Dziś jest: Czwartek, 19 października 2017, godzina 02:08
zaloguj się :


Odpowiedź

Temat: PolAng 1.10 + 1.11 + Bonus

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >   >>     Ostatnia
Alakhai
Wiadomość [#1]: 04.11.2003 o 19:18

Konto skasowane





Patch PolAng jest autorstwa Damadora(osoby z nim wspolpracujace sa wymienione w readme). Ja dokonalem w nim poprawek ,zeby nie bylo bledow w 1.10.

Patch 1.10
Jezeli nie masz PolAnga sciagnij to:
http://republika.pl/polang/polang120.zip

Jezeli masz PolAng'a do 1.09 wystarcza te dwa pliki , ktore nalezy podmienic w oryginalnym Patchu.
http://republika.pl/polang/string.tbl
http://republika.pl/polang/patchstring.tbl

Po sciagnieciu zalecam przeczytanie pliku readme. W razie zauwazonych bledow prosze o kontakt.

Patch 1.11
http://republika.pl/polang/polang120_1_11.zip


[Edycja - Alakhai w 14-08-2005 o 13:20]

Dune
Wiadomość [#2]: 05.11.2003 o 01:12

Dołączył: 23.12.2001 o 21:21


chyba to wrzuce na gore, nie bedzie problemow z nowymi topikami.

PM Email
TheStructor
Wiadomość [#3]: 13.11.2003 o 01:49

Dołączył: 28.07.2001 o 17:58


Alakhai, a sam to tworzyles ?? hmm ??



Wspaniale.
PM Email Strona domowa
Saucerhead
Wiadomość [#4]: 13.11.2003 o 07:40

Konto skasowane





Alakhai a skond dorwałeś orginalne pilki tbl?

Alakhai
Wiadomość [#5]: 13.11.2003 o 12:57

Konto skasowane





TheStructor napisał:
Alakhai, a sam to tworzyles ?? hmm ??

Chyba wyraznie napisalem wczesniej,ze autorem patcha jest Damador , a ja jedynie go poprawilem ,zeby dzialal z 1.10.
Saucerhead napisał:
Alakhai a skond dorwałeś orginalne pilki tbl?

skond?biggthumpup.gifOczywiscie z archiwum mpq(sa tam tez inne jezyki).

Saucerhead
Wiadomość [#6]: 13.11.2003 o 15:01

Konto skasowane





Również nad tym pracowałem, z tąd moje pytanie.
Programik mpq2k.exe nie chciał mi zrobic listy plików w archiwum patch_D2.mpq,
wiedziałem tylko, że plik patchstring.tbl, jest w katalogu POL, a w jaki był angielski?

Raziel
Wiadomość [#7]: 13.11.2003 o 15:44

Konto skasowane





Sam, zupelnie sam i nikt mu nie powiedzial skad co i gdzie wrzucic ;p Heh, ludzie..

Alakhai
Wiadomość [#8]: 13.11.2003 o 18:02

Konto skasowane





Argh! W zadnym razie nie mam aspiracji , zeby tu zgrywac jakiegos mastaha. Po rozmowie z Razielem (ktory udzielil mi cennych wskazowek co nie dziala) znalazlem potrzebne pliki i wstawilem do patcha ot cala filozofia. Moj udzial byl wiec minimalny dlatego podkreslam na kazdym kroku ,ze nie jestem autorem tego. To ,ze patch dziala , to chyba dobrze , nie ma sie co obrazac. Czy wszystko juz zostalo wyjasnione?

Saucerhead
Wiadomość [#9]: 14.11.2003 o 07:47

Konto skasowane





Jak najbardziej. Gdzyż ja sam zaueważyłem, że stary PolAng wrzuca na miejsce nowych właściwości zupełnie inne zdania i nazwy. Porównałem również, że stary angielski plik patchstring.tbl ma 41k (~) a nowy polski, bo orginalnego nie mogłem wypakowac ma ponad 50k, co nasuwa wniosek, że to w tym pilku tkwi problem. Potzrebowałem tylko ogrinalengo pliku, za co z jescze raz dziękuje. tongue.gif

westbam00
Wiadomość [#10]: 04.12.2003 o 20:50

Konto skasowane





Witam! Moje pytanie jest troche glupie: czy uzywanie tego na CBN nie jest widziane przez Blizza jako jakas cziterska modyfikacjia... ?? Inaczej czy mi nie usuna cd-key za to ze to jest jakis czit ten mog ang.??

TheStructor
Wiadomość [#11]: 04.12.2003 o 20:56

Dołączył: 28.07.2001 o 17:58


nie, niby za co ? za wersje jezykowa ? biggrin.gif to wsyzcy angole musieliby juz pakowac sie z europe biggrin.gif



Wspaniale.
PM Email Strona domowa
Saucerhead
Wiadomość [#12]: 06.12.2003 o 11:13

Konto skasowane





Ale mimo, że mamy PolAng w wersji 1.10 blizzard whispuje po polsku z błędami (brak polskich znaków).
Ja tam wolałem jak "/f l" była po angielsku.

Someone_2
Wiadomość [#13]: 13.02.2004 o 14:17

Konto skasowane





Po zainsalowaniu tego programiku nie mogę się dostać na CBN.Zamiast realmów:Europe itd. mam serwer fsgs,broodwar i coś tam jeszcze.Jak to zmienić?

Saucerhead
Wiadomość [#14]: 26.02.2004 o 15:18

Konto skasowane





Programik?
Ty czasem niepomyliłeś tematów?
W całym polandu chodzi tylko o podłożenie plików zawierających opisy słowne czyli zmenne typu "string" w grze.
Są to pliki string.tbl i patchstring.tbl. A ponieważ cała gra zawiera się w archiwach *.mpq to abyś nie musiał ręcznie pakować z listy poleceń tam jest napisany sktypt typu BAT.
Jeśli nazwy realmów się zminiły, to sprawdź czy moża dalej z nich korzystać jeśli tak to musiałeś użyć złego plkiu patch_D2.mpq, bo to na tym pliku uzyszkasz konwersję. Jeśli zrobisz to na pliku z innej, niższej wersji możesz dostać właśnie taki efekt głuchego telefonu, czyli będziesz miał angielskie wyrazy ale nie te co trzeba.
Konwersję w/w wersji Pol Ang dokonujemy na pliku patch_D2.mpq z wersji 1.1. Czyli robimy to po zainstalowaniu tej wersji gry. Sprawdź jescze raz.
tongue.gif

Jestem_Wredny
Wiadomość [#15]: 18.04.2004 o 08:20

Konto skasowane





westbam00 napisał:
Witam! Moje pytanie jest troche glupie: czy uzywanie tego na CBN nie jest widziane przez Blizza jako jakas cziterska modyfikacjia... ?? Inaczej czy mi nie usuna cd-key za to ze to jest jakis czit ten mog ang.??

tak to jest czit i blizz przysle do ciebie do domu swoich agentow i cie zamkna w jednej celi z Saddamem Husajnem!

Matelin
Wiadomość [#16]: 21.06.2004 o 17:51

Dołączył: 21.06.2004 o 17:44


Mam problem za zainstalowaniem patcha sad.gif. Kopiuje plik patch_D2.mpq do katalogu w którym wypakowałem polanga (backup zrobiłem) włączam Patch.bat i wywala mi tkia błąd "LMPQAPI Error: can't initialize library. This is internal error of LMPQAPI library". O co chodzi? Mam oryginalne Diablo2 i Exp. set. Prosze pomóżcie. Mam już dośc polskich napisów. Aha ściągnąłem plik poland120.zip.

PM Email
Alakhai
Wiadomość [#17]: 21.06.2004 o 20:03

Konto skasowane





Co moze byc zle:
- NIe masz zainstalowanego patcha 1.10
- zle sie sciagnelo
- ? -> odezwij sie na gadu

Matelin
Wiadomość [#18]: 21.06.2004 o 21:32

Dołączył: 21.06.2004 o 17:44


1.10 mam na pewno bo nie jestem lolek smiley.gif i czynnie gram na bn. Może źle się ściągnęło. Ściągne jeszcze raz a jak nie zadziała to odezwe sie na grau na gadu

PM Email
xMohaax
Wiadomość [#19]: 23.06.2004 o 17:25

Konto skasowane





Hmmm...a jak mam polanga i chce spowrotem polska wersje confused.gif biggrin.gif to co mam zrobic confused.gif biggrin.gif coolgleamA.gif 1zhelp.gif

tomekfaszcz
Wiadomość [#20]: 23.06.2004 o 18:41

[-------||-------]




Dołączył: 22.02.2002 o 17:45
Lokalizacja: Skierniewice


xMohaax napisał:
confused.gif biggrin.gif confused.gif biggrin.gif coolgleamA.gif 1zhelp.gif


nie rób komixu (zbyt dużo emotów)

PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 5.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :