Dziś jest: Wtorek, 17 października 2017, godzina 18:45
zaloguj się :
FORUM Battlenet.pl FORUM Forum Diablo III Pomoc Diablo 3 wymagania systemowe


Odpowiedź

Temat: Diablo 3 wymagania systemowe

Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ...  >   >>     Ostatnia
Seldarin
Wiadomość [#1]: 09.09.2011 o 14:53

Dołączył: 12.12.2007 o 18:31
Lokalizacja: Świdnica


Udało mi sie dokopać do wątku o wymaganiach systemowych dla bety. Ciekawe czy zmieni się coś w przypadku oficjalnej wersji gry, osobiście raczej watpie ale kto wie smiley.gif

MINIMUM SYSTEM SPECIFICATIONS

PC
OS: Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
Processor: Intel Pentium® D 2.8 GHz or AMD AthlonTM 64 X2 4400+
Video: NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ X1950 Pro or better

Mac
OS: Mac® OS X 10.6.8 or newer | Processor: Intel® Core 2 Duo
Video: NVIDIA® GeForce® 8600M GT or ATI Radeon™ HD 2600 or better

All Platforms
HD Space: 12 GB available HD space | Memory: 1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista®/
Windows® 7 users, 2 GB for Mac® users) | Drive: DVD-ROM drive | Internet: Broadband Internet
connection | Display: 1024×768 minimum display resolution

(Note: Be advised that some wireless connections do not meet the minimums required to be a true Broadband Internet connecton. Wireless results may vary.)

RECOMMENDED SYSTEM SPECIFICATIONS
PC
OS: Windows Vista®/Windows® 7 (Latest Service Packs) | Processor: Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz
or AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz | Memory: 2 GB RAM | Video: NVIDIA® GeForce® 260 or
ATI Radeon™ HD 4870 or better

Mac
OS: Mac® OS X 10.7 or newer | Processor: Intel® Core 2 Duo | Memory: 2 GB RAM
Video: NVIDIA® GeForce® GT 330M or ATI Radeon™ HD 4670 or better


Link do źródła: http://diablo.incgamer(...)ore-6155

PM Email
Excaidium
Wiadomość [#2]: 09.09.2011 o 17:41

Dołączył: 26.08.2011 o 18:51
Lokalizacja: Rzeszów


Coś mi tu nie gra, karta minimalna ma moc 1000 pkt, a ta optymalna ma 10.000 pktow, a różnice miedzy low detail a high są bardzo mało imponujące ...

Edit: W 3DMark Vantage jbc.

[Edycja Excaidium - 09.09.2011 o 17:42]

PM Email
tankrider-2
Wiadomość [#3]: 09.09.2011 o 19:05

Dołączył: 23.06.2009 o 21:10
Lokalizacja: Rzeszów


Dodajmy do tego opcjonalne dx11 z aa, co wymaga przecież win7 i karty z dx11. Maksymalne na pewno wzrosna, a w działanie płynne gry na 7800gt jakoś nie wierzę. W starym kompie rodziców był 7900gt i wszystkie nowe gry cięły się na maksa. Jakiś czas temu odpaliłem na chwilowej karcie (gtx260) Dungeon siege3 co wyglada średniawo, to gra muliła i o full detalach nie mogłem nawet myśleć w 1920x1080... a tu z 7800gt wyjeżdżają..

[Edycja tankrider-2 - 09.09.2011 o 19:08]

PM Email
ufo217
Wiadomość [#4]: 10.09.2011 o 09:39

Dołączył: 07.09.2011 o 18:39


Chciałbym się zorientować czy mój laptop udźwignie Bete Diablo . W sprzęcie jestem strasznie w tyle .
Windows Vista 2.6.0.6001 (Service Pack 1)
Intel® Core™2 Duo CPU T5750 @ 2.00GHz
3 GB Ram
NVIDIA GeForce 9300M G

PM Email
luk1230
Wiadomość [#5]: 10.09.2011 o 10:09

Dołączył: 12.02.2010 o 13:19


Uciągnąć uciągnie ale na nic więcej jak low nie licz ;/

PM Email
Kosciej
Wiadomość [#6]: 04.10.2011 o 13:41

Dołączył: 19.09.2009 o 11:44


http://www.gamespot.com/features/6337821/diablo-iii-beta-how-low-can-it-go/index.html?tag=topslot;thumb;4

PM Email
tankrider-2
Wiadomość [#7]: 04.10.2011 o 18:17

Dołączył: 23.06.2009 o 21:10
Lokalizacja: Rzeszów


Bardzo ciekawe, patrząc na te testy nie wiem, czy mam się cieszyć, czy nie.. Wielu osobom pójdzie, tak jak chce blizzard, ale z tego co widać, Diablo3 ładne nie będzie :/ Babka mówił, że komp z i7 i gtx480 jedzie gre jak chce "overkill
" To trochę wstyd, tyle czekania na gre, kombinowania, zmiany terminów, a tu po tylu latach dostaniemy przestarzałą technologicznie grę. Uważam, że blizzard to tak doświadczone studio, że powinien nas uraczyć czymś trochę lepszym, skoro na grę czekamy 10lat. Takie są moje odczucia i innych ludzi też z tego co widziałem.

PM Email
luk1230
Wiadomość [#8]: 04.10.2011 o 19:42

Dołączył: 12.02.2010 o 13:19


@up
Co ty znowu pieprzysz jakie 10 lat?
Przecież Diablo 3 było tworzone o ile się nie mylę 4lata, a poza tym w grach blizzarda nie chodzi o super ekstra technologie tylko o
fabułę i grywalność smiley.gif

PM Email
Yano
Wiadomość [#9]: 04.10.2011 o 21:28

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


luk1230 napisał
tylko o fabułę






grafa w D3 jest starodawna i każdy kto ma oczy o tym wie tongue.gif nie ma co sie oszukiwac, nic dziwnego że gra ruszy nawet na nokii 3310



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
tankrider-2
Wiadomość [#10]: 04.10.2011 o 23:06

Dołączył: 23.06.2009 o 21:10
Lokalizacja: Rzeszów


Weź, nie wciskaj ludziom blizardowkiego fanboystwa rodem ojca dyrektora, bo to jest śmieszne, mamy rok 2011, gra ma być w 2012 a oni wyjeżdżają z grafiką rodem 2005 roku z obsługa dx11 w planach... śmiech na sali. Co tu ma grywalność do rzeczy. Trzeba być chyba ślepym, by nie widzieć jak blizzard odstaje od reszty. SC2 jeszcze uszło, ale przeciąganie diablo3 jest śmieszne. Co ma optymalizacja, grywalność do całej reszty? Z Twoim podejściem mogą dalej dać Diablo3 w 800x600 rozdzielczości. Jakie 4 lata? co ty stary bredzisz, gra jest zapowiedziana 3 lata temu z grywalna wersją. Gdyby powastała gra 4 lata temu to by była na nowym silniku graficznym, a nie wyglądała jak warcraft3 po tuningu. Grę robią conajmniej od 2005 roku skoro ich szczyt techniki to 8800gt, na którym grałem w Wiedźmina1 w 2007 roku..

[Edycja tankrider-2 - 04.10.2011 o 23:15]

[Edycja tankrider-2 - 04.10.2011 o 23:20]

PM Email
RaQ-HPL
Wiadomość [#11]: 04.10.2011 o 23:48

Gnome | RaqHPL#2918




Dołączył: 30.01.2004 o 13:58
Lokalizacja: Lublin


Zaparz sobie melise.

A wracajac do tematu to kazdy wie jak wyglada grafa, ale co z tego? Blizz poprawi/nie poprawi jej w pelnej wersji. W kazdym z tych przypadkow jedyna rzecza jaka mozesz zorbic to nie kupic gry. Tyle. A zale wylewaj na forum battle.net, moze ktos tam ich wyslucha...



[IMG]http://i292.photobucket.com/albums/mm32/drarmor/Cthulhu.jpg[/IMG]
PM Email
tankrider-2
Wiadomość [#12]: 05.10.2011 o 00:00

Dołączył: 23.06.2009 o 21:10
Lokalizacja: Rzeszów


To nie o to chodzi, każdy z nas kupi grę, ale po co ludziom wciskać ciemnotę, że wszystko jest super, jak nie jest... problem leży właśnie w fanach, którzy nauczyli blizzarda, że wszystko kupią, a oni sobie robia ile chcą, świat im dawno ucieka, a oni planują sprzedaż kolejnych biletów na blizzcon 2020 i tak ciągną. Po co oni tyle 1 gre robia? po cholere zapowiadaja na 4 lata przed premierą? Jak żyje 30 lat to żadna premiera/zapowiedź gry mnie tak nie zmęczyła jak diablo3. Czemu nie potrafią chociaż dorównać współczesnym stanom niższym, skoro już mówimy wyłącznie o grafice? Ja piksele oglądałem na amidze, a w 2012 roku oczekuję czegoś więcej.

PM Email
Blask
Wiadomość [#13]: 05.10.2011 o 06:38

kocha Blizzard-Activision




Dołączył: 29.04.2010 o 12:55


Grafika w Diablo 3 = Grafika w Patch of Exile, tylko że ta druga ma ładniejsze cienie i jest free2play smiley.gif

http://s3.pathofexile.(...)532c.jpg



EDIT
dużych obrazków nie walimy na widok że nie rozjeżdzały forum


[Edycja Yano - 05.10.2011 o 09:43]



ENSIDIA TRIAL - PAMIĘTAMY [*]
IMPREZA U PATRYCJI - PAMIĘTAMY [*]
POSTĘPUJĄCY ANALFABETYZM - PAMIĘTAMY [*]
PM Email
Yano
Wiadomość [#14]: 05.10.2011 o 09:42

Namiestnik




Dołączył: 01.09.2001 o 21:44
Lokalizacja: waweczka :D


path of exile ma o wiele lepsze tekstury i efekty świetlne i inne, wyglada realistycznej, jak diablo1 na mocarnych sterydach, a diablo 3 wyglada jak połaczenie kubusia pouchatka i WOW z roku 2004



If You Open Your Mind Too Much, Your Brain Will Fall Out...
PM Email
Pedroxx
Wiadomość [#15]: 05.10.2011 o 10:26

Dołączył: 26.10.2010 o 16:31
Lokalizacja: Kobyłka


Textury, efekty świetlne.. ale popatrzmy jak to wszystko wygląda razem, czyli w ruchu, z użyciem interfejsu, animacji.. Widziałem Path of Exile tylko na filmikach (D3 z resztą też:P) i jakoś nie ma w tej grafie nic co by przyciągało. Walka taka "bez pierd***"... Jak widzę barba zadającego cios + dźwięk+ to jak przy tym ataku zachowują się potworki to czuć tą moc. Nawet głupie klikanie w inwentarzu, przenoszenie przedmiotów, wybór skilli wygląda przyjemnie.

Ale piszę też trochę ze swojego punktu siedzeniasmiley.gif, czyli kompa, który na pewno nie pociągnie D3 na full, więc takie szmery bajery mnie nie ruszają. Ja ciągle mam w myślach to, że pcet będzie musiał sprostać w pewnych momentach całemu ekranowi potworków+4 naparzającym graczom. Ktoś kto ma mocny zestaw na pewno chciałby wykorzystać jego moc. No cóż, krytykować można i czasami trzeba, reprymenda się należy, ale będzie tak jak z D2 - grafa przy premierze przestarzała, a żywotnością gra przetrwała kopę lat;)

A i jak przegląda się te zagraniczne fora to jakoś nie widzę takich tematów... może je po prostu omijam instynktownie:P

PM Email
Blask
Wiadomość [#16]: 05.10.2011 o 10:41

kocha Blizzard-Activision




Dołączył: 29.04.2010 o 12:55


Ale gra jest darmowa, f2p więc nie oczekujmy maxa, co innego że się bardzo postarali. To tylko źle świadczy o Blizzie smiley.gif



ENSIDIA TRIAL - PAMIĘTAMY [*]
IMPREZA U PATRYCJI - PAMIĘTAMY [*]
POSTĘPUJĄCY ANALFABETYZM - PAMIĘTAMY [*]
PM Email
Kunta
Wiadomość [#17]: 05.10.2011 o 11:24

STWIERDZAM ZGON BO UMAR




Dołączył: 03.04.2006 o 00:47


Yano napisał
path of exile ma o wiele lepsze tekstury i efekty świetlne i inne, wyglada realistycznej, jak diablo1 na mocarnych sterydach, a diablo 3 wyglada jak połaczenie kubusia pouchatka i WOW z roku 2004


z jakim WoWem Yano daj spokój ! gdzie ty tutaj jakiegoś wowa czy warcrafta widzisz ? haters gonna hate !!!!




xDDDDDDDDDDDDDDDDD

PM Email
Pedroxx
Wiadomość [#18]: 05.10.2011 o 12:22

Dołączył: 26.10.2010 o 16:31
Lokalizacja: Kobyłka


Nawet Gamespot się tym zajął:P

In practice, only the weakest computers will need to have their graphical settings adjusted. Any modern computer built in the past two years will be able to run the Diablo III beta with everything maxed out, and at extremely high resolutions, provided it doesn’t have onboard graphics or a bargain-bin video card. In our performance tests, we could still run with maximum settings, although at slightly lower resolutions, on four-year-old computers outfitted with the slowest of Core 2 Duos and a middling-for-its-time GeForce 8600 GTS.

PM Email
tankrider-2
Wiadomość [#19]: 05.10.2011 o 15:17

Dołączył: 23.06.2009 o 21:10
Lokalizacja: Rzeszów


No ale ten obrazek z menu WD potwierdza to o czym piszemy, pikselowatość przez słabe tekstury i kompletny brak wygładzania krawędzi, no bez złośliwości, każdy to chyba zauważy hehe. Model jak i reszta jest dobra na 2007-8 maks, bo tak wyglądającą grę blizzard powinien wypuśćić wtedy kiedy pokazał pierwszy gameplay z barbarianem. 4 lata poźniej to trochę naginanie marki i zaufania graczy.

PM Email
Edi-WM-
Wiadomość [#20]: 05.10.2011 o 23:32

Dołączył: 30.05.2010 o 21:50
Lokalizacja: Brighton


Diablo 2 wyglądało jak wyglądało a do tej pory gram w tą grę.
Z Diablo 3 będzie pewnie podobnie więc w czym problem ;] ?
Gdyby Blizzard chciał zrobić gierkę w 8 bitach to też bym grał bo i tak pewnie byłaby genialna.
Tyle na temat grafy w D2.
A jak mam ochotę na wypasiona grafikę to sobie odpalam jakąś fajną gierkę na PS3 i cieszę oczy widoczkami w U3.
Zdaje mi się, że wszystkim narzekającym na grafę w D3 ta gra szybko się znudzi i może lepiej bo będzie mniej hejterów na BN'nie ;]

PM Email
REKLAMA
Strona 1 z 19.
Pierwsza     <<   <   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ...  >   >>     Ostatnia
Idź do strony :

Odpowiedź

Skocz do :