Dziś jest: Wtorek, 17 października 2017, godzina 15:18
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo II Pomoc problem z europe battlenet


Odpowiedź

Temat: problem z europe battlenet

Dunwich
Wiadomość [#1]: 27.09.2008 o 13:18

Dołączył: 04.08.2008 o 16:40
Lokalizacja: warszawa


Mam problem, nie moge sie zalogowac na europe battlenet...otrzymuje informacje jakbym w ogole nie mial internetu. Stalo sie tak po kilku dniach normalnego uzytkowania nowo zalozonego interntetu. Co ciekawe moge sie zalogowac do battlenet asia i us east i west. Nie mam stalego Ip, o co chodzi? co sie dzieje? Plz help, pozdrawiam

PM Email
Drout
Wiadomość [#2]: 28.09.2008 o 20:06

Dołączył: 15.07.2007 o 00:22


Dunwich napisał
Mam problem, nie moge sie zalogowac na europe battlenet...otrzymuje informacje jakbym w ogole nie mial internetu. Stalo sie tak po kilku dniach normalnego uzytkowania nowo zalozonego interntetu. Co ciekawe moge sie zalogowac do battlenet asia i us east i west. Nie mam stalego Ip, o co chodzi? co sie dzieje? Plz help, pozdrawiam


Przedstaw konkretnie, jaki występuje komunikat itp.
Możliwe, że diablo2 - wejście na battlenet jest blokowane przez firewall (zgaduje)
Więcej informacji

PM Email
Dunwich
Wiadomość [#3]: 28.09.2008 o 21:35

Dołączył: 04.08.2008 o 16:40
Lokalizacja: warszawa


Napis brzmi "Nie mozna polaczyc sie z battle net. Jesli korzystasz z modemu to przed polaczeniem sie z battlenet musisz najpierw polaczyc sie z dostawca uslug internetowych. W celu dalszych info odwiedz battlenet support". Mam normalny internet z publicznym IP. Wszystko dzialalo przez kilka dni w porzadku, nagle europe padł. Przy pozostałych krainach wszystko dziala dobrze( asia. Us), wiec to chyba nie kwestia firewalla...jestem bezradny

PM Email
marny83
Wiadomość [#4]: 15.10.2008 o 18:14

Konto skasowane





Mam identyczny problem może ktoś wie o co chodzi. No różnica jest taka, że grałem prawie 3 miechy confused.gif

Stregobor
Wiadomość [#5]: 18.12.2008 o 08:36

Dołączył: 18.12.2008 o 08:34


Ja również mam taki problem. Co może być przyczyną?? Działa mi tylko serwer Asia więc to nie wina łącza czy bana czy czegokolwiek. Na serwerach Europe i USA gra w ogóle nie próbuje wysyłać żadnego pakietu

PM Email
Krecik
Wiadomość [#6]: 18.12.2008 o 15:12

i'm what i'm




Dołączył: 03.07.2006 o 21:13
Lokalizacja: Toruń


masz internet z neostrady, czy jakieś osiedlówki?



--- MODERATING SC & SC2 ---
:*
"kto mi wlezie i zrobi bajzel w norce pierdolnę łopatą!"
Be original, be yourself
SC2 Profile
PM Email
Darmin
Wiadomość [#7]: 27.12.2008 o 14:21

Dołączył: 27.12.2008 o 14:16


Witam
Ja mam identyczny problem nie mogę grac tylko na europie i na zamkniętym i na otwartym BN
Żeby było ciekawiej wczoraj wieczorem normalnie sobie grałem dopiero potem mi wyskoczyło że nie mogę się połączyć z BN

PM Email
specy
Wiadomość [#8]: 14.01.2009 o 20:16

Dołączył: 11.01.2009 o 09:05


Też od tygodnia mam ten problem nie działa mi Europe i US West a Azja i US East działa o co z tym chodzi.
Mam 3 kompy i 2 klucze i wszędzie jest tak samo nie używam żadnych hacków.

PM Email
Xuang-WM
Wiadomość [#9]: 17.01.2009 o 12:18

Konto skasowane





Jeżeli kilka razy szybko założycie i zamkniecie grę to istnieje niebezpieczeństwo BANA, taki BAN może potrwać nawet miesiąc czasu.
Ban jest na wasz IP (jednakowy nawet jeśli jest kilka komputerów). Ban działa tylko na krainę, na której go dostaliście, pozostałe krainy będą działały.

[Edycja Xuang-WM - 17.01.2009 o 12:19]



biggthumpup.gif Redaktor battlenet.pl
biggthumpup.gif Administrator pcl-pvp.org
beerchug.gif Masz jakieś pytania? Wyślij prywatną wiadomość lub pisz na mój nr GG, z chęcia pomogę!
on battle.net since ~2000
maydayrasti
Wiadomość [#10]: 20.01.2009 o 13:25

Konto skasowane





mam identyczny problem z polaczeniem i to napewno nie jest ban bo wczoraj wlaczylem diablo pierwszy raz od 4 miesiecy i nie moge sie polaczyc z europa a reszta krain dziala

specy
Wiadomość [#11]: 24.01.2009 o 17:11

Dołączył: 11.01.2009 o 09:05


Witam

Kontaktowałem się w tej sprawie z support_(at)_battle.net i dostałem od nich ze 3 emaile z poradami ale nic nie skutkowało. To nie jest ban, po kilku wejściach i wyjściach po sobie pojawia się ban ale jest to wyraźnie napisane, że ta kraina jest chwilowo niedostępna i tyle i trwa to przeważnie nie dłużej niż 30 min a nie kilka dni. Sam w tym czasie próbowałem się łączyć z innych miejsc i było to samo, mam blueconnecta i próbowałem się też łączyć przez niego ( wtedy IP jest inne) i też nie działało.Przypuszczalnie to wina jakiejś reorganizacji serwerów blizzarda bo czytałem, że 10-01-2009 przestali wspierać starsze wersje windowsów niż XP. Wprawdzie ja gram na XP ale z nimi to różnie bywa.

Na waszą pociechę powiem wam, że musicie się uzbroić w cierpliwość i to się samo naprawi, u mnie ruszyło po około 10-12 dniach
znów od czwartku mogę grać ;))). Życzę powodzenia i cierpliwości . Marcin

[Edycja specy - 24.01.2009 o 17:15]

PM Email
WooJ
Wiadomość [#12]: 24.02.2009 o 17:23

Konto skasowane





Mam dokładnie ten sam problem, hmm dziwne. Gram w wara z 5 lat i pierwszy raz mi się coś takiego zdażyło. Mam nadzieje że niedługo minie. Ale nie ładnie ze strony blizzardu, że coś takiego ma wogóle miejsce. crying.gif

[Edycja WooJ - 24.02.2009 o 19:50]

Polkalolo
Wiadomość [#13]: 27.02.2009 o 18:26

Dołączył: 27.02.2009 o 18:18
Lokalizacja: wa_wa


HA HA a ja wiem o co chodzi Jak wam PISZE ,ZE NIE MOZECZIE SIE ZALOGOWAC TO OZNACZA ,ZE NIE MACIE ZEZWOLENIA OD (INTERNETU) ALBO ANTY WIRUSA JA TAK MIALAM I uzi2.gif TEPSE. A TAK POWARZNIE TO POPROSILAM O ZDIECIE JAKIEJS TAM BLOKADY I JUZ:beerchug.gif

HA HA a ja wiem o co chodzi Jak wam PISZE ,ZE NIE MOZECZIE SIE ZALOGOWAC TO OZNACZA ,ZE NIE MACIE ZEZWOLENIA OD (INTERNETU) ALBO ANTY WIRUSA JA TAK MIALAM I uzi2.gif TEPSE. A TAK POWARZNIE TO POPROSILAM O ZDIECIE JAKIEJS TAM BLOKADY I JUZ:beerchug.gif

PM Email
ManiacDiablo2LOD
Wiadomość [#14]: 28.02.2009 o 09:06

Dołączył: 22.02.2009 o 21:09
Lokalizacja: Dębno


Polkalolo napisał
HA HA a ja wiem o co chodzi Jak wam PISZE ,ZE NIE MOZECZIE SIE ZALOGOWAC TO OZNACZA ,ZE NIE MACIE ZEZWOLENIA OD (INTERNETU) ALBO ANTY WIRUSA JA TAK MIALAM I uzi2.gif TEPSE. A TAK POWARZNIE TO POPROSILAM O ZDIECIE JAKIEJS TAM BLOKADY I JUZ:beerchug.gif

HA HA a ja wiem o co chodzi Jak wam PISZE ,ZE NIE MOZECZIE SIE ZALOGOWAC TO OZNACZA ,ZE NIE MACIE ZEZWOLENIA OD (INTERNETU) ALBO ANTY WIRUSA JA TAK MIALAM I uzi2.gif TEPSE. A TAK POWARZNIE TO POPROSILAM O ZDIECIE JAKIEJS TAM BLOKADY I JUZ:beerchug.gif



Ha HA Bardzo śmieszne wiesz?

PM Email Strona domowa
WooJ
Wiadomość [#15]: 16.03.2009 o 20:46

Konto skasowane





Witam,
Problem sam minął po dwóch dniach.

Gosen
Wiadomość [#16]: 22.04.2010 o 18:11

Dołączył: 02.03.2010 o 18:23
Lokalizacja: Poznań


wróciłem do gry po 3 latach około i problem jest ten sam :/

PM Email
arabek01
Wiadomość [#17]: 29.04.2010 o 15:18

Dołączył: 03.12.2007 o 22:09


Jak tak dlugo nie grales to moze potraktowali twoj cd-key jako piracki. I dunno.
Jak tak mialem to format c: pomogl

PM Email
DrIuS
Wiadomość [#18]: 25.06.2010 o 08:07

Dołączył: 25.06.2010 o 07:48


Wszystko wygląda mi że to jest awaria z bramką Europa lub właśnie trwają prace nad serwerem. Ponieważ sytuacja się powtarza, właśnie dzisiaj też nie da się połączyć z Europą.

PM Email
UchoMen
Wiadomość [#19]: 30.06.2010 o 15:16

Dołączył: 30.06.2010 o 15:14
Lokalizacja: Chojnów


Ja kupiłem cd key pogralem z 4h i Europa block >:-( jeśli to ma być produkt tak "(wulg.)" firmy to ja wole mario jak coś mam osiedlowe

PM Email
Kilerb
Wiadomość [#20]: 08.07.2014 o 18:46

Dołączył: 28.04.2009 o 20:43


Mam to samo tygodnia kicha nie mogę wejść na Europe

PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :