Nebis |
|
Konto skasowane
|
mam celka 2.4 1.25gb ramu 400mhz fx5200 i gra tnie nawet jak wlatuje po schodach do zepelina u undedow tak mam swiezy system tak mam nowo zainstalowany Dirix9c
sprawdzalem stery omegi i oficjalne z Nvidi co jeszcze moge zrobic pls help z gory thx
|
|
 |
Dhanter |
|
Konto skasowane
|
No to jak dla mnie:
1. Piracki serwer.
2. Złe chłodzenie.
3. Zawalony dysk.
4. Cholernie zatłoczony serwer (zmień go [jeśli napiszesz, że nie chcesz, to my Ci już tu nie pomożemy]) 
|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
1 serwy to Hakkar i Executus na obu to samo
2 temperature sprawdzalem jak na komputer to mam lodowe
3 na c:4.72 d:5.67 e:6.66
4 Hakkar to recomended a Executus jest full ale na obu to samo i na serwie gdzie populacja jest na low tez to samo
[Edycja - Nebis w 20-02-2006 o 22:03]
|
|
 |
hornblower |
|
Konto skasowane
|
Wywal CT_RaidAssist i sproboj ponownie, jak pomoze to zainstaluj nowa wersje ( byly problemy se starymi RA i 1.9 patch). Jak nie pomoze to moze karta graficzna ci nie wyrabia ? wkoncu 5200 jest slabe 
Wylacz Antyaliasing ? Narazie wiecj pomyslow nie mam

|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
wszytko jest na low a kumpel gral ma atlon +1700 GF 440MX i 770 ramka na 333 i gra mu smigala lepiej niz mi on tez gral na all low
[Edycja - Nebis w 20-02-2006 o 22:07]
[Edycja - Nebis w 20-02-2006 o 22:07]
|
|
 |
Ogar |
|
Konto skasowane
|
ten celeron to celeronD, czy stary, northwood ze 128kb cashe?
i czy katra ma 128b szyne do pamieci, czy 64b?
|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
karta ma 128 a celek to stary w koncu ma te +2 lata ale mi biega o ustawienia na low wiem ze celek i FX 5200 to malo wydajny sprzet
|
|
 |
gonzo11 |
|
Konto skasowane
|
mam podobnie, ale zazwyczaj restart pomaga 
|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
hornblower prosze jasnij co mam wywalic i jak ja dopiero zaczynam wiec nie kminie sorx ;(
|
|
 |
nabonid |
|
Konto skasowane
|
Chodzi mu o moda CT RaidAssist, po twojej reakcji widze, ze go nie masz. Sprobuj jeszcze wylaczyc synchronizacje pionowa. RAM-u masz sporo, jezeli grafe juz masz na minimum to mozliwe, ze ci procesor nie wyrabia.
edit - literowka
[Edycja - nabonid w 20-02-2006 o 22:53]
|
|
 |
N00B-007 |
|
Konto skasowane
|
Mialem podobny problem...gra schodzila mi do 10-15 fps. Pomogla rozbiorka kompa i gruntowne przeczyszczenie procka 
|
|
 |
Ogar |
|
Konto skasowane
|
swojego czasu gralem na celeronie 2.0 (kreconym na 2.8 coprawda) i R9600 pro....w 1024x768 @ medium. az takich problemow nie mialem, wiec to raczej nie jest wina samego procka.
moze zeskanuj system pod kontem spy/adware, powylaczaj zbedne procesy, wyczysc prefetche,
[Edycja - Ogar w 21-02-2006 o 09:16]
|
|
 |
blizzkiller-pl |
|
Konto skasowane
|
moj znajomy tez mial podobnie na tej samej grafie....wieszalo sie i reseciki mial...
próbuj tez ZWIEKSZAC detale [słyszalem o takich przypadkach ze to czasami pomaga np wyzsza rozdzialka...]
|
|
 |
siwy72 |
|
Konto skasowane
|
Przedewszystkim masz za słabą karte graficzną , a procesor tez nie za bardzo nadaje się do gier niestety celerony są mało wydajne....
|
|
 |
N00B-007 |
|
Konto skasowane
|
Gralem na Celku 1000 MHz i mielm mniej zwisow niz na obecnym P4 3GHz.
|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
ale zeby mi ciolo na all na low? zabieram grafe do kumpla i wepniemy go za radka 9200 na tym radq kumplowi chodzi wszystko fajnie na low
[Edycja - Nebis w 21-02-2006 o 17:26]
|
|
 |
xunn |
|
Konto skasowane
|
Na Technical Support forum Blizza jest caly topic o problemach z kartami serii FX, objawiajacymi sie walsnie niskim frame rate. Ogolnie przyczyna nieznana, ale twierdza, ze ciezko nad tym pracuja Jest tam tez kilka porad jak temu przeciwdzialac, wiec polecam odwiedzic
[Edycja - xunn w 21-02-2006 o 17:24]
|
|
 |
Nebis |
|
Konto skasowane
|
thx jesli mozesz podac linka do tych tematow teraz jestem w szkole a net nie trybi good zwlaszcza na www blizzarda ;((
[Edycja - Nebis w 21-02-2006 o 17:44]
|
|
 |
KiVi |
|
Konto skasowane
|
http://forums-en.wow-europe.com/thread.aspx?fn=wow-tech-support-en&t=169214&p=1&tmp=1#post169214
|
|
 |
Ogar |
|
Konto skasowane
|
xunn napisał:
Na Technical Support forum Blizza jest caly topic o problemach z kartami serii FX]
jarty serii FX maja problemy ze wszystkimi rodzajami gier (nowszych / starszych). klopoty objawiaja sie nie tylko niskim fpsem, ale tez roznymi bledami, czy karygodnymi uchybieniami (np. brak DX9 w hl2).
powod - FX-y to najwieksza(wulg.)nia jaka wypuscila nvidia w swojej nie krotkiej historii.
|
|
 |
REKLAMA |
|
|
|
|
 |