Dziś jest: Piątek, 30 października 2020, godzina 15:15
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum WarCraft III Pomoc Warcraft II na Windows 7


Odpowiedź

Temat: Warcraft II na Windows 7

Damian310
Wiadomość [#1]: 22.05.2010 o 13:49

Konto skasowane





POMOCY! Jak chcę włączyć Warcrafta II na windowsie 7 to wyskakuje mnie taki komunikat >>> Wersja tego pliku jest niezgodna z wersją używanego systemu windows. Sprawdź w informacjach dotyczących systemu na tym komputerze, jaka wersja programu jest potrzebna (x86 --- 32 bitowa czy x64 --- 64 bitowa), a następnie skontaktuj się z wydawcą oprogramowania. Pomóźcie bo chciałbym pograć w dwójeczkę crying.gif

Ludzie pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić naprawdę sad.gif Sorry jeżeli kogoś wkurzyłem tym, że nie rozumiem tego co się mi wyświetla , ale mam 14 lat i w gimnazjum nie mam informatyki.



Moje ulubione gry :
- WARCRAFT III RoC + TFT
- FIFA 11
-GALACTIC CIVILIZATIONS II
- CIVILIZATION IV
- GTA SA (nie: gta spółka akcyjna)
- EUROPA UNIVERSALIS III
- WARHAMMER 40.000 DAWN OF WAR II
- COUNTER STRIKE SOURCE
- WARCRAFT II
- SUPAPLEX ( tongue.gif )
- FIFA MANAGER 11

[b]WARCRAFT III - RAZEM OD 2003r. (OD 8 LAT).

STAN NA 19.06.2011r. godz 22:04
kondi96
Wiadomość [#2]: 24.05.2010 o 16:57

Konto skasowane





Nie wiem nawet czy się da puścić tak stare gierki na WIN7. Ja również mam ten system i od razu, gdy kupowałem go, byłem nastawiony na to, że w stare dobre gry nie pogram ^^.
Jak dla mnie nie ma rozwiązania. Musiałbyś mieć WIN XP lub starszy.

Olos
Wiadomość [#3]: 26.05.2010 o 18:21

Konto skasowane





Ewentualnie jakiś emulator DOS-owy.



" I think, therefore I am... I think."

Moderator Tablic Warcraft 3 i Moderator Globalny
Garn
Wiadomość [#4]: 27.05.2010 o 16:26

Konto skasowane





Jest taki program Microsoft Virtual PC, który tworzy taki osobny "podkomputer" z własnym systemem operacyjnym, własnym miejscem na dysku, własnymi plikami. Można se na nim zainstalować dowolną ilość wirtualnych systemów, ja na przykład do starych gier mam Wina 98 ;D - dość łatwo go skombinować i nie jest taki skomplikowany jak DOS.
Opcjonalnie ściągasz program DOSBox, ale do tego trzeba znać komendy DOS-owe, no i nie umiem na nim odpalać programy z płyty sad.gif

[Edycja Garn - 29.05.2010 o 01:57]



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
kondi96
Wiadomość [#5]: 27.05.2010 o 17:06

Konto skasowane





Aaa... no tak zapomniałem o tym otwieraniu innego systemu w oknie -.-'

Damian310
Wiadomość [#6]: 28.05.2010 o 16:23

Konto skasowane





A gdzie mogę ściągnąć ten Microsoft Virtual PC ? Bo wszędzie szukam a nie mogę nigdzie znależć (potrzebuję wersji 64-bit) Jak ktoś znajdzie to niech mnie powiadomi.

ok nie szukajcie już znalazłem!!!

[Edycja Damian310 - 28.05.2010 o 16:16]

A kto mi mógłby powiedzieć jak uruchomić w tym Warcraft 2?



Moje ulubione gry :
- WARCRAFT III RoC + TFT
- FIFA 11
-GALACTIC CIVILIZATIONS II
- CIVILIZATION IV
- GTA SA (nie: gta spółka akcyjna)
- EUROPA UNIVERSALIS III
- WARHAMMER 40.000 DAWN OF WAR II
- COUNTER STRIKE SOURCE
- WARCRAFT II
- SUPAPLEX ( tongue.gif )
- FIFA MANAGER 11

[b]WARCRAFT III - RAZEM OD 2003r. (OD 8 LAT).

STAN NA 19.06.2011r. godz 22:04
kondi96
Wiadomość [#7]: 28.05.2010 o 16:46

Konto skasowane





Ehh.... nie wiem. Jeśli to jest to, że w oknie masz system to z logicznego punktu widzenia powinieneś najpierw zainstalować tego W2 -.-'

Damian310
Wiadomość [#8]: 28.05.2010 o 20:54

Konto skasowane





Mi się włącza okno w którym ma być Windows a tylko coś się ładuje. Zostawiłem to na jakiś czas i gdy spojrzałem to napisane było, że mam włączyć to okienko jeszcze raz. Po drugim jego włączeniu wyskoczyło to samo. Co mam zrobić?



Moje ulubione gry :
- WARCRAFT III RoC + TFT
- FIFA 11
-GALACTIC CIVILIZATIONS II
- CIVILIZATION IV
- GTA SA (nie: gta spółka akcyjna)
- EUROPA UNIVERSALIS III
- WARHAMMER 40.000 DAWN OF WAR II
- COUNTER STRIKE SOURCE
- WARCRAFT II
- SUPAPLEX ( tongue.gif )
- FIFA MANAGER 11

[b]WARCRAFT III - RAZEM OD 2003r. (OD 8 LAT).

STAN NA 19.06.2011r. godz 22:04
Garn
Wiadomość [#9]: 28.05.2010 o 22:59

Konto skasowane





Najpierw zainstaluj tam system operacyjny jakiś(Win 95, 98, NT, ME, 2000, XP... chyba że już to zrobiłeś ale chyba nie) Robisz po prostu własny system wirtualny.
screen
Musisz sobie zrobić własny "wirtualny komputer", ustawić mu parametry sprzętowe, miejsce wolne dysku twardego itd. Dopiero na nim zainstalujesz swój system operacyjny który obsługuje Warca 2.
screen
Wybierasz sobie tam własne ustawienia które Ci odpowiadają. Według własnego uznania, kreator jest dosyć prosty w użyciu. Po wszystkim dajesz Finish.
screen
Teraz dajesz Settings. Tutaj możesz poustawiać różne ustawienia, ale w większości ustawiają się automatycznie i poprawnie.
screen
Potem będzie najgorsza część, bo trzeba skombinować płytkę z systemem.
Pół biedy jeżeli gdzieś na półce masz płytkę z Windowsem XP - to po prostu ją instalujesz tak jakbyś instalował normalnego Windowsa na normalnym kompie smiley.gif Gdybyś nie miał ŻADNEGO starszego systemu niż Vista... no musisz skądś ściągnąć... jakbyś miał z tym jakieś poważne problemy to mam ISO bootowalnego Wina 98, ma 615 MB ale mógłbym Ci je jakoś przesłać...
Ok, jak znajdziesz coś co jest starym Windowsem to możesz czytać dalej :P
Instalacja trwa dość długo... Ale w końcu się skończy smiley.gif
Na dole będziesz miał takie kilka ikonek: jedna dysku twardego, inna płytki CD itd. Najważniejsza jest ta z płytką CD, bo klikając na nią ustalasz, co system wirtualny traktuje za swój wirtualny napęd(może być twój fizyczny, ale może też obraz ISO!) Reszta jest mniej istotna.
Na koniec (WRESZCIE) instalujesz swojego Warcrafta 2, który będzie super chodził, a Vistę masz nietkniętą, nie musisz niczego do niej ściągać ani nic smiley.gif
I na koniec taka podpowiedź: aby poszerzyć ekran na full sceena dajesz PRAWY ALT + ENTER. Aby przywrócić do normalnego okna(bo ten system się otwiera w takim okienku)dajesz to samo. Reszta jest w miarę intuicyjna smiley.gif

Sorry że tak topornie tłumaczę ale sam średnio się na tym znam, piszę tak na czuja żebyś mniej więcej zrozumiał o co chodzi. Jakbyś miał jakieś problemy, to pisz!

[Edycja Garn - 28.05.2010 o 23:02]



   
Recent Activity >
________________________________________
» 4 Battlenet.pl bans 18/02/2014
» Earned the achievement [Remove Mods from
   Premises]
for 10 points. 18/02/2014
» 76 Newbie helped 17/02/2014
» 75 Newbie helped 15/02/2014
   ͏͏͏
REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :