![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Temat: Oficjalny topic każdego Maga. |
Pierwsza << < ... | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | > >> Ostatnia |
![]() |
AdaMS11 |
Wiadomość [#2221]: 22.12.2010 o 21:49 |
|
Konto skasowane |
Siemka. Jestem nowym graczem i mam kilka pytań.
|
|
|
||
![]() |
||
JEDIDJ |
Wiadomość [#2222]: 23.12.2010 o 00:04 |
|
Konto skasowane |
Siemka. Jestem nowym graczem i mam kilka pytań. 1. Po co w statystykach maga hit rating? Co to właściwie daje? Lepiej więcej spell power czy hit rating? 2. Wszyscy mi mówią że są itemy pod pvp i są itemy na raidy? Jak rozpoznać czym one się różnią? Mają inne statystyki czy co? 3. Wbiłem 80 lvl i narazie nie mam kasy na cata, farmie sobie więc justic pointsy i honoric pointsy z BG i randomów lich kinga. Które z tych punktów będą mi potrzebne żeby kiedyś kupić set na pvp na 85 lvl? I czy najlepsze możliwe itemy na pvp sie kupuje czy dropi na jakichś raidach? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
||
![]() |
||
AdaMS11 |
Wiadomość [#2223]: 25.12.2010 o 16:24 |
|
Konto skasowane |
Jak ktoś wie to proszę niech mi wyjaśni jakie są dokładnie różnice w itemkach na pvp i na pve. Mam jeszcze pytanie o statystyke mastery rating? Co ona właściwie daje? |
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2224]: 30.12.2010 o 01:05 |
|
Konto skasowane |
Ogolnie w itemach dla dps casterow sa masz stamine i intellect i do tego 2 staty tzw. combat raitings (haste, crit, mastery, hit). W itemach pvp masz wiecej staminy na koszt intelectu(aale tutaj nie jestem pewien) i zamiast jednego z wyzej wymienionych ratingow resilience. Jest to statystyka kompletnie niepotrzebna na pve, poniewaz zmniejsza ona obrazenia, ktore dostajesz. Poza tym sety pvp maja inne bonusy za uzbieranie kilku czesci niz te na pve.
|
|
|
||
![]() |
||
AdaMS11 |
Wiadomość [#2225]: 30.12.2010 o 03:45 |
|
Konto skasowane |
Ok teraz łapie.
|
|
|
||
![]() |
||
GOPA |
Wiadomość [#2226]: 25.01.2011 o 23:30 |
|
Konto skasowane |
krotkie pytko odnosnie maga:
|
|
|
||
![]() |
||
JEDIDJ |
Wiadomość [#2227]: 26.01.2011 o 00:23 |
|
Konto skasowane |
krotkie pytko odnosnie maga: 85 lv. normalne dungeony, za niedlugo hero, zbieram sprzet.Jakie statsy sa najwazniejsze?? rozumiem ze najlepiej isc w fire tak? bo pamietam ze w licz kingu biegalismy w arcane Dlatego statystyki są ułożone w ten sposób gdy nie masz haste soft capa: Int > Haste > Hit Cap > Spell Power > Crit Rating > Mastery A gdy go masz Haste laduje na samym koncu przez co priorytety w statystykach zmieniaja sie na takie: Int > Hit Cap > Spell Power > Crit Rating > Mastery > Haste |
|
|
||
![]() |
||
Starrk |
Wiadomość [#2228]: 18.02.2011 o 23:27 |
|
Konto skasowane |
Postanowiłem zacząć w WoW'a i moją pierwszą postacią będzie gnom mag ;) Mam w takim razie dwa pytania. Jako, że nigdy nie grałem w WoW'a, ale ostatnio troszkę poczytałem stąd moje pytanie: czy da radę resetować talenty, jeśli tak to gdzie i czy coś to kosztuje. Drugie, to czy możecie mi podsunąć jakiś dobry build pod PvE? Będę grał na serwerze PvP, jednak chcę jak najszybciej się wylvlować do high lvlu i wtedy będę myślał o PvP ;) Z góry dzięki.
|
|
|
||
![]() |
||
watman |
Wiadomość [#2229]: 19.02.2011 o 11:07 |
|
Konto skasowane |
aha, jeszcze jakich profesji (Enchanting, Jewlery crafting, itp) się wyuczyć by móc trochę golda na start zyskać? Rozwojowe postaci D3 |
|
|
||
![]() |
||
Thenick |
Wiadomość [#2230]: 27.03.2011 o 14:29 |
|
Konto skasowane |
Jaką profesję wybrać dla maga? Myślałem nad Enchanting + Engineering/Herbalism. Dobrze by było, gdyby te profesje dawały dobre bonusy dla mojej klasy ew. pozwalały na zarobienie trochę pieniędzy. |
|
|
||
![]() |
||
Lilly |
Wiadomość [#2231]: 27.03.2011 o 14:43 |
|
Konto skasowane |
Jaką profesję wybrać dla maga? Myślałem nad Enchanting + Engineering/Herbalism. Dobrze by było, gdyby te profesje dawały dobre bonusy dla mojej klasy ew. pozwalały na zarobienie trochę pieniędzy. .:: Lilija - Lvl 85 Balance druid ::. .:: Elitist Jerks ::. |
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2232]: 31.03.2011 o 18:00 |
|
Konto skasowane |
Tutaj sie nie zgodze lily bo najlepszy jest engi ;) |
|
|
||
![]() |
||
Lilly |
Wiadomość [#2233]: 31.03.2011 o 18:49 |
|
Konto skasowane |
Tutaj sie nie zgodze lily bo najlepszy jest engi ;) Beyond that, most professions provide roughly equal gains. Engineering: Synapse Springs give 480 Int, for 10 seconds out of every 60, for 80 Int on average (varies slightly in practice). .:: Lilija - Lvl 85 Balance druid ::. .:: Elitist Jerks ::. |
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2234]: 04.04.2011 o 14:35 |
|
Konto skasowane |
Tak jest w teorii. W praktyce z engi mamy 480 inta on use. Moze go uzyc zawsze w momencie gdy zbieramy ignite przed rzuceniem combustion. W przypadku taila nie mam tej pewnosci ze procnie on akurat wtedy. Dlatego w przypadku raidow, gdy chcemy miec jak najwyzszy ignite w okreslonym przez mechanike walki momencie, engi sprawuje sie lepiej
|
|
|
||
![]() |
||
Lilly |
Wiadomość [#2235]: 04.04.2011 o 19:50 |
|
Konto skasowane |
Nie będę się upierać, jeśli o wpływ tymczasowych buffów na mechanikę maga chodzi. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Jeśli weźmiemy mniejszy buff, którego wystąpienie kontrolujemy zamiast większego buffu o losowym wystąpieniu i będziemy go opóźniać, w celu uzyskania teoretycznie lepszych okoliczności użycia, to uptime opóźnianego buffu będzie mniejszy, co de facto zmniejsza jego wartość. U większości casterów mimo wszystko wyższy buff z wyższym uptimem jest lepszy. Ja sama mam wprawdzie engi, bo tailoring na samym początku Cata bardzo posysał, ale i tak używam buffu co CD (szczególnie, że ma relatywnie krótki CD). Jeśli engi nie dostanie jakichś fajniejszych rzeczy w kolejnym kontencie, to rozważam powrót do Tailoringu.
|
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2236]: 04.04.2011 o 22:23 |
|
Konto skasowane |
Wcale nie opozniam wystapienia tego buffa
|
|
|
||
![]() |
||
Lilly |
Wiadomość [#2237]: 05.04.2011 o 02:31 |
|
Konto skasowane |
Dopytałam się troszkę i na korzyść tailoringu przemawia to, iż z racji, że ten buff jest dość często, to można go sobie ustawić chociażby na power auras i dopasować używanie CD do występowania buffu. A buff z tailortingu jest mimo wszystko zdecydowanie większy.
|
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2238]: 05.04.2011 o 03:10 |
|
Konto skasowane |
Po czesci musze przyznac Ci racje. Jednak nadal wystepuja sytuacje, gdzie trzeba uzyc cd w dokladnie okreslonym momencie. Najlepszym tego przykladem jest maliorak. Mamy tam sekunde czy dwie, w czasie ktorej trzeba przerzucic combustion na addy w zielonej fazie
|
|
|
||
![]() |
||
Validus |
Wiadomość [#2239]: 05.04.2011 o 20:42 |
|
Konto skasowane |
Jest bardzo ciekawe to co opisujecie. Chciałbym poniekąd wyciągnąć wnioski z tego i zastanawiam się nad paroma rzeczami.
|
|
|
||
![]() |
||
paszkins |
Wiadomość [#2240]: 05.04.2011 o 21:15 |
|
Konto skasowane |
To, ze doaplki on use sa najlepsze dla buildu arcane bylo juz chyba poruszone w Twoim temacie Validus. Mi ogolnie tutaj chodzilo o przewage engi dla konkretnych sytuacji w buildzie fire. Zgadzam sie, ze w typowej walce patchwerkowej (do ktorej mozna w tym momencie najbardziej chyba porownac chimaerona z punktu widzenia maga) tail jest lepsze od engi. Jednak opisze jeszcze raz dokladnie podstawowy przyklad, w ktorych engi wypada lepiej.
|
|
|
||
![]() |
||
REKLAMA | ||
![]() |
Strona 112 z 115. |
Pierwsza << < ... | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | > >> Ostatnia |
Idź do strony : |