Rince |
|
Konto skasowane
|
http://www.wowhead.com/?talent=oV0VZZVAGcocxsfqt - taki build full frost na leveling + instancje, gra sie bardzo przyjemnie, szczegolnie od 66 lvl'u (icelance!!!!111), ale nie spodziewaj sie, ze bedziesz 1szy jesli chodzi o zadany dmg
http://www.wowhead.com/?tal(...)ccoeRt0h - teraz przymierzam sie drugim magiem na levelowanie tym buildem, tez nic oryginalnego, punkty z impact potem przerzuce do playing with fire + imp. fire blast.
w pierwszym talenty rozdajesz najpierw w drzewku frost, w drugim w fire
przy wybieraniu profesji 2x zastanow sie nad tailoring, bo dla maga az tak super to nie jest
[Edycja Rince - 21.04.2008 o 03:58]
[Edycja Rince - 21.04.2008 o 04:00]

|
|
 |
fae |
|
Konto skasowane
|
przy wybieraniu profesji 2x zastanow sie nad tailoring, bo dla maga az tak super to nie jest
No nie wiem... Ja moim frost magiem zaczynam raidowac T5 a nie zamienilem jeszcze ani mojego seta Shadoweave ani Spellstrików.
Do pierwszego wymagany jest shadow tailoring zeby w ogole go zalozyc a do drugiego tailoring jest wymagany do bonusa setowego, dzieki ktoremu tak naprawde ten set bije na glowe wszystko co moze spasc w raidach T4.
Nie mówiąc o tym że na torbach zarabiam majątek (bynajmniej nie na tanich Netherweave bag-ach, ale juz na torbach do herbalismu owszem).
btw, mowimy tutaj o 70-tkowej specjalizacji a nie o levelowaniu.
|
|
 |
r04r |
|
Konto skasowane
|
Po rocznej przerwie wróciłem do gry w WoW'a moim magiem (51lvl) chciałem się Was poradzić co do drzewka talentów które trochę się zmieniło. Zastałem je w takim stanie:
http://www.wow-europe.com/e(...)13201001
Moje pytanie brzmi czy mam coś zmienić? I w co teraz warto władować punkty?
|
|
 |
Rince |
|
Konto skasowane
|
wywalilbym punkty z permafrost (ten talent jest najbardziej efektywny w buildzie do aoe blizzard farmingu) i wpakowal je gdzies indziej - zalezy od preferencji imo
poszukaj na necie (i w tym temacie) buildow full frost, chyba ze frostbolty Ci sie znudzily - mozna pomyslec o respecc na fire
jak nie chcesz wydawac golda, to twoj build nie jest zly, spokojnie mozna nic nie zmieniac, tylko dodawac nowe punkty az do 70tki

|
|
 |
MaSSa |
|
Konto skasowane
|
najlepszy build dla poczatkujacego do expienia?? poda ktos?
|
|
 |
Gibarian |
|
Konto skasowane
|
Witam,
na pocztaku musze napisac, ze juz bardzo dawno nie gralem, wiec najnowszych trendow buildowych nie znam,
ale mysle ze do expienia nic sie nie zmienilo ;p jak expilem mojego mage'a (a bylo dosyc dawno temu) to szedlem w fire. Jednak uwazam, ze dobre jest wejscie albo w fire albo w frost. Proponuje rowniez nie mieszac talentow, tylko powoli wypelniac jedno drzewko, zwracajac uwage na to co faktycznie moze nam sie przydac a co nie. Za przeproszeniem, pierd..enie, zeby przy expieniu isc w aoe jest troche chore jak na moj gust, bo mag expiacy ma strasznie maly dps, ale co kto woli ;p
A co do wyzszych lvleli (tj. 70) to wg mnie sprawa wyglada roznie, polecalbym na poczatek uszyc sobie seta fire/arc i pojsc pure fire lub fire/arc (widzialem rowniez pare zacnych kombinacji arc/fire, ktore wygladaja ok ale nie wiem czy sie sprawdzaja). Tym sposobem mozna pociagnac sporo czasu i uszytego seta wymienic na t5. Wtedy polecalbym przerobic sie arc/fire lub pure frost. Te buildy daja rade przy +1k spell dmg, ktory przy t5 nie jest wielkim osiagnieciem A ja jak juz sie jest w pro gildii (chociaz slyszalem ze teraz zabic illidana to juz nie jest sztuka) to polecam pure arc lub pure frost. Widzialem juz naprawde super magow bijacych w illidana za 5800+ z frostbolta (a trzeba zaznaczyc ze frostbolt jest 0,5s szybszy niz fireball, masz zdecydowanie wieksza szanse na crita, no i jeszcze co 3 minuty przywolujesz sobie 'wodnego ziomka' ;) ktory wbrew pozorom potrafi duzo zdzialac ). Tak ogolnie rzecz biorac: ja bym uzaleznil build od tego ile sie ma +spell dmg.
Na koniec jeszcze dodam, ze ja caly czas, czyli zdecydowanie przed wysjciem TBC bylem frost mage'm i nim pozostalem, bo poprostu lubie frost zrobilem sobie pare razy respeca na rozne buildy, pogralem nimi troche, byly fajne, ale jakos nie umialem sie w nich na dluzsza mete odnalezc. Poprostu uwielbiam frost i nie umiem juz grac fire lub arc magiem.
I jeszcze raz podkreslam, tak bylo jak ja gralem, jak jest teraz po wysjciu nowych patchy - nie wiem, takze prosze mnie w razie czego nie bluzgac zbyt mocno :P
Ale sie rozpisalem ;o czas konczyc xd
Pozdrawiam.
P.S. zapomnialem jeszcze dodac, ze nie dam zadnego linka do jakis buildow, bo uwazam, ze jednym z elemntow tej gry jest tez tworzenie czegos SAMEMU, a nie zeby od kogos zwalic. Powinnismy tutaj nowych graczy tylko nakierowywac na to co powinni robic, a nie dawac im gotowe buildy do ksera. A 'starzy magowi wydajadacze' powinni chyba badziej zaczac dyskusje bardziej w strone przydatnosci pojedynczych talentow, a nie calych buildow.
[Edycja Gibarian - 24.05.2008 o 19:25]
|
|
 |
Rince |
|
Konto skasowane
|
Gibarian napisał Widzialem juz naprawde super magow bijacych w illidana za 5800+ z frostbolta (a trzeba zaznaczyc ze frostbolt jest 0,5s szybszy niz fireball, masz zdecydowanie wieksza szanse na crita, no i jeszcze co 3 minuty przywolujesz sobie 'wodnego ziomka' ;) ktory wbrew pozorom potrafi duzo zdzialac  ). Tak ogolnie rzecz biorac: ja bym uzaleznil build od tego ile sie ma +spell dmg.
'wodny ziomek' robi mniejszy dps niz procc ignite i to zaledwie przez 40 sekund na 3minuty
w raidach nadal najlepiej sprawdza sie drzewko fire
niektorzy ostatnio testuja full arcane build oparty o spam ab, bez przerywania tego frostboltem/fireballem, potrzeba do tego 20k+ many
co kto lubi

|
|
 |
raas |
|
Konto skasowane
|
Odnosnie spamu ab, 20k to stanowczo za malo jesli myslisz o spamie ab. Sam na raidach grajac arcane wyciagalem 403mp5 w czasie casta + sp w grupie + spam mana potkow + gemow + evo a i tak bedziesz oom po 2-3min. Caly trik polega na tym zeby po 3 pierwszych ab odpalic all cd, ap,trinkety itp, przez ten czas spamuje sie tylko ab, potem łykamy pota + gema, i znowu odrobina spamu przerywanego tylko am w czasie clearcasta. Generalnie to nie jest build dla ludzi oszczednych bo tylko spamujac all wolne cd jestes w stanie wytopowac dmg. Np na takim najentusie byłem w stanie zrobic 1500dps ( bez trinketu z illhufa :/ ). W bt i mh jednak juz bardziej oplaca sie grac 2/48/11.
ps: jestem na raidzie i jest mala przerwa all błedy ort poprawie jak skoncze, to tak tylko zeby nie było ;P

|
|
 |
Dreneic |
|
Konto skasowane
|
|
|
 |
rafalalex |
|
Konto skasowane
|
Co myslicie o tych dwoch buildach? ktory z nich jest bardziej przydatny dla poczatkujacego maga?
1
czy
2
|
|
 |
Rince |
|
Konto skasowane
|
w pierwszym punkty z frost warding przenies do shatter - 5/5 to jest mus.
w drugin punkty z frost warding przenies do elemental precision, brakujacy punkt wezmiesz z imp. coc, 2 wolne punkty z imp. coc i jeden z arctic reach daj we frost channeling
cone of cold nie jest na tyle wspanialym zakleciem, zeby marnowac na nie 3pkty talentow
frost warding na 60lvlu rowniez sie nie oplaca - tak czy siak armor maga jest slaby, frostbite proc 'chroni' o wiele lepiej niz 30% wiecej armora liczonego z clothow. icebarrier + frostbite proccs + blink + frostnova wystarczaja zeby przezyc podczas expienia i trzymac moby na dystans

|
|
 |
reredruM |
|
Konto skasowane
|
Witam.
Dzisiaj jade kupic wowa. Na pierwsza postać wybrałem maga BE. Przejrzałem tu buildy i chciałbym zrobić jeden z nich.
http://www.wowhead.com/?talent=oZEgGzf0cReRt
http://www.wowhead.com/?tal(...)cIkeRt0h
Który lepszy?
Jak dostane talenty to w co najpierw ładować, które umiejętności?
Preferuje granie solo, a profesje myślę o herbalism i alchemy.
Jak ktoś może to powiedzcie, który serwer mam wybrać, żeby na nim sporo polaków grało.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i jakby ktoś zaczynał grać to polecam ten build czysty fire. O ile się expi na mobach +/- 3 lvle to się nie ginie. Mam 20 lvl i gra się spoko.
|
|
 |
dywyn |
|
Konto skasowane
|
Do gry solo lepiej sprawdza sie frost, full frost.

WoW garść newsów
|
|
 |
Mobiva |
|
Konto skasowane
|
reredruM napisał
Jak ktoś może to powiedzcie, który serwer mam wybrać, żeby na nim sporo polaków grało.
Polaków znajdziesz prawie wszędzie.
Ja gram na realmie: Lightbringer w gildii FreeMen - zawsze można liczyć na pomoc innych w trudnych sytuacjach.
Jak osiągniesz 70 lvl to możesz się przenieść do nowej gildii Przymierze gdzie siedzą same 70-ki.
|
|
 |
nekresiss |
|
Konto skasowane
|
Witam. mam pytanie apropo buildów. Jestem poczatkujacy, tak wiec moze to o co pytam jest banalne ale czy nie lepiej zamiast w Elemental precision ładowac 3 punkty dac w Frostbite...?? gram z frostbite i wiem ze nieraz mi to rzycie ratuje, zawsze nove mam na inna okazje przeciez ten skil daje zatrzymanie potwora a to chyba sie przydaje, bo jak sie przekonalem Mag to nie tank i gdy mam problem z kilkoma mobami to zawsze jeden i tak jest na dystans. Moze mi to ktos wyjasnic??
Mówie o buildzie
http://www.worldofwarcraft.(...)13051051
|
|
 |
robertxd |
|
Konto skasowane
|
frostbite 3/3 tak jak shater 5/5 must have. wywal pkt z ele precision i frost warding.
rzycie

[Edycja robertxd - 17.08.2008 o 18:06]
|
|
 |
nekresiss |
|
Konto skasowane
|
czyli ten bulild powienien wygladac tak?
http://www.wowhead.com/?talent=oZZVVGIsfxsVot
a i mam pytanie bo mam ejszcze 10 punktów czy warto dpakowac je do frosta czy co znimi zrobic?
P.S sorry za ort
|
|
 |
Rince |
|
Konto skasowane
|
do lvlowania oplaca sie bardziej wziasc arctic winds zamiast winter's chill
chociaz nadal twierdze, ze w fire lvluje sie szybciej, to jak juz ktos zdecydowal sie na frost to moze sprawdzic ten build:
http://www.wowhead.com/?tal(...)zofxo0qt - aby żyło się lepiej, czyli siadało i piło jak najmniej, na moby z frost immune używamy arcane missilies, 100% wiecej armoru niz wiekszosc magow (chociaz malo to daje), 30% mana regen w walce, mozna bic moby z wiekszym lvlem bez wiekszych przeszkod (ele. precission), winter's chill nie jest jakims super-talentem do lvlowania, bo moby po prostu padaja za szybko, zeby mialo to widoczny wplyw na dmg. Wiekszosc krytykow i tak bierze sie z shatterow. cone of cold uzywac jak juz nic innego nie zostalo (czyli fireblast ma jeszcze cooldown)
w bardzo krytycznych sytuacjach z magiem bez many mozna spamowac frostbolta rank 1 i czekac na clearcast, jeszcze jak sie frostbite trafi to juz w ogole mozna odetchnac
frost nova rank 1 zawsze, nie ma co marnowac many
sheep to samo

|
|
 |
nekresiss |
|
Konto skasowane
|
Wyglada bardzo fajnie. A moglbys podac z fire tez cos?? bo mam ale to deep wiec nie koniecznie pewnie najlepsze, chodzi mi o jakas przezywalnosc, i czy to wogole mozliwe?? bo z tego cow iem to nie zawsze.
|
|
 |
Rince |
|
Konto skasowane
|
przezywalnosc fire maga polega na tym, ze zabija moby w dosc krotkim czasie (przy dobrym sprzecie i 1 mobku nie dostaniesz nawet 1 hita)
no i grajac z buildem fire oplaca sie korzystac z zaklec typu r1 frostbolt, r1 frostnova, r1 coc, zeby caly czas byc w stanie trzymac mobki na dystans
tych najbardziej znanych buildow nie podaje, bo mozna je znalesc bardzo latwo, powyzszy i ten testowalem lvlujac drugiego maga i oba 'daja rade' wg mnie
http://www.wowhead.com/?tal(...)ccMeRx0h
to taka przerobka buildu uzywanego na raidach, nie ma w nim:
pyroblast (za dlugi cast time jak dla mnie + cooldown, wiec szybko wylecial z mojej rotacji do lvlowania)
dragon's breath (dzieli cd z coc, to bardziej pvp talent o ile ktos gra pvp w deep fire i do trashu na raidach)
blast wave (dziel cd z frost nova, reszta tak jak w przypadku db)
rotacje trzeba dobrac do mobow
kazdy procc impactu cieszy
kazdy procc bazing speed robi z twojego maga maratonczyka
duzy dmg, smieszna losowosc
http://www.wowhead.com/?tal(...)GGobxobo
ten to taki 4fun elemental specc do zabawy na battlegroundach - shatter, blazing, ice barrier, icy veins, coldsnap, impact, permafrost. Rzadko sie zdarzy, ze bedziesz mial idealna sytuacje na wykorzystanie elementala a jesli nawet Ci sie taka trafi, to po zabiciu 1-3 graczy znowu bedziesz na niego czekal, takze na standartowa farme honoru, ktora nudzi czlowieka predzej czy pozniej wole grac tym buildem. Ewentualnie mozna zrezygnowac z pyro + blast wave. Blast Wave jest niezle jako dodatkowy instant do wykonczenia kogos. Pyro to po prostu fajnie wygladajaca kula ognia i niezly opener na owce - calkiem spora czesc graczy panikuje, odpala trinkety, iceblocka, bubble, ale tak to raczej bezuzyteczne 
Majac blazing speed i chcac wyciagnac z tego talentu 100% mozliwosci musisz miec ten maly addon:
http://www.wowinterface.com(...)edy.html
Kiedy twoj mag 'dostaje skrzydel' w glosnikach slychac benny hill theme song.
[Edycja Rince - 21.08.2008 o 21:30]

|
|
 |
REKLAMA |
|
|
|
|
 |