Dziś jest: Poniedziałek, 17 lutego 2020, godzina 08:55
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum WarCraft III Pomoc Komputer się resetuje podczas gry


Odpowiedź

Temat: Komputer się resetuje podczas gry

No-Name
Wiadomość [#1]: 20.02.2011 o 21:20

Konto skasowane





Gdy gram w Warcrafta to resetuje mi się komputer, wywala mi niebieski ekran jak w biosie i uruchamia sie ponownie. Czasami mogę pograć 5 min. a czasami 2 h.
Grę mam orginalną, komputer dobry, windows xp.

GMike
Wiadomość [#2]: 21.02.2011 o 12:28

Konto skasowane





Skoro wszystko jest dobre i w porządku to niema problemu, a przynajmniej rozwiązanie jedno się nasuwa, Twój PC obraził się na grę...

Ja bym jednak zaczął od sprawności sprzętu. Problem w grze na pewno nie jest bo oryginał, może masz zainstalowane za dużo zbędnego oprogramowania, które przeciąża Ci kompa podczas grania. Spróbuj zauważyć w których momentach najczęściej się to dzieje, czy wtedy gdy jest za dużo jednostek, czy gdy np. łączysz się z battle net.



>:-( Footman RULEZZSZZZ
No-Name
Wiadomość [#3]: 21.02.2011 o 15:23

Konto skasowane





Komputer jest wporzątku, niedawno oddałem go do serwisu na przegląd. Gra wyłancza mi się w róznych momentach nawet jak biegam sam na mapie to potrafi to uczynić.
Mam dysk 500GB, procesor intel core 2 duo 2,6 GHz , 2 ,0 GB RAM, karta graficzna ividia geforce 8600GT, więc mój sprzęt raczej nadąża za wymaganiami.
Gra normalnie łączy się z battlenetem.

[Edycja No-Name - 21.02.2011 o 17:37]
Wyłącza mi się gdy gram na battlenet, kampanie normalnie chodzą.

[Edycja No-Name - 21.02.2011 o 17:38]

cezare
Wiadomość [#4]: 21.02.2011 o 18:27

Konto skasowane





Zdążysz przeczytać to, co jest tam napisane?



"Siła naszych przekonań nie dowodzi ich słuszności" - J. Locke
Olos
Wiadomość [#5]: 21.02.2011 o 19:40

Konto skasowane





Wyłącz automatyczny restart po błędzie systemu, przepisz jego kod i wbij w google.



" I think, therefore I am... I think."

Moderator Tablic Warcraft 3 i Moderator Globalny
No-Name
Wiadomość [#6]: 21.02.2011 o 20:23

Konto skasowane





Napisane jest tam cos w tym stylu. : ,, Komputer będzie uruchomiony ponownie aby uniknąć poważnego uszkodzenia systemu,, Dalej są jakieś litery i cyfry.
Wszystko jest na niebieskim tle jak w Biosie.

[Edycja No-Name - 21.02.2011 o 20:23]

GMike
Wiadomość [#7]: 21.02.2011 o 21:19

Konto skasowane





Nie chce marudzić znowu o wirusach, ale miałem dokładnie to samo z bardzo złośliwymi wirusami. Zauważyłeś jakieś inne problemy?



>:-( Footman RULEZZSZZZ
cezare
Wiadomość [#8]: 22.02.2011 o 10:12

Konto skasowane





Żeby coś naprawić trzeba znać przyczynę a ona jest w tych "jakichś literach i cyfrach"

Olos napisał
Wyłącz automatyczny restart po błędzie systemu, przepisz jego kod i wbij w google.




"Siła naszych przekonań nie dowodzi ich słuszności" - J. Locke
No-Name
Wiadomość [#9]: 22.02.2011 o 16:14

Konto skasowane





Co do wirusów to to napewno niemam bo kilka dni temu robiłem format dysku, jak wyłączyć reset po błędzie??

GMike
Wiadomość [#10]: 22.02.2011 o 16:25

Konto skasowane





Format czasami nie pomaga.



>:-( Footman RULEZZSZZZ
michalWwW
Wiadomość [#11]: 22.02.2011 o 19:12

Konto skasowane





przypisuje sie do tego tematu tez tak mma jak kolega chce grac kampanie albo na jakies mapie co jest wieksza jakas to to niebieskie cos wyskakuje

Olos
Wiadomość [#12]: 22.02.2011 o 19:27

Konto skasowane





Ogarnij wypowiedź, to już ostrzeżenie formalne. Później będzie ban.



" I think, therefore I am... I think."

Moderator Tablic Warcraft 3 i Moderator Globalny
No-Name
Wiadomość [#13]: 22.02.2011 o 19:48

Konto skasowane





Skanowałem 3 razy i nic nie wykryło.
Myśle że nie w tym leży problem, jak mi się uda to spróbuje wstawić zdjęcie tego błędu.

Olos
Wiadomość [#14]: 22.02.2011 o 19:55

Konto skasowane





Jak wyłaczyć automatyczny restart http://www.elektroda.pl/rtv(...)738.html



" I think, therefore I am... I think."

Moderator Tablic Warcraft 3 i Moderator Globalny
No-Name
Wiadomość [#15]: 23.02.2011 o 15:54

Konto skasowane





Oto treść błędu:

,, Pojawił sie problem i system windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
Jeśli poraz pierwszy widzisz ekran błędu to uruchom ponownie komputer. jeśli ten ekran pojawił się ponownie
podejmij następujące kroki :

upewnij sie ze dysk ma wystarczająco dużo miejsca ( mam dysk 500 Gb z tego niecałe 100 Gb zapełnione)
jeśli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie wyłącz go ( nie ma) lub skontaktuj sie z producentem w sprawie aktualizacji sterownika wideo ( mam najnowsze)
Skontaktuj się z dostawcą sprzętu w sprawie aktualizacji Biosa ( mam wersje z rocznika 2000-2002)
wyłącz opcje pamięci systemu bios , taki jak buforowanie , i przeseanianie( tak bylo napisane niewiem o co cho)

Dane techniczne:
*** STOP: 0000008E (0xC0000005,0xB5016A5E, 0xB3CFF70C,0x00000000)
*** RtkHDAud.sys - Address B5018A5E base at B4F89000.

Rozpoczyna się zrzut fizycznej pamięci.
Zrzut pamięci fizycznej zakończony.
W sprawie dalszej pomocy zkontaktuj się .... "

Sory za błędy ortograficzne

[Edycja No-Name - 23.02.2011 o 20:14]

HuGi
Wiadomość [#16]: 23.02.2011 o 20:45

Konto skasowane





Miałem prawie taka sama sytuacje, okazalo sie ze wiatrak zle chlodzi bo w srodku kompa byl straszny syf, nie sprzatalem go od roku, odkurzacz, scierka i styka biggrin.gif

cezare
Wiadomość [#17]: 23.02.2011 o 21:04

Konto skasowane





Niee to jest znowu stary jak świat bug jednej z wersji sterownika do kart dźwiękowch realteka (Olos, pamiętasz? diablotin.gif ). Ściągnij jakieś inne (menadżer HD, jeśli nie pomoże to też do magistrali najlepiej od microsoftu)

[Edycja cezare - 23.02.2011 o 21:08]

// Pamiętam, pamiętam, coś z dwa miesiace temu był podobny temat. Teraz skojarzyłem.

[Edycja Olos - 23.02.2011 o 21:18]



"Siła naszych przekonań nie dowodzi ich słuszności" - J. Locke
No-Name
Wiadomość [#18]: 24.02.2011 o 02:57

Konto skasowane





Zmiana sterowników do karty dżwiękowej pomogła. I pomyśleć że problem był taki banalny biggrin.gif
Wielkie Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam.

[Edycja No-Name - 24.02.2011 o 02:59]

[Edycja No-Name - 24.02.2011 o 03:01]

REKLAMA
Strona 1 z 1.
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :