Dziś jest: Czwartek, 29 lipca 2010, godzina 17:38
zaloguj się :
Rejestracja Rejestracja   Użytkownicy Użytkownicy   Pomoc Pomoc   Kadra Kadra   Szukaj Szukaj  
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum StarCraft 2 Ogólna tablica o StarCrafcie 2 Nowość: Kicho wyjaśnia system zadawania obrażeń w SC2

StarCraft 2 - kup klucz!

StarCraft 2 jest już dostępny w sprzedaży w naszym partnerskim sklepie GameCodes.pl!

Po zakupie otrzymujemy natychmiast klucz do gry, który uprawnia do gry poprzez oficjalne serwery batte.net. Kody są rozsyłane już od 22 lipca, a oficjalny start gry nastąpi w nocy z 26 na 27 lipca. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Cena to tylko 146,90 zł, czyli o ponad 50 zł taniej niż cena sugerowana. Kup teraz i wesprzyj serwis StarCraft2.net.pl!

Temat został zamknięty.

Temat: Nowość: Kicho wyjaśnia system zadawania obrażeń w SC2

xrasnolud
Wiadomość: 26.01.2010 o 08:53

Wielki Zderzacz Kartonów

Koreański Community Manager Kicho postanowił odpowiedzieć na kilka zadawanych przez fanów pytań, dowiadujemy się z nich, przede wszystkim, kilku informacji dotyczących zadawanych przez jednostki obrażeń.

Light armor, heavy armor, biological, mechanical, giant, psionic i tak dalej, są to atrybuty które mogą posiadać jednostki. Dla przykładu, taki Ultralisk posiada atrybuty "heavy armor- biological- giant", natomiast Archon posiada właściwość "psionic". Nie wszystkie jednostki są dzielone wyłącznie pomiędzy [light armor/heavy armor]. System zadawania obrażeń również został zmieniony w porównaniu do poprzedniej gry. Oddziały zawsze zadają 100% wartości obrażeń widocznych na ekranie. Następnie wyliczana jest do tego premia której wielkość jest zależna od napotkanych atrybutów. Dla przykładu, podstawowe obrażenia Archona wynoszą 25, jednak ma on dodatkową premię +10 przeciwko celom biologicznym. W związku z tym jednostki Zergów (które zazwyczaj są biologiczne) otrzymują od niego 35 punktów obrażeń. Z kolei Siege Tank w Siege Mode zadaje 60 obrażeń, więc wszystkie jednostki na ziemne na pewno tyle otrzymają przy trafieniu. W starym systemie, gdzie użyto atrybutów "explosive, concussive" oraz "small, medium, large" dochodziło do tego, iż Marinesi otrzymywali od tego typu ostrzału zmniejszone obrażenia.

Dyskusja dotyczy wiadomości: http://www.starcraft2.net.p(...)nia.html

[Edycja xrasnolud - 26.01.2010 o 09:14]

|....||\__\....../__/.||. _------_.......||........,,,,,,........||....____________,||....|
|....||.\__\..../__/..||.I______\....||......./___\.......||../____________/.||....|
|....||..\__\../__/...||.I__|.|___|...||....../____\......||.|____/..................||....|
|....||...\__\/__/....||.I______/....||...../__/'\__\....||..\____\.................||....|
|....||.../__/\__\....||.I__I.\__\.....||..../__/_\__\....||...\____\................||....|
|....||../__/..\__\...||.I__I...\__\...||.../_______\...||.....\____\..............||....|
|....||./__/....\__\..||.I__I.....\__\.||../__/.......\__\.||.......\____\............||....|
|....||/__/......\__\.||.I__I......\__\||/__/..........\__\||.........\____\..........||....|
|...._______________________________________\____|.........||....|
|....\___________________________________________/.........||....|
\.........................................................................................................../
PM Email
Ja Stawiam !
Dagaen
Wiadomość: 26.01.2010 o 12:38

Czy mi się zdaje, czy też wiemy już o tym od baaardzo dawna? Info typu "Hydralisk: +4 vs Armored" jest na necie odkąd pamiętam, podobnie jak wiadomość, że w SC2 nie ma starego podziału obrażeń.

PM Email
Ja Stawiam !
ElemenT
Wiadomość: 26.01.2010 o 14:45

The Only True Admin

generalnie o grze przynajmniej multi wiadomo 99% :P
tyle już czekamy, tyle osób już w to grało, tylu dziennikarzy opisywało, że nie trudno nie wiedzieć

pamiętam jak na komputerach prasowych ludzie z fansajtów siedzieli i spisywali wszystkie statystyki jednostek i wszelkie opisy z monitora smiley.gif

Administrator FORUM
JSK Internet - projektowanie stron WWW, serwery VR, prezentacje multimedialne itp.
----
If you think of MS-DOS as mono, and Windows as stereo, then Linux is Dolby
Pro-Logic Surround Sound with Bass Boost and all the music is free.
PM Email
Ja Stawiam !
mateuszwaracki
Wiadomość: 02.02.2010 o 16:40

Konto skasowane

Ty też, Krzysiu?smiley.gif

gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus!
Ja Stawiam !
lassar13
Wiadomość: 02.02.2010 o 17:34

A mnie ciekawi jak taki system otrzymywania obrażeń wpłynie na grę. Pojedynki będą z pewnością szybsze i brutalniejsze, a błędy będą więcej kosztować (przykładowo nieostrożne wejście w pole rażenia siege tanków :(:(). I poprosze jeszcze o jedną informacje- co z tarczami protossów? W SC otrzymywały one 100% obrażeń od każdego rodzaju ataków, co było sporą wadą (niezbędna dla balansu) ale w SC2 to widać byłaby zaleta, więc co z nimi?

[Edycja lassar13 - 02.02.2010 o 17:35]

[Edycja lassar13 - 02.02.2010 o 17:36]

PM Email
Ja Stawiam !
xrasnolud
Wiadomość: 02.02.2010 o 19:54

Wielki Zderzacz Kartonów

Tarcze zapewne będą podczepione pod atrybut "psionic". Co temu przeciwdziała? Tego jeszcze nie wiemy.

|....||\__\....../__/.||. _------_.......||........,,,,,,........||....____________,||....|
|....||.\__\..../__/..||.I______\....||......./___\.......||../____________/.||....|
|....||..\__\../__/...||.I__|.|___|...||....../____\......||.|____/..................||....|
|....||...\__\/__/....||.I______/....||...../__/'\__\....||..\____\.................||....|
|....||.../__/\__\....||.I__I.\__\.....||..../__/_\__\....||...\____\................||....|
|....||../__/..\__\...||.I__I...\__\...||.../_______\...||.....\____\..............||....|
|....||./__/....\__\..||.I__I.....\__\.||../__/.......\__\.||.......\____\............||....|
|....||/__/......\__\.||.I__I......\__\||/__/..........\__\||.........\____\..........||....|
|...._______________________________________\____|.........||....|
|....\___________________________________________/.........||....|
\.........................................................................................................../
PM Email
Ja Stawiam !
grzgorz
Wiadomość: 03.02.2010 o 14:26

Może wszystko?

PM Email
Ja Stawiam !
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Temat został zamknięty.

Skocz do :