Dziś jest: Środa, 20 września 2017, godzina 11:25
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Edytor map Edytor Map - Dyskusja Ogólna


Odpowiedź

Temat: Edytor Map - Dyskusja Ogólna

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 |   >   >>     Ostatnia
Deymos.
Wiadomość [#1]: 23.04.2010 o 00:52

Konto skasowane





Pomyślałem że można założyć taki temat a jako ciekawostka:

http://www.teamliquid.net/v(...)TheHusky

Husky właśnie bawi się w edytorze , zrobił tak wielkiego ultraliska że nie było widać nic na ekranie smiley.gif

Killst4r
Wiadomość [#2]: 23.04.2010 o 10:28

Dimmu Borgir




Dołączył: 26.01.2009 o 11:35


Po weekendzie zacznę coś robić smiley.gif chętnych do współpracy zapraszam na gg: 4427700

PM Email Strona domowa
FaKiRYou
Wiadomość [#3]: 23.04.2010 o 19:16

Rush Rush Wolf !




Dołączył: 05.03.2010 o 15:06
Lokalizacja: Świdnica


A gdzie wy macie tego edytora. Ja ostatnio pobrałem Patcha i nie mam sad.gif



I Kill You = FaKiRYoU diablotin.gif

I Never Given Up, Still Got Some Hope

http://eu.battle.net/s(...)1/FaKiR/
PM Email
Krecik
Wiadomość [#4]: 24.04.2010 o 12:26

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


i jak ruszyliscie cos? ja ogarniam dopiero gdzie co sie znajduje XD



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Vaxar
Wiadomość [#5]: 24.04.2010 o 13:51

Dołączył: 21.02.2010 o 11:30
Lokalizacja: Warszawa


Czy ta wersja edytora, która została już udostępniona służy wyłącznie treningowi? Nie można jeszcze opublikować żadnych map z tego co czytałem...



Profil: RavageEmpire
PM Email
Mbakos
Wiadomość [#6]: 24.04.2010 o 14:12

Dołączył: 17.05.2009 o 19:02
Lokalizacja: Grudziądz


Opublikować nie można, ale przetestować się da :].
W ogóle Galaxy edytor jest potężny i bardzo prosty w użyciu. Można robić na prawdę ciekawe rzeczy, np fajnie wygląda, jak zerglingowi da się animacje ( w sumie cały atak) Kolosa lub zaelota biggrin.gif

PM Email
tedi93
Wiadomość [#7]: 24.04.2010 o 15:18

Operator stalkera




Dołączył: 24.02.2010 o 21:55
Lokalizacja: Krosno


GE możesz znaleść w C*:\program files\Starcraft 2 Beta\GE.exe
Jest Galaxy Editor jest MOC biggrin.gif

PM Email
Azuriel
Wiadomość [#8]: 24.04.2010 o 19:42

Konto skasowane







Edyhtor obłsuguje tablety graficzne firmy WACOM! Mam taki zainstalowany na kompie i używam go do rysowania a tutaj suprise rotfl.



"Ludzie którzy mają wersje gry inna niż najnowsza i obowiązująca na b.necie - nie pisać na gg..."
Even in death, I serve. -|- I'm back again, and again. -|- Our faith is our shield -|- The order of Malius has sent us to aid you -|-
For the greater good -|- Whatever the greater good demands -|- You can't kill what you can't see -|-
Chaos is the only true answer -|- Do you hear the voices too? -|- For Chaos! -|- Do not theaten with me, worm -|-
New corp sir! -|- For the Imperial! -|- Basilisk artillery ready -|- There are too many! We can't hold 'em! -|-
Kill the Mutant, Burn the Heretic, Pure the Unclean


Moje poradniki:
Kopiowanie zaklęć z innych map
Porady dla początkujących i zaawansowanych
Jozik
Wiadomość [#9]: 25.04.2010 o 00:51

Dołączył: 07.05.2009 o 21:28
Lokalizacja: Kraków/Limanowa


Edytor jest czadowy, teren sie swietnie robi, to mieszanie textur itp ;) tyko jak tu jest zrobony system kampani, bo nie ma takiego kreatora jak w wc3 edytorze, ze tworzyło sie plik kampani a potem do niego importowało mapy, albo przynajmniej ja nie moge tego znalesc :P jak by ktos wiedział jak zadeklarowac kampanie to niech da znac ;)



Jeden z naszych projektów smiley.gif http://www.youtube.com/watch?v=HC6ttIEo-9o
Moja strona www.unrealpaintball.eu
[img]http://rapideo.pl/buttonRapideo.png[/img]
PM Email
Azuriel
Wiadomość [#10]: 25.04.2010 o 22:14

Konto skasowane





http://www.sendspace.pl/file/8b595be80c786fdfd0238ec

mapka 1v1 Meele, 3 expy na gracza (razem 8 z main) + High-yield w centrum.

Mapkę na XP należy wrzucić do Folderu o nazwie Starcraft II Beta/Maps w Moje Dokumenty, na Viscie zaraz powiem gdzie.
EDIT: Na viscie podobnie ;]

[Edycja Azuriel - 26.04.2010 o 17:33]



"Ludzie którzy mają wersje gry inna niż najnowsza i obowiązująca na b.necie - nie pisać na gg..."
Even in death, I serve. -|- I'm back again, and again. -|- Our faith is our shield -|- The order of Malius has sent us to aid you -|-
For the greater good -|- Whatever the greater good demands -|- You can't kill what you can't see -|-
Chaos is the only true answer -|- Do you hear the voices too? -|- For Chaos! -|- Do not theaten with me, worm -|-
New corp sir! -|- For the Imperial! -|- Basilisk artillery ready -|- There are too many! We can't hold 'em! -|-
Kill the Mutant, Burn the Heretic, Pure the Unclean


Moje poradniki:
Kopiowanie zaklęć z innych map
Porady dla początkujących i zaawansowanych
guardb
Wiadomość [#11]: 26.04.2010 o 19:00

Dołączył: 07.04.2010 o 23:45


Zobaczcie co ludzie stworzyli w te parę dni od premiery edytora:P
http://www.sc2mapster.com/

PM Email
Arial
Wiadomość [#12]: 26.04.2010 o 19:52

Dołączył: 28.03.2010 o 20:55
Lokalizacja: Warszawa


Ja jakoś tego GE nie mam 1zhelp.gif pacha ściągnąłem, i w zakładce SC2 mam tylko Starcraft 2 beta ...

Eh sory wszystko już ok biggrin.gif

PM Email
Cylindryk
Wiadomość [#13]: 27.04.2010 o 08:34

Dołączył: 27.04.2010 o 08:31


Azuriel napisał
http://www.sendspace.pl/fil(...)fd0238ec

mapka 1v1 Meele, 3 expy na gracza (razem 8 z main) + High-yield w centrum.

Mapkę na XP należy wrzucić do Folderu o nazwie Starcraft II Beta/Maps w Moje Dokumenty, na Viscie zaraz powiem gdzie.
EDIT: Na viscie podobnie ;]

[Edycja Azuriel - 26.04.2010 o 17:33]


Wrzuciłem, i co dalej teraz? Jak uruchomić te mapy w grze? Bo mimo prób "create game" to nic tam nie ma ze ściągniętych map. :/

PM Email
Krecik
Wiadomość [#14]: 27.04.2010 o 11:15

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


uruchamiasz mape poprzez edytor

file -> test document

jutro wezme sie za jakas produkcje, zobaczymy co mozna zdzialac



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Dagaen
Wiadomość [#15]: 27.04.2010 o 11:53

Dołączył: 04.06.2009 o 17:26
Lokalizacja: Szczecin


Pytanie do Edytorów: W czasie testowania map innych ludzi wyświetla mi się "Param/Value/cośtam" zamiast normalnych stringów(np. Health, Power itp.), które powinienem widzieć:P Liczby wyświetlają się prawidłowo. Można to zmienic czy coś jest zwalone?



http://eu.battle.net/sc2/pl/profile/594275/1/Indolent/
PM Email
Krecik
Wiadomość [#16]: 27.04.2010 o 19:21

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


wlaczasz mapy ktore sa innej lokalizacji
np mapa stworzona na wersji enUS otworzona na wersji enGB wywala taki syf
musza to naprawic juz jest zglosozne na ich forum



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Dagaen
Wiadomość [#17]: 27.04.2010 o 23:02

Dołączył: 04.06.2009 o 17:26
Lokalizacja: Szczecin


Dziękismiley.gif

Szkoda trochę, bo czasami naprawdę fajne rzeczy mozna już znaleźćsmiley.gif



http://eu.battle.net/sc2/pl/profile/594275/1/Indolent/
PM Email
kacperpll
Wiadomość [#18]: 03.05.2010 o 23:13

Dołączył: 19.04.2010 o 20:58
Lokalizacja: Opole


Siema
właśnie zacząłem bawić się w edytorze(polska wersja) ale mimo iż mam jako takie doświadczenie z edytorem z jedynki to tutaj nijak nie moge sie do końca połapać.. np nie jestem za bardzo wstanie uzyskać zdarzenie->jednostka wchodzi w obszar punktu / warunek-> gracz ma mieć X surków / działanie->powstaje x jednostek w x punkcie , ->usuwa sie X surków... większośc umiem ale tego usuwania nie moge znaleść .. i wogóle na forum przydałby się temat dla ludzi którzy chcą się nauczyć / uczą się i mają jakieś pytania czy podpowiedzi dla innych, chyba że ktoś znalazł jakiś prosty poradnik dla początujących ;p

PM Email
Bosak
Wiadomość [#19]: 04.05.2010 o 10:39

Member of Moon Division




Dołączył: 12.06.2009 o 11:34
Lokalizacja: Zgorzelec


kacperpll napisał
...usuwa sie X surków... większośc umiem ale tego usuwania nie moge znaleść ...


"Modyfiy player properyty" sluzy do zmiany ilosci surowcow - dodawania, odejmowania, ustawiania... jest w trigerach w zakladce player smiley.gif



Kobiety są jak kurczaki - najlepsze piersi i uda.
PM Email
kacperpll
Wiadomość [#20]: 05.05.2010 o 15:58

Dołączył: 19.04.2010 o 20:58
Lokalizacja: Opole


Ok to mi sie udało ale jak zrobic żeby jednostki sie nie pojaiwały jeśli gracz nie ma ilości surowców ktorą sie usuwa ?? ;]

PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 4.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :