącza w ogóle tongue.gif

PM Email
VaniliaSky
Wiadomość [#13]: 29.07.2010 o 00:18

Konto skasowane





Noo fajnie że się włącza, ale i tak nie mogę nic robić... :P

Makez
Wiadomość [#14]: 30.07.2010 o 17:49

Dołączył: 30.07.2010 o 17:31
Lokalizacja: Bydgoszcz


Witam jak wiekszosc mam podobny blad . Ide do saturna kupuje gre potem i z dziewczyna do parku mowiac ze bede pomagal w sprzataniu i nie bede mial czasu instaluje gre wszystko fajnie wlaczam gre i i nagle mi sie minimalizuje i pyta czy chce zainstalowac patch naciskam ok i znowu sie minimalizuje. Po kilku probach przy pierwszym zapytaniu o sciagniecie patcha przestalo sie pytac. Wlaczam gre , gra sie minimalizuje pyta sie czy chce z patchowac wersje naciskam ok i nic sie juz nie dzieje. Potrzebuje pomocy. Pozdrawiam

A i dodam jedna bardzo smieczna i zbawna rzecz co do tej gry, napoczatku mialem zamiar zlozyc post na forum blizzardu ale tu sie okazuje ze jak chce zlozyc post w sc2 w sekcji pomoc techniczna potrzebuje postac w grze!!!!!! A jak mam miec postac w grze jesli nie moge jej wlaczyc?! Zalamka totalna czekam niecierpliwie na odpowiedz mojego poprzedniego posta.

PM Email
golombex
Wiadomość [#15]: 30.07.2010 o 18:27

Dołączył: 30.07.2010 o 18:21


Siema, mam problem, a mianowicie chodzi o to że po włączeniu stara robi sie tak jakby monitor miałby się wyłączyć i po ekranie lata napis "Input not supported" a w tle leci sobie dźwięk z gry... jedyne co mogę zrobić to wyłączyć ja za pomocą alt+f4 .... proszę o szybką pomoc ... z góry dzięki...
ps. próbowałem ustawiać inną rozdzielczość monitora ale nic z tego dalej to samo...

[Edycja golombex - 30.07.2010 o 18:47]

PM Email
Matys85
Wiadomość [#16]: 30.07.2010 o 18:42

Dołączył: 15.08.2007 o 22:04


Ktoś może ma pomysł dlaczego gra w trybie offline chodzi w rozdzielczosci 1600&1050 na ultra detalach płynnie, a jak połącze się z BN to klatkuje samo okno BN a gra nie jest płynna nawet w 1v1 na low detalach ?

PM Email
Makez
Wiadomość [#17]: 31.07.2010 o 09:51

Dołączył: 30.07.2010 o 17:31
Lokalizacja: Bydgoszcz


odpowie ktos na moj apel??

PM Email
Isthore
Wiadomość [#18]: 31.07.2010 o 11:02

Dołączył: 07.06.2010 o 01:04
Lokalizacja: Lodz


Widzisz, kłamstwo nie popłaca :--(



"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
PM Email
szymcioooo
Wiadomość [#19]: 31.07.2010 o 16:20

Dołączył: 31.07.2010 o 16:17


VaniliaSky napisał
Cześć, mam problem. Zaintalowalam SC II . Wszystko prawie ok oprocz jednej rzeczy. Po wlaczeniu gry myszka stoi w miejscu jakby nie kontaktowała,ale tak nie jest bo jak rusza sie na oslep myszka to podswietlaja sie opcje
tak jakby kursor graficznie nie dzialal, Ktoś może pomóc ? smiley.gif Dodam że w w pierwszej fazie bety było wszystko dobrze. W drugiej juz nie dzialalo.


Mam to samo sad.gif Znalazłeś może jakieś rozwiązanie?

=====================================================
Już znalazłem rozwiązanie: trzeba przestawić rozmiar czcionki systemowej na "normalny" (100%).
Dla przykładu w Windows 7: prawy klawisz myszy na pulpicie -> rozdzielczość ekranu -> Zmień wielkość tekstu i innych elementów -> Mniejsze-100% (domyślnie).

I działa. Swoją drogą, mam nadzieję, że naprawią to w najbliższym patch'u, bo do pracy potrzebuję większej czcionki. Nie wyobrażam sobie 2 razy dziennie przełączać. Do zobaczenia na polu bitwy ;P

[Edycja szymcioooo - 31.07.2010 o 21:17]

PM Email
Vagon
Wiadomość [#20]: 02.08.2010 o 09:33

Dołączył: 07.06.2010 o 14:58
Lokalizacja: Jelenia Góra


Ponieważ Starcraft 2 powoduje mniejsze i większe problemy na różnych konfiguracjach komputerów najczęściej wiąże się to ze spadkami klatek znalazłem sposób, który mi pomógł. Rozwiązanie to zostało sprawdzone na laptopie Asus g51j 3d przeze mnie. Ponieważ w grze strasznie skakały FPS i nic na to nie dało się poradzić zrobiłem dwie rzeczy:

- zainstalowałem starsze sterowniki Nvidi (ponieważ mam kartę GTX 260m)

- chodź rozwiązanie to zostało przewidziane dla Maców mi pomogło i nie mam żadnych problemów

W pliku Variables.txt dopisałem dwie komendy:

frameratecap=30

frameratecapGlue=30

Vsync nie jest potrzebne ( ja tą opcje mam wyłączoną)! Gra trzyma równe 30 FPS na Ultra/High. Można popróbować z powyższymi ustawieniami na 40/40 fps w zależności jak komu będzie chodziło dobrze. Przede wszystkim Starcraft przegrzewa karty graficzne i to nie tylko w laptopach. Spróbujcie może to rozwiąże wasze problemy :P



Horses are BAD People
PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 6.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ...  >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :