Dziś jest: Sobota, 25 listopada 2017, godzina 02:48
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Edytor map Edytor Map - Dyskusja Ogólna


Odpowiedź

Temat: Edytor Map - Dyskusja Ogólna

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 |   >   >>     Ostatnia
Bosak
Wiadomość [#21]: 05.05.2010 o 18:08

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Do kazdego triggera mozesz dodac warunek "condition" w trigerze ktory tworzy jednostki dodaj warunek (Player(Triggering Player)Minerals>=100) albo ile tam mineralow ma byc, pamietaj ">=" nie "=="



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#22]: 10.05.2010 o 01:25

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Jest jakiś wygodniejszy sposób na oznaczanie powierzchni jako "niezabudowywalnej"?

Te dodoadsy odpadają...



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Bosak
Wiadomość [#23]: 10.05.2010 o 12:43

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Mozesz stworzyc region i dodac trigger ze jak jednostka wejdze w region to zostanie wylaczona zdolnosc do stawiania budynkow przez ta jednostke.
Event:
Unit enters region.
Action:
Enable/Disable abality for unit.

Dalej mysle dasz sobie rade smiley.gif



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#24]: 11.05.2010 o 11:58

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Meh, triggery mam obcykane, ale jest inna sprawa. Można np. ustawić lokację tylko na wybranym poziomie cliffa(np. low ground ze sc)?

BTW. gdzie znajdują się skrypty odpowiedzialne za automatyczne strzelanie do przeciwników?



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Bosak
Wiadomość [#25]: 11.05.2010 o 16:50

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Co do pytania 1. to bedzie chyba ciezko z takim ogolnym rozwiazaniem.

co do pytania nr 2. to o ile chcesz tylko wylaczyc autoatack to kazdej jednostce (hydraliskom, zerglinom z osobna) trzeba to robic i to jest data->weapons->interesujaca cie bron(np. hydralisk neddle spine)->options



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#26]: 11.05.2010 o 17:17

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Problem jest troszkę inny. Coś zmaściłem i moje działka(kopiowane z photon cannona) nie strzelają (tzn strzelają, ale tylko jak wydam rozkaz ręcznie), turret(ta kulka) też się nie obraca.

Co ciekawe, jeśli działko miało zmieniony efekt (np. na rakiety turreta itp.) to wszystko było ok.

Edit:
Znalazłem przyczynę części błędów - było to subgroup alias i tactical ai ustawione na weapon - photoncannon, a nie na weapon - photoncanon copy, ale tak jeszcze niektóre działka nie działają ;/

[Edycja ShadowDancer - 11.05.2010 o 17:53]



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Bosak
Wiadomość [#27]: 12.05.2010 o 11:31

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Tak tez zauwazylem ze przy kopiowaniu czesto nie kopiuja sie niektore czesci tego co kopiujemy (zachowania, modele, aktorzy) czasami wszystko jest ok a czasami poprostu nie jest ok. To jest bug ktory blizzard musi naprawic. oczywiscie mozesz tez to naprawic sam. Ale niestety nie potrafie Ci powiedziec jak to naprawic bo nie wiem ktorych elementow w Twoich dzialkach brakuje. Moze tez byc tak ze brakuje elementow skladowych -> elementow dzialka...(jezeli wiesz o co chodzi to np. weapon neddle spinnes ma tez swoje elementy skladowe i moze tych wlasnie elementow brakowac...) itd. ja sie zetknolem z takim problemem przy kopiowaniu jednostek...



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
Cylindryk
Wiadomość [#28]: 12.05.2010 o 17:14

Dołączył: 27.04.2010 o 08:31


Problem: ciągle wyskakują mi te wartości jakieś zamiast tekstu, na wersjach językowych PL i enGB. Skąd ściągnąć enUS?

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#29]: 12.05.2010 o 19:41

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Cylindryk: to zostanie poprawione... może kiedyś. Innego klienta możesz pobrać z bn.

Bosak: myślałem, że elementy, których nie kopiujemy są linkowane do tych starych.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Cylindryk
Wiadomość [#30]: 12.05.2010 o 20:31

Dołączył: 27.04.2010 o 08:31


No właśnie nie mogę znaleźć nigdzie wersji amerykańskiej, dlatego się pytam, czy ktoś ma ten mały pliczek od pobierania instalki... bo inaczej to niezbyt po co jest grać w te mapy z Sieci. :/

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#31]: 12.05.2010 o 21:24

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Wchodzisz na swoje konto na battlenecie, klikasz na ikonę bety, dajesz taką strzałeczkę pod download client i tam masz polski. Jeśli się nie mylę, to musisz sam ściągnąć ten downloader, bo on koduje cdkeya w twoim kliencie.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Cylindryk
Wiadomość [#32]: 12.05.2010 o 23:45

Dołączył: 27.04.2010 o 08:31


Gah, ale ja nie chcę ani wersji plPL, ani enGB, tylko enUS, w tym figiel. Bo prawie wszystkie mapy co ściągam są właśnie na enUS tworzone. :/

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#33]: 13.05.2010 o 11:04

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Bosak: mam jeszcze jedno pytanie - jak mam efekt zadający splash damage, to jak dać exclude dla ally?



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Bosak
Wiadomość [#34]: 13.05.2010 o 20:03

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Nie jestem pewien bo jeszcze tego nie probowalem zrobic i nie wiem czy to jest mozliwe nawet bo szukalem troche przed chwila ale jezeli jest to musisz pokombinowac z validatorami w sekcji w ktorej jest ustawiany radius i dmg od splash damagu... duzo tam tych validatorow a nie chcialo mi sie przegladac wszystkich ale jest taki "Target is Enemy" chyba tak sie nazywa sprobuj tego. albo jakiegos innego ktory bedzie Ci sie wydawal odpowiedni smiley.gif bardziej w tej sprawie Ci nie potrafie pomoc smiley.gif



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#35]: 14.05.2010 o 00:51

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Można na pewno, bo collosus może ;)
Dobra, pokombinuje.



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
Bosak
Wiadomość [#36]: 14.05.2010 o 11:08

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


Tak tylko ze tam jest inaczej to zrobione... nie wiem czy zauwazyles ale effect "Khaydarin Beams (Line Damage)" sam w sobie nie ma zadnego pola do splashu tam pozneij sa effekty search ktore wyszukuja cel (chyba do tego sluza) a pozniej sa effekty "Khaydarin Beams Forward/Reverse (Persistent)" ktore zadaja ten damage.



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
bla_bla_bla
Wiadomość [#37]: 11.07.2010 o 13:59

Darek.631




Dołączył: 18.11.2009 o 10:34
Lokalizacja: Sosnowiec


Mam pytanie: czy ten edytor będzie w polskiej wersji językowej razem z grą?

PM Email
Isthore
Wiadomość [#38]: 11.07.2010 o 14:11

Dołączył: 07.06.2010 o 01:04
Lokalizacja: Lodz


Raczej tak, ale pisanie skryptów bedzie po angielsku, tak jak w kazdym jezyku programowania



"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
PM Email
Adik99
Wiadomość [#39]: 11.07.2010 o 14:51

Dołączył: 13.01.2010 o 08:08


mam pytanie: jak można zrobić żeby na mapie była noc?

PM Email
ShadowDancer
Wiadomość [#40]: 11.07.2010 o 15:34

Ravager




Dołączył: 04.08.2008 o 10:28


Isthore napisał
Raczej tak, ale pisanie skryptów bedzie po angielsku, tak jak w kazdym jezyku programowania


Język programowania g*wno ma do tego edytora. Wszystko jest RADowe.

@up: na mapsterze był tutorial o tym

[Edycja ShadowDancer - 11.07.2010 o 15:35]



ONLY ROCK'N'ROLL
No co się gapisz? Fajnej sygnatury nie widziałeś?

Piszę poprawnie po polsku i Zanim napiszesz
Project Hybrid : The First Recon (RPG/survival, download ).

Nie ma to jak dźwięk wystrzału działa oblężniczego, pod warunkiem, że strzelają nasi smiley.gif
PM Email
REKLAMA
Strona 2 z 4.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :